Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igorio Molotkovo byla perduota teismui: prokurorai paskelbė, kaip jis iš tiesų pagrobė automatą

Penktadienį prokurorai perdavė Vilniaus apygardos teismui nagrinėti didelį atgarsį visuomenėje sukėlusią baudžiamąją bylą, kurioje Igoris Molotkovas kaltinamas šaunamojo ginklo pagrobimu panaudojant psichinį smurtą bei neteisėtu jo gabenimu, praneša Vilniaus apygardos prokuratūra.
Igoris Molotkovas atvedamas į teismą
Igoris Molotkovas atvedamas į teismą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų lapkričio 19 d. du Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai po ilgų klaidžiojimų po sveikatos priežiūros įstaigas, esančias Vilniuje, vežė kaltinamąjį Igorį Molotkovą atgal į Švenčionių policijos areštinę, tačiau gavus papildomą užduotį nuvykti į Vilniaus m. 6-ąjį policijos komisariatą užvažiavo į minėtą komisariatą. Kaltinamajam rankos priekyje buvo surakintos antrankiais, automobilio galinės durelės iš vidaus buvo užblokuotos.

Policijos pareigūnai trumpam išlipo iš automobilio, o I. M., pasinaudodamas esama situacija, pagrobė automobilio priekyje paliktą automatinį ginklą su šovinių dėtuve. Policijos pareigūnas priėjęs prie galinių mašinos durelių ir jas atidaręs pamatė į save nukreiptą ginklą.

Kaltinamasis reikalavo, kad policijos pareigūnas nekeltų sąmyšio ir sėstų į automobilį. Igoris Molotkovas grasino panaudoti ginklą, jeigu nebus vykdomas jo reikalavimas. Netrukus prie mašinos priėjo ir kitas policijos pareigūnas. Tačiau ir jam grasindamas ginklu kaltinamasis pareikalavo sėstis į automobilį. Policijos pareigūnai, matydami realų pavojų savo gyvybėms, pasitraukė nuo automobilio, o Molotkovas, išlipęs iš jo per priekines duris, pabėgo.

Nedelsiant kaltinamojo paieškai buvo mestos didžiulės policijos pajėgos ir tą pačią naktį jis buvo surastas viename Vilniaus gyvenamajame rajone. Jis su savimi pagrobto ginklo neturėjo. Netrukus po sulaikymo Igoris Molotkvoas parodė vietas, kuriose paslėpė automatinį ginklą su šovinių dėtuve bei antrankius. Nurodytoje įvykio vietoje buvo rastas nepažeistas automatinis ginklas su visais dėtuvėje buvusiais šoviniais bei išoriškai nepažeisti antrankiai, kuriuos pats nusiėmė atsirakinant turimomis priemonėmis. Kaltinamasis pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailisi ir padėjo pareigūnams išaiškinti nusikaltimą. Kaltinamajam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą per keletą savaičių atliko Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Edita Ignatavičiūtė.

Dėl minėtų Švenčionių rajono policijos komisariato policijos pareigūnų galimo tarnybos pareigų neatlikimo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai atlieka atskirą ikiteisminį tyrimą.

Prokuratūra nesidalina vaizdo įrašu

Prokuratūros atstovai žadėjo, kad pasibaigus ikiteisminiam tyrimui pasidalins vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kas vyko tą lapkričio naktį šalia Vilniaus 6-ojo policijos komisariato ir kaip iš tikrųjų Igoriui Molotkovo rankose atsidūrė automatas.

„Kol kas nėra atlikti visi ikiteisminio tyrimo veiksmai, kurie yra susiję su minėtu įrašu, todėl siekiant objektyvaus, nešališko tyrimo (...) jo rodyti šiuo metu viešai negalima, bet kai tik tokia galimybė atsiras, prokurorė tą įrašą tikrai suteiks visuomenei, suprasdama visuomenės interesą žinoti“, – dar lapkričio mėnesį BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Kai šį penktadienį 15min.lt pasiteiravo apie galimybę pasidalinti prokuratūros turimu vaizdu įrašu, Generalinės prokuratūros atstovė atsakė, kad šiuo metu vyksta antras ikiteisminis tyrimas ir kol jis yra nepasibaigęs, tol vaizdo įrašas nebus prieinamas visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius