1. Mėlynes nuplaukite, nusausinkite, užpilkite cukrumi, šiek tiek patrinkite trintuvu, kad atsirastų sulčių ir palaikykite apie porą valandų, kad ištirptų cukrus.
2. Užpilkite mėlynių tyrę obuolių sultimis, viską išmaišykite ir supilstykite į...
1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, spanguolių uogiene, kondensuotu pienu ir džiovintomis spanguolėmis.
2. Sausainių mišinį sudėkite į plėvele išklotą indą ir palaikykite per naktį.
Receptą atsiuntė Neringa...
1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.
2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.
3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio...
1. Kiaušinius suplakite plakikliu. Pamažu suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir dar gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
2. Įberkite į tešlą spalvotų saldainiukų
3. Kabinkite tešlą šaukštu ir dėkite į...
1. Kuskusą suberkite į indą ir užpilkite vedančiu vandeniu. Palikite 20 min. išbrinkti.
2. Į kuskusą suberkite cinamoną ir medų, smulkintus migdolus, braškes. Išmaišykite ir dėkite į desertinius indelius. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa...
1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite.
2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių...
1. Iš kiaulienos sprandinės suformuokite kepsnius. Įtrinkite juos prieskoniais, druska ir apie 15 min. palikite pastovėti.
2. Kepkite keptuvėje. Kai kepsniai bus jau beveik iškepę, sudėkite ant jų smulkintus persikus, paprikas ir svogūnus ir dar...
1. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Juos sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
2. Įkaitintame svieste pakepinkite miltus, kol suputos, tada užpilkite pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Išmaišykite iki vientisos...
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite.
3....
1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais.
2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus.
3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius.
4....
1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu.
2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir išminkykite tešlą.
3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje.
4. Iš...
1. Slyvas supjaustykite mažais gabaliukais.
2. Tešlai kiaušinių trynius suplakite su cukrumi, kol suputos. Į juos įmaišykite miltus ir pieną.
3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite tešlą ir ant jos išdėliokite slyvų gabaliukus....
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu sviestu ir cukrumi.
2. Iš tešlos išminkykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir pavoliokite jį sezamų sėklose.
3. Supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis ir dėkite jas ant kepimo skardos....
1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
2. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (šiek tiek palikite papuošti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
3....