Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“ 73 puslapis

Talismanų filė su pomidorais

Talismanų filė su pomidorais 4 asm.

1. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite kubeliais (galite naudoti ir savo sultyse konservuotus pomidorus). Česnako skilteles susmulkinkite,...
Lašiša su citrinomis ir smidrais

Lašiša su citrinomis ir smidrais 4 asm.

1. Lašišą pasūdykite, pabarstykite pipirais. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus. 2. Smidrus perpilkite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. 3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir...
Sūrio ir svogūnų pyragaičiai

Sūrio ir svogūnų pyragaičiai 4 asm.

1. Karamelizuotų svogūnų užtepo pasigaminkite iš anksto ir laikykite šaldytuve. 2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. 3. Pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį...
Blyneliai su faršu

Blyneliai su faršu 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Iškepkite iš tešlos 10–12 blynų. 2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną...
Grybais įdaryta kiauliena

Grybais įdaryta kiauliena 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, išmuškite, bet ne per plonai. Pabarstykite druska ir pipirais. 2. Supjaustykite kubeliais svogūnus. Nuvarvinkite ir susmulkinkite grybus. 3. Į...
Žiedinių kopūstų sriuba

Žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalykite nedideliais žiedynais. 2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 3. Dideliame puode užvirinkite sultinį, sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir smulkintą svogūną. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, už...
Maltos mėsos vyniotinis

Maltos mėsos vyniotinis 6 asm.

1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakš...
Jautienos vyniotinis su špinatais

Jautienos vyniotinis su špinatais 6 asm.

1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius. 2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atš...
Airiškas troškinys

Airiškas troškinys 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambokais gabalėliais. Sudėkite į troškintuvą storu dugnu ir apkepkite retsykiais pamaišydama ant vidutinės ugnies – aliejaus nereikia, mėsa išskirs pakankamai sulčių. Mėsą išimkite, sultis palikite. 2. Į troškintuvą sudė...
Žirnelių sriuba

Žirnelių sriuba 4 asm.

1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. 2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...
Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba

Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba 4 asm.

Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje...
Sumuštiniai su keptais burokėliais

Sumuštiniai su keptais burokėliais 8 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje. 2. Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus  česnakus, gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos...
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 4 asm.

1. Moliūgą ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, suberkite garstyčių grūdelius, smulkintus čiobrelius, dar kelias minutes pakaitinkite 3. Tada suberkite smulkintas daržoves,...
Daržovių sriuba su krevetėmis

Daržovių sriuba su krevetėmis 3 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje. 2. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštė...
Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis

Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis 4 asm.

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi. 2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam...
Lakštiniai su krevetėmis

Lakštiniai su krevetėmis 3 asm.

1. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol dailiai apskrus, tada sudėkite ir pakepkite taip pat smulkintus česnakus. 2. Į svogūnų ir česnakų troškinį supilkite vyną, tada sumeskite krevetes. Viską pagal skonį...
Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu

Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu 2 asm.

1. Sumuštinių duonos riekeles (be plutelių) išmirkykite piene. Išgriebusi nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Paruoštus produktus sudėkite į dubenį su malta vištiena. 2. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotas apelsino ž...
Makaronai su jautiena

Makaronai su jautiena 2 asm.

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai.  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite...
Veršienos ir cukinijų troškinys

Veršienos ir cukinijų troškinys 4 asm.

1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite. 2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maiš...
Pikantiškas užkandis su kalakutiena

Pikantiškas užkandis su kalakutiena 4 asm.

1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius