Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Desertai - visi receptai 8 puslapis

Naminiai ledai

Naminiai ledai 6 asm.

Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo. Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno...
Ledų desertas su trintomis braškėmis

Ledų desertas su trintomis braškėmis 4 asm.

Suplakite pasaldintą grietinėlę. Braškes sutrinkite ir sumaišykite su vynu bei cinamonu. Į desertines taures sluoksniais dėkite ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę. Papuoškite plakta grietinėle, braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.  
Ledai su karšta uogiene

Ledai su karšta uogiene 4 asm.

Išplakite grietinėlę su cukrumi. Dėkite ledų rutulėlius, suformuotus šaukštu, bei išspauskite po kelis plaktos grietinėlės bokštelius. Papuoškite raudonaisiais serbentais. Prie ledų patiekite karštą uogienę. Ją užpilkite prieš pat valgydami...
„Kepti“ ledai

„Kepti“ ledai 4 asm.

Baltymus išplakite su cukraus pudra. Labai gerai atšaldytus ledų gabalus sudėkite į karščiui atsparią lėkštę, aptepkite plaktais baltymais, pabarstykite riešutais ir įstatykite į labai karštą (250-270°C) orkaitę. Palaikykite, kol baltymas...
Šokoladinis desertas su vyšniomis

Šokoladinis desertas su vyšniomis 3 asm.

Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maiš...
Vyšnių ledai

Vyšnių ledai 6 asm.

Cukrų suberkite į puodelį su apelsinų sultimis ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite, įmaišykite žaliosios citrinos sultis. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užpilkite migdolų likeriu ir...
Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas 4 asm.

Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps. Tuo metu gaminkite tešlą.     Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus,...
Rabarbarų pyragaičiai

Rabarbarų pyragaičiai 5 asm.

Pistacijas išlukštenkite, smulkiai sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tešlą atšildykite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Rabarbarų lapus nupjaukite, galus nuvalykite, lapkočius supjaustykite tešlos kvadratėlio dydžio šiaudeliais....
Kavos skonio parfė

Kavos skonio parfė 6 asm.

Išplakite grietinėlę (prieš plakdami, palaikykite ją šaldytuve) su šaukštu vanilinio cukraus. Atskirai suplakite 4 kiaušinius, o plakdami atsargiai po truputį įmaišykite iš anksto pasiruoštą cukraus sirupą. Įpilkite arbatinį šaukštelį kavos...
Juodųjų serbentų musas

Juodųjų serbentų musas 4 asm.

Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite juoduosius serbentus. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite serbentų išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas iš...
Braškių ir maskarponės desertas

Braškių ir maskarponės desertas 8 asm.

Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą. Į desertinius indelius...
Varškės ir braškių tortas

Varškės ir braškių tortas 4 asm.

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.     2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.     3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite...
Ypatingieji keksiukai

Ypatingieji keksiukai 4 asm.

1. Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų ir saulėgrąžų sėklas sumaišykiite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, išplaktais kiaušiniais bei pienu. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
Įdaryti persimonai

Įdaryti persimonai 4 asm.

1. Persimonų viršūnėles nupjaukite ir šaukšteliu išskobkite dalį minkštimo. Jei yra sėklų, jas visas išrinkite 2. Paruoškite įdarą: želė užpilkite 200 ml karšto virinto vandens ir maišykite, kol ištirps. Į puodą supilkite mandarinus su visu sirupu,...
Pyragaičiai su uogiene

Pyragaičiai su uogiene 4 asm.

1. Mieles ištirpinkite šlakelyje pieno, sumaišykite su cukrumi, miltais, likusiu pienu ir palikite maždaug 15 minučių, kad tešla pakiltų. 2. Į tešlą įmuškite kiaušinį, įmaišykite kambario temperatūros sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir už...
Šokoladinis pyragas su šaldytomis avietėmis

Šokoladinis pyragas su šaldytomis avietėmis 6 asm.

1. Avietes atšildykite, sudėkite į sietelį, įtaisykite jį virš dubens. Kai uogos nuvarvės, palikite nudžiūti. 2. Smulkintą abiejų rūšių šokoladą sudėkite į molinį dubenėlį, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Maišykite, kol šokoladas išsilydys....
Imbierinis pudingas su padažu

Imbierinis pudingas su padažu 4 asm.

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu. 2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius,...
Varškės spurgos su obuoliais

Varškės spurgos su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite. 2. Puode įkaitinkite...
Kepti nektarinai

Kepti nektarinai 4 asm.

1. Nektarinus aštriu peiliu perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. 2. Dubenyje gerai išmaišykite rikotą, cukrų, džiūvėsius, migdolus ir cinamoną. Masės su kaupu pridėkite į vaisių puseles. 3. Nektarinų puseles sudėkite į riebalais pateptą kepimo...
Moliūgų desertas

Moliūgų desertas 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite. 2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškoč...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius