Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. baltymai
- Citrinos 1 vnt. pusės arbat. š. sulčių
- Miltelinis cukrus 150 g
- Kreminė varškė 200 g
- Jogurtas 200 ml natūralus
- Mėtos 30 g lapelių
- Imbieras 1 vnt. mažas gabalėlis šaknies
- Avietės 300 g
Kaip gaminti
1. Į indą supilkite kiaušinių baltymus, įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masės padvigubės. Plakant toliau, po šaukštą sudėkite miltelinį cukrų. Išplakite, baltymai turi būti standūs ir blizgūs. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pripieškite apskritimų. Į juos įdėkite baltymų.
2. Likusius baltymus sudėkite į konditerinį indą su antgaliu. Pradėdami nuo išorės, į kiekvieną apskritimą įspauskite baltymų masės, paskui 2–3 kartus apveskite kraštus – suformuokite tuščiavidurių pyragaičių sieneles. Kepkite 110 laipsnių orkaitėje (jei nevėdinama – 90) 2–2,5 valandos, kol pyragaičiai taps traškūs ir juos bus lengva nuimti nuo popieriaus. Palikite atvėsti išjungtoje orkaitėje.
3. Varškės kremą išsukite, įmaišykite jogurtą, susmulkintų mėtų, nuluptą ir sukapotą gabalėlį imbiero, miltelinį cukrų, uogas (dalį jų palikite). Kremo pridėkite į pyragaičius.
4. Papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“