Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 puslapis

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu 8 asm.

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava 2 asm.

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

 

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltSičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais. O jei norisi stipriau, gaminimo metu galite įdėti mėsos ar žuvies

 

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas 8 asm.

Artėjant žiemai visada pakvimpa citrusais – mandarinais, apelsinais, citrinomis, greipfrutais... Gal pastarieji kartais lieka šiek tiek nuošalėje, tad šiandien kviečiame išsikepti pyragą su šiais pikantiškais vaisiais.

Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais

Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais 4 asm.

Nida Degutienė: Ši sriuba – ypač paprastas receptas iš tokių kasdienių produktų, kokius jūs tikrai visus turite savo virtuvės spintelėse. Ji labai tiks, kai norėsis ko nors sotaus, bet kartu ir ne mėsiško. O juk pupelės – tikras baltymų fabrikas, tad itin tinka vegetarams! Tik nepamirškit pupelių užmerkti iš vakaro, antraip įklimpsit į patiekalo gaminimą kokioms 3 valandoms.

Varškėčiai su „Nutella“ padažu

Varškėčiai su „Nutella“ padažu 4 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“ (Facebook): Ir vėl varškėčiai! Nieko negaliu padaryti, bet aš juos tiesiog myliu! Galėčiau gaminti ir gaminti, o kaskart pakeitus vieną ar kitą ingredientą, galbūt padažą, išeina nauji skoniai.

Sotus perlinių kruopų, kiaulienos ir baklažanų troškinys

Sotus perlinių kruopų, kiaulienos ir baklažanų troškinys 2 asm.

Orui vėstant daug dėmesio sulaukia įvairūs troškiniai. Itin tinkama daržovė šiam patiekalų tipui yra bakažanas, kurį pastaraisiais metais lietuviai prisimena vis dažniau.

Imbieriniai ruginių miltų sausainiai

Imbieriniai ruginių miltų sausainiai 8 asm.

Ruginiai miltai šiems sausainiais suteiks gražią spalvą ir įdomią tekstūrą.

 

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba 4 asm.

Keli gabaliukai kokybiškos vištienos, šiek tiek daržovių, sauja ryžių bei prieskonių ir žalumynų – tai viskas, ko jums prireiks šiai sriubai, kuria pasisotinsite darbo dienos vakarą. Žinoma, siūlome tik orientacinį receptą, nes šis patiekalas – kuo puikiausia „drobė“ įvairioms improvizacijoms.

 

Obuolių pyragas su rozmarinais

Obuolių pyragas su rozmarinais 6 asm.

Nida Degutienė: Praturtinti rudeninio kepinio skonį verta ne tik įprastu cinamonu, muskatu ar vanile, bet ir visai netikėtais priedais – pavyzdžiui... rozmarinais. Švelni laukinė spygliuočių gaida tikrai nedominuos, ji tik padarys kepinį tiesiog kitokiu.

 

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltRašytiniuose šaltiniuose patiekalas „Toad in the hole“ pirmą kartą buvo paminėtas anglų kulinarijos rašytojos Hannah Glasse knygoje „The Art of Cookery“ 1747 metais. Tik tuo metu blynų tešlos masėje, vadinamoje Jorkšyro pudingu, buvo kepamos ne dešrelės, o balandžiai.

Trumpai apie tai, kas tas Jorkšyro pudingas. Tai išsipūtusio blyno formos angliškas garnyras, pagamintas iš kiaušinių, miltų ir pieno ar vandens tešlos. Senais laikais indai su tešlą buvo statomi po ant iešmo kepamu kepsniu varvantiems riebalams surinkti. Nuo karščio tešla iškildavo, išsipūsdavo ir prisigerdavo kepamos mėsos sulčių ir riebalų. Dabar Jorkšyro pudingai dažniausiai patiekiami su mėsa.

Moliūgų vyniotinis su varškės kremu

Moliūgų vyniotinis su varškės kremu 6 asm.

Nors dažniausiai iš moliūgų gaminamos trintos sriubos tyrė ar troškiniai, tačiau šios daržovės skonis puikiai atsiskleidžia ir kepiniuose. Tad išsikepkite kvapnų biskvitą, pagardinkite jį gaiviu varškės kremu ir susukite į vyniotinį.

 

Morenginis obuolių pyragas

Morenginis obuolių pyragas 8 asm.

Jeigu įprastas obuolių pyragas jums jau pabodo, o galbūt tiesiog norėtumėme išbandyti ką nors naujo ir pagerinti savo įgūdžius, verta pasitreniruoti patiems pasiruošiant sviestinę tešlą ir išsiplakant morenginę pyrago kepurę.

 

Paprastutis „nematomas“ prancūziškas obuolių pyragas

Paprastutis „nematomas“ prancūziškas obuolių pyragas 6 asm.

„Gâteau invisible aux pommes“ arba „nematomas obuolių pyrago“ – tai, ko gero, lengviausias obuolių pyragas, kokį jums kada nors teko kepti.

„Tai puikus receptas, kurį savo kepinių užrašuose vertėtų turėti kiekvienam. Puikiai tinka mėgautis bet kuriuo paros metu – ne tik desertui, bet ir vėlyviems pusryčiams! Labiausiai dėl to, kad šiame pyrage telpa visas kilogramas obuolių. Būtent dėl to jis ir yra „nematomas“ – plonai pjaustytos obuolių skiltelės tarsi susilieja su saldžia ir kremine tešla. Taip susidaro vientisas, sodrus desertas“, – jį pristato konditerė Sonata Šalkauskaitė.

Tinginių „Napoleonas“

Tinginių „Napoleonas“ 10 asm.

„Napoleonas“ yra vienas mano mėgstamiausių tortų, kuriuo mėgaujamės su šeima, tačiau iš pirmo žvilgsnio namuose tokį tortą pasigaminti yra itin sunku. Laimei, esu atradusi tinginių „Napoleono“ receptą, kuris, nors ir pagamintas su pirktine sluoksniuota tešla, yra ypatingai viliojančio skonio“, – šį skanėstą pristato maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė.

Karamelinis tinginys su pistacijomis

Karamelinis tinginys su pistacijomis 6 asm.

„Kai norisi greito, paprasto ir skanaus deserto, visada gaminu tinginį. Aš jį labiau mėgstu karamelinį nei šokoladinį“, – rašo maisto tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis. Išbandykite karališką desertą, kurio receptu jis dalinasi.

 

Vištiena su kuskusu ir granatais

Vištiena su kuskusu ir granatais 4 asm.

Tai ypatingo skonio patiekalas, kuriame vištiena papildo ryškaus skonio granatų sultys ir sėklos.

 

Nekepti morkų ir datulių rutuliukai

Nekepti morkų ir datulių rutuliukai 4 asm.

Mažučiai simpatiški rutuliukai, papildyti datulėmis, razinomis, riešutais ir kvapniais prieskoniais, gali tapti išsigelbėjimu praalkus ar panorus ko nors skanaus, o ir vertingo.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius