15 dienos proga! Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur.
Išbandyti

J.Prigožinas viešai skundžiasi: kariuomenės vadovybė jo samdiniams neduoda šaudmenų

Privačios karinės kompanijos „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas viešai apkaltino Rusijos karinę vadovybę, kad ši neduoda jo samdiniams amunicijos, kurios yra sandėliuose.
Jevgenijus Prigožinas
Jevgenijus Prigožinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tokį šokiruojantį J.Prigožino pareiškimą paskelbė jo spaudos tarnyba.

„Kaip sakoma, šūdas verda, kraujas burbuliuoja, bet mano užduoti klausimai dėl šaudmenų, deja, lieka visiškai neišspręsti. Ir tai yra rimta problema... Be to, aš žinau sandėlius, žinau partijų numerius, dėžių numerius, žinau, kur ir kas yra, ir žinau, kad tie šaudmenys ten yra. Negaliu išspręsti šios problemos, nepaisant visų savo ryšių, pažinčių...

Niekas neturi jokio supratimo, iš kur atsirado kažkokie limitai, iš kur atsirado jų gavimo procedūros. Niekas nežino, kaip pasirašyti tuos ar kitus dokumentus. Visi rodo į viršų, sako, kad „žinote, Jevgenijau Viktorovičiau, jūs ten turite nelengvus santykius“, „todėl turite eiti ir atsiprašyti, o tada jūsų kariai gaus amunicijos“.

J.Prigožinas tikina, dėl amunicijos trūkumo dabar Rusijos kare prieš Ukrainą kasdien žūsta dvigubai daugiau jo samdinių ir „kitų karinių dalinių, kurių mes negalime pridengti“, narių.

Jis taip pat sakė, kad tie, kurie trukdo jo samdiniams laimėti karą prieš Ukrainą, „tiesiogiai dirba priešui, padeda priešui sulaužyti Rusijos stuburą“.

„Aš nieko nekaltinu ir nenoriu nieko kaltinti, tik sakau: palikite savo užgaidas ir principus ramybėje ir duokite amuniciją. Aš nepriekaištauju jums dėl to, kad jūs pusryčiaujate, pietaujate ir vakarieniaujate iš auksinių indų ir siunčiate savo dukras, anūkes ir proanūkius ilsėtis į Dubajų, nieko nesigėdydami, tuo metu, kai fronte žūsta rusų kareiviai. Aš paprasčiausiai prašau: duokite man amunicijos“, – pareiškė J.Prigožinas.

J,Prigožino samdiniai iki šiol vaidino svarbų vaidmenį Rusijos invazijoje Ukrainoje. Jie buvo pagrindinė rusų jėga, pasiųsta užimti Bachmuto miestą, taip pat atakavo kitose kryptyse. J.Prigožinui buvo leista nevaržomai verbuoti į karą kalinius. Tačiau vėliau, J.Prigožinui pradėjus aštriai kritikuoti Rusijos karinę vadovybę, Kremliaus palankumas jam išblėso. J.Prigožinas neseniai pareiškė, jog nebeverbuos kalinių, nes tuo užsiims Rusijos gynybos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius