Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medus - visi receptai 4 puslapis

Kakavos meduolis

Kakavos meduolis 6 asm.

Miltus sumaišykite su druska, kakavos ir kepimo milteliais. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, citrinos žievele, likusiais prieskoniais ir medumi. Po vieną įplakite kiaušinius. Pakaitomis berkite miltų mišinį ir pilkite pieną, užmaišykite vientisą...
Auksinė žiemos arbata

Auksinė žiemos arbata 1 asm.

Ši arbata puikiai saugo nuo virusų, padeda greičiau sveikti sergantiems įvairiomis peršalimo ligomis.

Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais

Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais 4 asm.

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus....
Saldžiaaštrės krevečių salotos

Saldžiaaštrės krevečių salotos 6 asm.

Krevetės išvirkite, nuvalykite. Salotas supjaustykite, sumaišykite su pesto padažu ir šlakeliu aliejaus. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir kartu su pomidorais dėkite ant salotų lapų. Krevetes trumpai pakepinkite su medumi, paprika, čili, sudė...
Vištiena su rabarbarais

Vištiena su rabarbarais 4 asm.

Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite gabalėliais. Česnaką susmulkinkite smulkiai ir visus likusius produktus sumaišykite. Tuomet sumaišykite su vištienos gabalėliais. Padėkite šaltai marinuotis keletą valandų, geriausiai – per naktį....
Šokoladinis padažas su aitriosiomis paprikomis

Šokoladinis padažas su aitriosiomis paprikomis 6 asm.

Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5...
Sumuštiniai su vištiena

Sumuštiniai su vištiena 4 asm.

Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus. Kartais pamaišydami...
Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai

Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų,...
Havajietiškas apverstas ananasų pyragas

Havajietiškas apverstas ananasų pyragas 8 asm.

 Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepkite riebalais 20 cm skersmens kepimo formą. Pirmiausia paruoškite viršutinę pyrago dalį. Sviestą gerai išsukite su cukrumi bei medumi ir juo padenkite formosdugną. Dėkite konservuoto ananaso griež...
Kepti briuseliniai kopūstai su vynuogėmis

Kepti briuseliniai kopūstai su vynuogėmis 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C.  Briuselinius kopūstus (šviežius arba šaldytus) 1–2 minutėms įkiškite į verdantį vandenį, paskui staigiai perliekite šaltu. Kopūstėlius perpjaukite pusiau ir sudėkite į storasienį kepimo indą. Sumeskite raudoną...
Kepti obuoliai su vaniliniu padažu

Kepti obuoliai su vaniliniu padažu 4 asm.

Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite. Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite. Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną...
Ananasai ant grotelių

Ananasai ant grotelių 3 asm.

Ananasą nuplaukite, galus nupjaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir išskobkite kietą šerdį.   Nedideliame indelyje medų sumaišykite su citrinų sultimis ir romu. Pagal skonį įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite kokosų pieną ir...
Kepti persikai

Kepti persikai 4 asm.

Persikų galus kryžmai įpjaukite ir nuplikiusi verdančiu vandeniu nulupkite odelę. Perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Į puodelį supilkite vyną, sukrėskite medų ir sudėjusi persikus kaitinkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Persikus iš...
Svaigios kriaušės

Svaigios kriaušės 3 asm.

Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų,...
Karališka košė

Karališka košė 2 asm.

Dribsnius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų. Kiaušinius labai gerai nuplaukite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės. Į išbrinkusią košę įmaišykite š...
Karštas ožkų pieno sūris

Karštas ožkų pieno sūris 2 asm.

Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir...
Bri sūris su figomis

Bri sūris su figomis 2 asm.

Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis,...
Arbūzų ir fetos salotos

Arbūzų ir fetos salotos 2 asm.

Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite nutarkuotų žievelių ir žiupsnelį cukraus, gerai išmaišykite ir palikite apie 10 min. pastovėti, kad pasimarinuotų. Arbūzą nulupkite, supjaustykite...
Triušis su rozmarinais

Triušis su rozmarinais 5 asm.

Triušį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Česnako galvutę išskirstykite skiltelėmis, jų galus nupjaukite, bet nenulupkite. Obuolius su žievele sutarkuokite smulkia trintuve, sumaišykite su išspaustos citrinos sultimis ir...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius