-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 21

S.Skvernelis skubina teisėsaugą tirti J.Narkevičiaus namo istoriją: laukia sprendimo „nedelsiant“

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus laukia greitų teisėsaugos institucijos išvadų. Kartu Vyriausybės vadovas kartojo kol kas pozicijos nekeičiantis – rimtų kaltinimų dėl namo renovacijos istorijos sulaukęs J.Narkevičius turi jo pasitikėjimą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

S.Skvernelio teigimu, situacija dėl J.Narkevičiaus namo renovacijos istorijos tikrai ne tokia, kad reikėtų daryti „super sudėtingą“ tyrimą.

„Tiesiog reikia patikrinti tuos faktus, vertinti patikimumą šaltinių ir šaltinio, vertinant visą visumą. Ir priimti sprendimus. Laukiu greito nedelsiant sprendimo ir tada jau darysiu aš išvadas ir sprendimus“, – ketvirtadienį Seime sakė premjeras.

15min ir asmeninio archyvo nuotr./Jaroslavas Narkevičius ir Aleksandras Ribnikovas
15min ir asmeninio archyvo nuotr./Jaroslavas Narkevičius ir Aleksandras Ribnikovas

Rimti kaltinimai, anot S.Skvernelio, pareikšti rimto politiko, t.y. ministro atžvilgiu. Todėl tiek prokuratūra, tiek Specialiųjų tyrimų tarnyba turėtų mesti visas jėgas: patikrinti informaciją ir priimti procesinius sprendimus.

„Tai jeigu tai tempsis panašiom tradicijom kaip kai kurios kitos bylos, tai bus labai blogai“, – akcentavo jis.

Klausiamas, ar J.Narkevičius pateikė jam įrodymus, kad istorija dėl namo Trakuose renovacijos, kaip jis teigia, yra šmeižtas, S.Skvernelis nurodė, kad susisiekimo ministras jam daug ką pateikė.

„Tuos faktus visus tiesiog paneigė ir aš tikrai, kaip jau minėjau, neturiu jokių įrankių patikrinti vieną ar kitą faktą. Tiesiog dabar tą daro ir privalo padaryti teisėsauga ir kuo greičiau“, – pakartojo Vyriausybės vadovas.

15min nuotr./Susisiekimo ministro J.Narkevičiaus namai
15min nuotr./Susisiekimo ministro J.Narkevičiaus namai

Kartu S.Skvernelis pabrėžė, kad tikrai neužsiims sąskaitų vartaliojimu. Tačiau J.Narkevičius jam rodė kai kuriuos dokumentus dėl namo renovacijos, kuriuos turi.

„O kokios jau ten sąskaitos yra, kaip jau ten padaryta, ar jos yra suklastotos, ar dvigubos tais pačiais numeriais, tai čia jau turėtų tiktai teisėsauga (vertinti - red.)“, – komentavo premjeras.

Verslininko Aleksandro Ribnikovo pasakojimą, pateiktą viešumoje, jis esą vertina keistai.

„Ir studentą mane padarė Policijos akademijos pareiškėjas. Tai jeigu ten tokių faktų ir daugiau yra... (...) Baikit, aš niekada nestudijavau Policijos akademijoje“, – sakė S.Skvernelis.

Baikit, aš niekada nestudijavau Policijos akademijoje.

Vadina šmeižtu

Kaip pirmiausia paskelbė LRT tyrimų skyrius savo publikacijoje, o po to ir kitos žiniasklaidos priemonės, J.Narkevičius sulaukė kaltinimų, kad už namo Trakuose statybas galėjo atsiskaityti viešaisiais konkursais.

Rašyta, kad prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, J.Narkevičius galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint darželių bei mokyklų remonto konkursus.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu A.Ribnikovu neigia ir vadina tai besitęsiančio šmeižto prieš jį kampanija.

Dėl šmeižto jis kreipėsi į teisėsaugą.

Susisiekimo ministras sako turintis įrodymus, kad už renovaciją mokėjo tėvai, žinantis, kas jį šmeižia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius