Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sultys“ 7 puslapis

Salotos su smidrais

Salotos su smidrais 2 asm.

1. Šviežius smidrus išvirti (apie 15 min.), ataušinti ir supjaustyti gabaliukais. 2. Ridikėlius supjaustyti skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplauti ir  nuvarvinti. 3. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėti į salotinę, pasū...
Salotų užkandis

Salotų užkandis 2 asm.

1. Visus išvardytus produktus susmulkinti, sumaišyti su smulkiai supjaustytu kumpiu, žalumynais.  2. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti pipirais ir apšlakstyti apelsinų sultimis. Kulinaro patarimas. Labiau tinka šviežiai spaustos, o ne konservuotos...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 6 asm.

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė. 2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant...
Aštriosios burokėlių salotos

Aštriosios burokėlių salotos 2 asm.

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą. 2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite...
Įdaryta lazanija

Įdaryta lazanija 4 asm.

1. Lazanijos lakštus Išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Nuvalykite porus. Atskirkite lapus, nuplaukite juos. 8 lapus atidėkite. 3. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su grietine.Supilkite citrinos sultis, pasūdykite, įberkite pipirų. 4....
Tortas su slyvomis

Tortas su slyvomis 4 asm.

1. Kiaušinius, vandenį, cukrų ir druską išplakite elektriniu plaktuvu. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą, išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 22–25 minutes. 2. Iš slyvų išimkite kauliukus....
Pyragaičiai su slyvomis ir grietinėle

Pyragaičiai su slyvomis ir grietinėle 4 asm.

1. Į gilų indą išsijokite 250 g miltų ir kepimo miltelius. Įmaišykite du pakelius vanilinio cukraus, grietinę ir 175 g kambario temperatūros sviesto. Užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir 2 valandas laikykite šaldytuve. Kapodami plačiu peiliu...
Pyragas su slyvomis

Pyragas su slyvomis 4 asm.

1. 400 g slyvų supjaustykite skiltelėmis. Pieninį šokoladą (30 g atidėkite) sukapokite. 2. Sviestą ir 170 g miltelinį cukrų gerai išsukite. Po vieną įmaišykite kiaušinius. 3. Kapučino kavą išmaišykite su dviem šaukštais šilto pieno ir supilkite į...
Salotos „Mango salsa“

Salotos „Mango salsa“ 2 asm.

1. Mangą, pomidorą, geltoną saldžiąją papriką, svogūną ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite. Jei nemėgstate aštriai, išimkite iš pipiro sėklas ir sėklalizdžius. 2. Suberkite į salotas cukrų, pipirus, įpilkite žuvų padažo ir žaliosios citrinos...
Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais

Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių....
Indiška vištiena „Vindaloo“

Indiška vištiena „Vindaloo“ 4 asm.

1. Supjaustykite kubeliais vištieną. Sudėkite į ją vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir kitus išvardytus prieskonius. Supilkite actą ir citrinos sultis. Gerai sumaišykite visus prieskonius su vištienos kubeliais ir palikite marinuotis 3–4 valandas š...
Javainių ir uogų tortas

Javainių ir uogų tortas 4 asm.

1. Šokoladinį glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Šiek tiek atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pasmulkintais javainiais. 2. Dar šiltus javainius sudėkite į atsegamą kepimo formą, šaukštu lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Padė...
Tortas su uogomis ir maskarpone

Tortas su uogomis ir maskarpone 4 asm.

1. Iš biskvito išpjaukite kepimo formos dydžio skritulį. Formą išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite biskvitą.  2. Braškes supjaustykite gabalėliais, saujelę gražesnių atidėkite papuošimui. 3. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje....
Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis

Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis 4 asm.

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi, suberkite miltus, krakmolą, įberkite citrinų žievelių, žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą stačiakampę kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir atvėsinkite....
Pyragas su mėlynėmis

Pyragas su mėlynėmis 4 asm.

1. 120 g sviesto išsukite su 40 g milteliniu cukrumi, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberkite miltus ir išminkykite. Tešlos rutulį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą. 2. Tešlą įtieskite į sviestu pateptą ir maltais...
Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile

Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile 4 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve. 2. Vaisius perpjaukite...
Sluoksniuotas desertas su vyšniomis

Sluoksniuotas desertas su vyšniomis 4 asm.

1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite....
Indiška sriuba

Indiška sriuba 6 asm.

1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais. 2. Svieste pakepinkite...
Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos

Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos 4 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis. 2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukš...
Keptų daržovių su baltųjų pelėsių sūriu salotos

Keptų daržovių su baltųjų pelėsių sūriu salotos 4 asm.

1. Baklažaną, cukiniją, pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Paruoštas daržoves išdėliokite kepimo skardoje, apibarstykite „Provanso“ žolelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius