Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 05 03

Replikas iš tribūnų girdėjęs R.Jokubaitis atskleidė savo vasaros prioritetą

Rokas Jokubaitis nesigailėjo savo buvusios komandos. Geriausią sezono formą demonstruojantis lietuvis ir trečiosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse pjaustė Kauno „Žalgirio“ gynybą ir buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl jo atstovaujama „Barcelona“ laimėjo seriją 3-0.

Dar prieš kelerius metus „Žalgirio“ sirgalių numylėtiniu buvęs Rokas Jokubaitis šį kartą Kaune išgyveno kitokią patirtį.

Po antrųjų rungtynių, kurių pabaigoje spindėjo ir nulėmė „Barcelona“ pergalę, Rokas sulaukė piktų tautiečių žinučių, o šį kartą žengęs ant parketo pirmojo kėlinio viduryje mažeikiškis buvo sutiktas švilpimu.

Tildė 15 293 sirgalius „Žalgirio“ arenoje R.Jokubaitis taikliu pirmuoju savo metimu iš tolimos distancijos, bet jau po kelių minučių apmaudžiai klydo varydamasis kamuolį, o per minutės pertraukėlę sučiaupęs lūpas klausėsi Šarūno Jasikevičiaus riksmo tiesiai jam į veidą.

Vis dėlto pirmąją mačo pusę baigęs su 3 taškais, 0 rezultatyvių perdavimų ir 0 naudingumo balų, antroje Rokas spindėjo kaip ir visa „Barca“.

Pridalinęs rezultatyvių perdavimų trečiajame kėlinyje, ketvirtajame lietuvis metė vieną taiklų metimą po kito ir susitikimą užbaigė su 11 taškų, 4 „asistais“ ir 14 naudingumo balų – trečiu rezultatu savo komandoje.

Iš viso šioje serijoje Rokas fiksavo 10,7 taško, 3,3 rez. perdavimo ir 14,7 naudingumo balo rodiklius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

Bet tai nepatiko „Žalgirio“ sirgaliams – po rungtynių kartu su visa „Barca“ lietuvis buvo nušvilptas, o ketvirtojo kėlinio pabaigoje dar pateko į keistą epizodą su Arnu Butkevičiumi, kai dviejų lietuvių net atbėgo skirti teisėjas.

„Iš pradžių matėsi jaudulys iš mūsų žaidimo – kvailos klaidos, daug pametėme kamuolių lygioje vietoje, nesukrito metimai, kažkur jie rizikavo prieš mus, – apie mačą kalbėjo R.Jokubaitis. – Iki ilgosios pertraukos buvome sumetę tik 29 taškus, jie 26 – tai ir jie, ir mes jaudinomės. Prireikė laiko, bet antroje pusėje susiėmėme, žaidėme gerą žaidimą ir turime finalinio ketverto bilietą.“

– Kas ten buvo su Arnu Butkevičiumi?

– Nieko, mes patys nesupratome, kas ten vyko.

– 10 klaidų per pirmąją pusę. Iš kur atėjo tos klaidos ir ką per ilgąją pertrauką akcentavo treneris?

– Manau, kad tos klaidos iš to, kad visi žinojome, kad jei laimime šias rungtynes – 3-0, turime porą laisvadienių ir atsistatymui iki kitų rungtynių. Tas ir buvo mūsų mintyse. Norėjome gal viską daryti su dviguba energija ir tas nesisekė, atėjo tos klaidos. Treneris per ilgąją pertrauką nepagyrė už tai. Tą susitvarkėme, gynyba, manau, irgi nebloga. Antroje pusėje visai kitas žaidimas.

– Kaip pačiam sekėsi su 15 tūkst. minia susidoroti?

– Iš pradžių buvo jauduliukas per apšilimą, kai himnas buvo giedamas. Bet dėl tokių emocijų ir žaidžiame krepšinį. Tikrai įspūdinga atmosfera, labai smagu čia žaisti. „Žalgirio“ sirgaliai nuostabūs, manau, kad „Žalgirio“ žaidėjai jiems turi tik padėkoti už tokį palaikymą sezono metu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kaip galvoji, ar gausite tautiečių palaikymo po dviejų savaičių finalo ketverto metu?

– Čia sunkus klausimas. Girdėjau, kad ir gausim, bet girdėjau, kad žmonės truputį nusisuko nuo mūsų po tų įvykių Barselonoje. Nežinau, tikiuosi, kad bus lietuvių, kurie nusipirko bilietus į finalinį ketvertą ir palaikys mus. Bet matysime – mes atvažiuojame daryti savo darbą ir tas faktas, kad žaidžiame Kaune, yra dar smagesnis.

– Po praėjusių rungtynių gavai nemalonių žinučių iš „Žalgirio“ sirgalių. Ar negavai ir po šių rungtynių?

– Aš manau, kad bus tas pats. Rungtynių metu ir replikų girdėjau, bet faktas, kad čia yra atkrintamosios. Krepšinyje visi laimingi nebus. Manau, kad nereikia į tai kreipti dėmesio.

Rungtynių metu ir replikų girdėjau.

– Eurolygos pusfinalyje lauks Madrido „Real“ arba Belgrado „Partizan“. Turbūt labiausiai norėtum, kad serija nusitęstų iki penktų rungtynių ir varžovai išnaudotų kuo daugiau jėgų?

– Aš kažkaip ir galvoju, kad gali viskas iki penkių rungtynių prasitęsti. Nežinau, dabar Lessortas grįžta, tai Tavaresui bus sunkiau. Bet kaip „Real“ vakar žaidė prie „Štark“ arenos sirgalių – gali būti, kad ir iki penktų rungtynių nusikels.

VIDEO: K.Maksvytis – po pralaimėjimo: „Aštuntokas žaidė prieš dešimtoką – esat mokykloje kovęsi prieš dešimtoką?“

– Sušokote pergalės šokį po rungtynių, ką tarpusavyje rūbinėje kalbatės apie šią pergalę ir seriją?

– Dar darbas nebaigtas. Dabar toks mini džiaugsmas. Visą laiką sunku būdavo mums atkrintamosiose, tai dabar tokia atgaiva – sutvarkyti reikalus greičiau nei anksčiau. Dabar mini džiaugsmas ir toliau kibsime į darbus – nėra per daug ko džiūgauti.

– Nikola Mirotičius šiandien vėl kiek priminė ankstesnę savo atkrintamųjų versiją.

– Bet pirmose dvejose rungtynėse jis dominavo. Pamatysime finalo ketverte, kas ir kaip.

Dar darbas nebaigtas.

– Kokios mintys dėl Lietuvos rinktinės?

– Kaip matėte, šią vasarą galime nukraujuoti, sudėtis gali keistis. Nežinau, kaip ten iš tiesų, kiek yra teisybės. Bus gal kiek kitokia rinktinė šiemet. Aš dalyvausiu šimtu procentų, nežinau, kaip dėl kitų žaidėjų. Bet tikrai rinktinė yra ta vieta, kurioje smagu ginti šalies garbę. Laukiu rinktinės.

VIDEO: „Žalgirio“ žygį apibendrinęs E. Ulanovas prakalbo, kad turbūt nežais rinktinėje vasarą

– O NBA negali įsimaišyti į vasaros planus?

– Prioritetas – rinktinė.

– Kaip vertini pasaulio čempionato burtus?

– Grupė kaip ir nebloga, bet kai žinom, kad po to turime graikus ir amerikiečius, tai truputį sudėtingiau. Bet jei nori patekti į pasaulio čempionato aštuonetą, turi bet ką nugalėti. To ir važiuosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius