-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Muskatas“ 4 puslapis

Špinatais įdarytos bulvės

Špinatais įdarytos bulvės 6 asm.

Nesunkiai pagaminamas bulvių patiekalas, o pikantiškumo jam suteikia pelėsinis sūris. 

Porais įdarytos bulvės

Porais įdarytos bulvės 4 asm.

Bulves galima paruošti ir kaip įdomų savarankišką patiekalą, ne tik kaip garnyrą. Išbandykite!

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“ 4 asm.

Šis apkepas Prancūzijoje paprastai ruošiamas kaip garnyras, tačiau tiems, kam užtenka bulvių suteikiamo sotumo, jis gali tapti savarankišku patiekalu.

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis 6 asm.

Keksiukai – itin populiarus desertas, mėgstamas daugelio. Jei jau išbandėte daugybę receptų, metas mažiesiems kepinukams su cukinijomis ir citrusais. Puikūs ir vieni, ir pagardinti trupučiu džemo. Skanus būdas naikinti cukinijas (net gerokai peraugusias), kurių šiuo metu vis dar gausu.

Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu

Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu 1 asm.

„Miško žvėrys“: Mano akis vis užkliūdavo už cukinijų makaronams žarstomų liaupsių, tad magėjo ir pačiai išmėginti. Ar jos pelnytos? Na, nors į lentynėlę greta tikrųjų fetučinių dėti neskubėčiau, bet galiu jus patikinti – tai puikus vasariškas užkandis ar lengvutė vakarienė, kai maudantis karščio bangoje nesinori aplink garuojančius puodus šokti.

Trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis

Trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis 6 asm.

Tamsiaspalves, saldžias vasaros uogas galima valgyti saujomis, tačiau kai norisi rimtesnio deserto, o ne šviežių uogų dubenėlio, tokį galima labai greitai „sumeistrauti“. Šio savaitgalio pasiūlymui tinka ir gervuogės, ir avietės, ir mėlynės ar šilauogės. Taip pat, žinoma, visų jų „miksas“. Išbandykite!

Smėlinis persikų desertas

Smėlinis persikų desertas 10 asm.

Nuostabus desertas, skanus ir šiltas, ir šaltas (jei patieksite šiltą, į kompaniją puikiai tiks ledai). Ir dar 2 šio deserto privalumai: jis negali nepavykti, o užteks beveik miniai – maždaug 10-iai žmonių.

Varškės-špinatų pyragas

Varškės-špinatų pyragas 6 asm.

Strelkabelka.lt: Paprastas ir skanus pyragas, kuris prigijo mano namuose. Paprastas ir skanus. Laikui bėgant receptas nuo pradinio, aišku, kiek pakito. Man patogiau jį kepti tiesiog kaip pyragą, o ne sukti, kaip kokį štrudelį. Filo tešlą pakeičiau bemiele sluoksniuota tešla. Aišku, su sūriais galima eksperimentuot. Aš kartais dedu fetos, kartai čedario, kartais surenku visokius likučius iš šaldytuvo, kartais apsiriboju tik varške.

Alaus kišas

Alaus kišas 8 asm.

Strelkabelka.lt: Alus maiste yra labai gerai. Dažnai jį naudoju, ypač vietoj sultinio. Man patinka tas kartokas prieskonis, kurį suteikia alus, ir kiekvieną kartą gaunamas šiek tiek skirtingas skonis dėl naudojamų skirtingų alaus rūšių. Pati šį kartą naudojau tamsų alų, nes jau kuris laikas jis man yra „ant bangos“. Jei nedėsite šoninės, tai kišas bus vegetariškas. Taip pat galima keisti ir daržoves. Tik svarbu jas gerai iškepti, kad vėliau kepant nepaleistų vandens ir pagrindas netaptų šlapias.

Itališkas Velykinis pyragas „torta pasqualina“

Itališkas Velykinis pyragas „torta pasqualina“ 6 asm.

Pagrindinės šio pyrago sudedamosios dalys – nesaldi sluoksniuota tešla, žalumynai ir kiaušiniai, o kiti priedai įvairuoja. Šįkart vadovaujamės žymaus šefo Yotamo Ottoleghi receptu.

Vokiška šparagų sriuba

Vokiška šparagų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vokiečiai šparagus vadina baltuoju auksu ir daržovių karaliumi, o balandžio viduryje prasidedantis jų sezonas turi vardą „Spargel“ ir tęsiasi iki pat Joninių. Bavarijos mieste Šrobenhauzene (Schrobenhausen) net atidarytas šparagų muziejus. Jeigu susidomėjote šia itin vertinama daržove, pabandykite išsivirti gardžios šparagų sriubos pagal vokišką receptą.

Ravioliai „alla sorrentina“

Ravioliai „alla sorrentina“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ravioliai „alla sorrentina“ – tai tikrų tikriausia, trispalvė Italija. Gamindami arba valgydami pasileiskite Luciano Pavarotti atliekamą opusą „Torna a Surriento“: „Nun darme stu turmiento! Torna a Surriento“ – nė nepastebėsite, kaip gims itališkos virtuvės šedevras – paprastas, kvapnus, spalvingas.

Mėsos pyragas iš Australijos

Mėsos pyragas iš Australijos 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Geriausia, kai pyragą pasigamini pats. Jokios egzotikos, daug galimybių improvizuoti ir puikus pasirinkimas, jei neturite daug laiko ruoštis, o laukiate svečių. Pyragą galite kepti vientisą kepimo formoje arba gaminkite pyragėlius. Gero apetito!

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais 4 asm.

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!

Brokolių-česnakų padažas makaronams

Brokolių-česnakų padažas makaronams 4 asm.

Padažas su brokoliais puikiai tiks makaronams ar mažiems virtinukams tortellini, tortelloni. Patys nutarkite, ar gaminsite jį riebesnį (su grietinėle), ar lengvesnį. 

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais 8 asm.

Išvalykite ir nuplaukite žąsį. Išspauskite 2-3 skilteles česnako, sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite atskirame dubenėlyje. Išspauskite ant žąsies pusės citrinos sultis, suberkite prieskonių mišinį ir ištrinkite žąsį iš išorės ir vidaus....
Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais

Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais 6 asm.

Vietoj svogūnų laiškų galima naudoti špinatus arba šviežius kopūstus.
Kalėdiniai sausainiai

Kalėdiniai sausainiai 4 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tada įmaišykite cukrų. Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą. Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius,...
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas

Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas 4 asm.

Svarbiausi įrankiai: apvali kepimo forma, kepimo popierius, daržovių skustukas. 1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara,...
Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais

Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais 2 asm.

Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai. Prie svogūnų berkite grybus ir lauro...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius