Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 22 /15:08

Teismas Druskininkų mero patarėją A.Kadziauską leido suimti mėnesiui

Teisėjų korupcijos bylą tirianti Generalinė prokuratūra penktadienį kreipėsi į teismą dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko patarėjo Aivaro Kadziausko suėmimo. Popietę paskelbta, kad teismas leido vyrą suimti mėnesiui, nors prokuratūra prašė dvigubai ilgesnio suėmimo termino.
Aivaras Kadziauskas
Aivaras Kadziauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min žiniomis, meras su patarėju galėjo susitarti dėl 50 tūkst. eurų dydžio kyšio perdavimo.

Jokių komentarų apie savo sulaikymo aplinkybes A.Kadziauskas bent kol kas nepateikė.

VIDEO: Į teismą atvedamas Druskininkų mero patarėjas Aivaras Kadziauskas

Prokuratūra prašė leisti laikyti suimtą mero patarėją du mėnesius. Griežčiausios kardomosios priemonės vienintelis pagrindas – įtariamasis laisvėje gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui.

Teismas prašymą tenkino iš dalies: leido įtariamąjį A.Kadziauską suimti mėnesiui.

Jo advokatas nutartį žada skųsti. „Mano ir mano kliento supratimu teismo nutartis tikrai nepagrįsta. Nesu patenkintas teismo nutartimi, todėl ji tikrai bus skundžiama“, – sakė M.Žilinskas.

Posėdžiavo trumpai, bet dirbo ilgai

Posėdis Vilniaus miesto apylinkės teisme planuotas 11 val.

Į teismą A.Kadziauskas atvestas 11.20 val.

Druskininko mero R.Malinausko patarėjas nebuvo su antrankiais, tačiau veido slėpti nė nemėgino.

Bylos svarstymas iš karto neprasidėjo. Proceso dalyviai paprašė laiko susipažinti su byla. Posėdį realiai pavyko pradėti tik pieš vidurdienį.

Svarstymas vyko už uždarų durų. Darbas, galima sakyti, padarytas žaibiškai – per keliolika minučių. Dabar teisme paskelbta poros valandų pertrauka, per kurią ikiteisminio tyrimo teisėjas galutinai įvertins pirminę medžiagą ir paskelbs nutartį dėl prokuratūros atstovų prašymo.

„Norėčiau vieną rašytoją pacituoti – teisingas nuosprendis būna su patirtimi. O patirtis dažniausiai būna iš neteisingų nuosprendžių. Tai toks būtų mano komentaras,“ – teigė patarėją ginantis advokatas Martynas Žilinskas. Advokatas pridūrė, kad su prokuratūros prašymu dėl A.Kadziausko suėmimo kategoriškai nesutinka.

VIDEO: A.Kadziausko advokatas Martynas Žilinskas: nėra pagrindų kardomajai priemonei

Kaip skelbta, Vyriausioji rinkimų komisija ketvirtadienį panaikino Druskininkų mero ir jo patarėjo Aivaro Kadziausko teisinę neliečiamybę.

Merui R.Malinauskui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, patarėjas sulaikytas Vilniaus centre.

Meras prieš apsilankymą STT spaudos konferencijoje apkaltino kelis politikus ir prokurorus organizuojant susidorojimą. Jis pareiškė, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja darė spaudimą teisėjams, jog šie nustatytų pažeidimus vadinamojo Vijūnėlės dvaro statyboje. Prezidentūra tai pavadino melu.

R.Malinauskas ir jo patarėjas įtariami prekyba poveikiu ir papirkimu, veikiant organizuotoje grupėje. Trečiadienį šių asmenų namuose buvo atliktos kratos. Atliekamame ikiteisminiame tyrime vakar buvo sulaikyti 26 asmenys, tarp kurių 8 teisėjai, 5 advokatai ir 13 kitų asmenų.

Ketvirtadienį keli Lietuvos teismai leido suimti visus 18 įtariamųjų, dėl kurių kreipėsi prokurorai, 19.35 val. informavo Generalinė prokuratūra.

Teisėjus E.Laužiką, V.Kažį, V.Bavėjaną, H.Jaglinskį, K.Guriną, advokatus G.Cimbolienę bei M.Navicką leista suimti 10 dienų, advokatą A.Surblį – 14 dienų, advokatą D.Zagrecką bei dar tris asmenis – 1 mėnesiui, kitus šešis įtariamuosius – dviems mėnesiams.

Dar aštuoniems vakar sulaikytiems įtariamiesiems skirtos kitos kardomosios priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius