Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 23

Garsus klaipėdietis Aurimas Mockus pratrūko: „Kur dingsta aukotos kaukės?“

„Visiškai tragedija... Jau dabar, o kas bus po kelių dienų?“ – retoriškai klausė klaipėdietis visuomenininkas, verslininkas Aurimas Mockus. Socialiniuose tinkluose jis pasidalino savo nuomone, kuri sulaukė didžiulio palaikymo.

Savo kalbą jis pradėjo apie Hipokrato priesaiką davusius medikus, kuriems tenka dirbti be būtiniausių priemonių.

Prasidėjus karantinui ir išaugus koronavirusu susirgusiųjų skaičiui paaiškėjo, kad medikai Klaipėdos universitetinėje ligoninėje stokoja apsaugos priemonių medikams.

Klaipėdiečiai vienas po kito ėmė aukoti namuose turėtas priemones, kiti jas netgi siuvo. Tačiau dabar aiškėja, kad jos esą medikų nepasiekė ir, greičiausiai, įsisuko į biurokratinį aparatą.

„Ką jūs pagalvotumėte, jei jus ligoninėje apžiūrės medikas plikomis rankomis ir pasirišęs „marliuką“? Ar saugiai jaustumėtės? Nežinau, kur nueina tos priemonės? Gal ir nueina kokiems privilegijuotiems, ne tiems, kam reikia? Jei aš nuvežu į Chirurgijos skyrių tai ir noriu, kad jie turėtų. Kokios čia inventorizacijos? Jei šiandien tokį protrūkį turime, tai ką turėsime po savaitės?“ – piktinosi A.Mockus.

Anot jo, gyventojų suaukotos priemonės medikų nepasiekia. „Nenoriu įvesti destrukcijos, bet tai yra liūdna“, – sakė klaipėdietis, reikalaudamas daug metų Klaipėdos universitetinei ligoninei vadovaujančio Vinso Janušonio atsakomybės.

Jis neslėpė apmaudo, kad klaipėdiečių aukos nepasiekia tų, kam labiausiai reikia ir medikai turi saugotis tuo, ką randa: marlėmis, iš namų atsineštomis priemonėmis.

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje V.Jonušonis teigė, kad medikams priemonių kol kas netrūksta. „Jei mes kalbėsime, kad kažkas kažkur nori visą dieną vaikščioti su priešmariniu kostiumiu, tai, be abejonės, taip aprūpinti negalime ir nereikia. Bet jei kalbėti, apie aprūpinimą tokį, kokio reikia ir dar daugiau, tai mes jį turime. Problema, kad tokį aprūpinimą turime trumpalaikį. Gal jo pakaks savaitei, penkioms dienoms. Priklausys nuo srauto“, – sakė jis. Anot profesoriaus, labiausiai trūksta respiratorių.

Jis teigė, kad naudojami visi rezervai – ir suaukoti, ir ligoninės pirkti. Nėra išskiriama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius