Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pyragaičiai - visi receptai 2 puslapis

Persikų pyragėliai su užrašais

Persikų pyragėliai su užrašais 8 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla...
Pyragaičiai su karamele

Pyragaičiai su karamele 6 asm.

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu...
Pyragaičiai su moliūgais

Pyragaičiai su moliūgais 6 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite,...
Oriniai pyragaičiai

Oriniai pyragaičiai 6 asm.

Oriniams pyragaičiams skirtas avietes perrinkite, kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.   Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Pamažu berdama miltelinį cukrų baltymus išplakite iki putų. Į baltymų masę įmaišykite pertrintas...
Persikų pyragėliai „shortcake“

Persikų pyragėliai „shortcake“ 6 asm.

PARUOŠKITE SCONES Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų tol,...
Pyragaičiai su obuoliais

Pyragaičiai su obuoliais 6 asm.

Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su cukrumi išsukite, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus ir maišykite, kol tešla ims lipti į gumulą. Tešlą krėskite ant gausiai miltais pabarstyto stalo, suformuokite rutulį,...
Krabų pyragėliai

Krabų pyragėliai 4 asm.

Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus...
Obuolių pyragėliai

Obuolių pyragėliai 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite į masę šaltą grietinę. Perkelkite tešlą ant...
Rabarbarų pyragaičiai

Rabarbarų pyragaičiai 5 asm.

Pistacijas išlukštenkite, smulkiai sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tešlą atšildykite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Rabarbarų lapus nupjaukite, galus nuvalykite, lapkočius supjaustykite tešlos kvadratėlio dydžio šiaudeliais....
Citrinų kvadratėliai

Citrinų kvadratėliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 30x20 cm dydžio kepimo indą. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Išminkykite minkštą tešlą.  Paruošta tešla išklokite kepimo...
Pyragaičiai su uogiene

Pyragaičiai su uogiene 4 asm.

1. Mieles ištirpinkite šlakelyje pieno, sumaišykite su cukrumi, miltais, likusiu pienu ir palikite maždaug 15 minučių, kad tešla pakiltų. 2. Į tešlą įmuškite kiaušinį, įmaišykite kambario temperatūros sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir už...
Pyragaičiai su plikytu kremu

Pyragaičiai su plikytu kremu 4 asm.

1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, suberkite druską, cukrų. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. 2. Intensyviai maišydami mediniu šaukštu suberkite miltus ir sukite masę...
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai 5 asm.

1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Tešlą ištieskite ant miltais pabarstyto stalviršio, tada dubenėliu iš jos išspauskite maždaug 13 cm skersmens apskritimus. 2. Rabarbarus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su mėlynėmis bei ruduoju...
Žagarėliai su varške

Žagarėliai su varške 6 asm.

1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. 2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir druska. 3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę berkite...
Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru

Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru 4 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.     2. Atvė...
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

1. 100 g šokolado ištirpinti dubenyje, įstatytame į didesnį indą su karštu vandeniu. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti cukrų (truputį sviesto ir cukraus palikti kepimo formelėms patepti ir pabarstyti) ir sukti, kol cukrus ištirps ir masė...
Pyragaičiai su vyšniomis

Pyragaičiai su vyšniomis 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu. 2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su...
Pyragaičiai su slyvomis ir grietinėle

Pyragaičiai su slyvomis ir grietinėle 4 asm.

1. Į gilų indą išsijokite 250 g miltų ir kepimo miltelius. Įmaišykite du pakelius vanilinio cukraus, grietinę ir 175 g kambario temperatūros sviesto. Užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir 2 valandas laikykite šaldytuve. Kapodami plačiu peiliu...
Močiutės pyragaičiai su uogomis

Močiutės pyragaičiai su uogomis 6 asm.

1. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su miltais, 50 g cukraus ir trupučiu druskos. Maišydami mediniu šaukštu, įpilkite 5–6 šaukštus vandens. Elektriniu plaktuvu išsukite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite nedidelius rutulius,...
Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis

Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis 4 asm.

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi, suberkite miltus, krakmolą, įberkite citrinų žievelių, žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą stačiakampę kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir atvėsinkite....
Užsisakykite 15min naujienlaiškius