Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

261 puslapis

Šaldytos mėlynės su obuolių sultimis

Šaldytos mėlynės su obuolių sultimis 6 asm.

1. Mėlynes nuplaukite, nusausinkite, užpilkite cukrumi, šiek tiek patrinkite trintuvu, kad atsirastų sulčių ir palaikykite apie porą valandų, kad ištirptų cukrus. 2. Užpilkite mėlynių tyrę obuolių sultimis, viską išmaišykite ir supilstykite į...
Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais

Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais 2 asm.

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. 2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
Spanguolių ir sausainių pyragas

Spanguolių ir sausainių pyragas 5 asm.

1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, spanguolių uogiene, kondensuotu pienu ir džiovintomis spanguolėmis. 2. Sausainių mišinį sudėkite į plėvele išklotą indą ir palaikykite per naktį. Receptą atsiuntė Neringa...
Moliūgų ir kriaušių pyragas

Moliūgų ir kriaušių pyragas 4 asm.

1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, nuluptą moliūgą sutarkuokite stambia tarka. 2. Kitame inde ištirpinkite sviestą ir ištrinkite su cukrumi, supilkite miltus ir kepimo miltelius. 3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų....
Maltiniai su persikais

Maltiniai su persikais 4 asm.

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį. 2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus. 3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio...
Linksmi sausainukai

Linksmi sausainukai 4 asm.

1. Kiaušinius suplakite plakikliu. Pamažu suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir dar gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. 2. Įberkite į tešlą spalvotų saldainiukų 3. Kabinkite tešlą šaukštu ir dėkite į...
Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais

Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais 2 asm.

1. Kuskusą suberkite į indą ir užpilkite vedančiu vandeniu. Palikite 20 min. išbrinkti. 2. Į kuskusą suberkite cinamoną ir medų, smulkintus migdolus, braškes. Išmaišykite ir dėkite į desertinius indelius. Skanaus! Receptą atsiuntė Neringa...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 6 asm.

1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. 2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių...
Kepsniai su persikais

Kepsniai su persikais 4 asm.

1. Iš kiaulienos sprandinės suformuokite kepsnius. Įtrinkite juos prieskoniais, druska ir apie 15 min. palikite pastovėti. 2. Kepkite keptuvėje. Kai kepsniai bus jau beveik iškepę, sudėkite ant jų smulkintus persikus, paprikas ir svogūnus ir dar...
Saldžiarūgštė kiauliena

Saldžiarūgštė kiauliena 4 asm.

1. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, pakepinkite su aliejumi keptuvėje ir sudėkite pjaustytą svogūną, papriką, suberkite prieskonius. 2. Baigdami kepti įkrėskite pomidorų padažo, šaukštą medaus ir sojų padažo. Patiekite su ryžiais, užbarstykite...
Sūriu ir vištiena įdaryti persikai

Sūriu ir vištiena įdaryti persikai 2 asm.

1. Susmulkinkite svogūną, virtą vištienos filė ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, krapais bei prieskoniais. 2. Gauta mase įdarykite konservuotus persikus. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas 4 asm.

1. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Juos sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. 2. Įkaitintame svieste pakepinkite miltus, kol suputos, tada užpilkite pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 3. Išmaišykite iki vientisos...
Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. 2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite. 3....
Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai 4 asm.

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais. 2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus. 3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius. 4....
Trupininis obuolių pyragas

Trupininis obuolių pyragas 6 asm.

1. Sutarkuokite sviestą. 2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti. 4. Obuolius supjaustykite gabalėliais. 5. Kiaušinio...
Varškės spurgos

Varškės spurgos 6 asm.

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu. 2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir  išminkykite tešlą. 3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje. 4. Iš...
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 6 asm.

1. Slyvas supjaustykite mažais gabaliukais. 2. Tešlai kiaušinių trynius suplakite su cukrumi, kol suputos. Į juos įmaišykite miltus ir pieną. 3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite tešlą ir ant jos išdėliokite slyvų gabaliukus....
Sausainiai su migdolais

Sausainiai su migdolais 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu sviestu ir cukrumi. 2. Iš tešlos išminkykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir pavoliokite jį sezamų sėklose. 3. Supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis ir dėkite jas ant kepimo skardos....
Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis

Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis 4 asm.

1. Krūtinėlės mėsą supjaustykite, pagal skonį pamarinuokite ir iškepkite ant grotelių. Iškepusią vištieną susmulkinkite. 2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir iškepkite ant grotelių. 3. Lėkštę išklokite salotų...
Keksiukai su riešutais

Keksiukai su riešutais 4 asm.

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. 2. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (šiek tiek palikite papuošti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. 3....
Užsisakykite 15min naujienlaiškius