-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

#Paskuipabėgėlius: mažasis Hasanas Izmiro gatvėse savo šeimai renka kiekvieną centą

„Fevzipasa“ bulvarą Izmire galima palyginti su „Oxford“ gatve Londone. Čia įsikūrusios prabangių drabužių parduotuvės, restoranai, bankai ir knygynai. Prieš vidurnaktį bulvaras ištuštėja. Staiga iš tarp šalikelėje sustatytų mašinų išnyra mažo berniuko figūra. Tai Hasanas. Jis į Izmirą su šeima atvyko iš Sirijos.

Dešimtmetis berniukas perbėga vieną eismo juostą, apsižvalgo ir sustoja. Taip sustingęs išbūna kone minutę laiko. Stovi nejudėdamas ir tik galvytę baugščiai sukinėja į abi bulvaro puses.

Hasanas abiejose rankose tvirtai spaudžia ryškų daiktą. Tai – dvi pakuotės vienkartinių nosinaičių. Kol tėvai ilsisi kažkur šalutinėje gatvėje, Hasanas bando padėti šeimai išgyventi pardavinėdamas nosinaites.

Tokių smulkmenų prekyba tėra tik ne toks žeminantis būdas paprašyti išmaldos.

Dar neseniai mažasis Hasanas gyveno viename iš didžiausių Sirijos miestų – Alepe. Lankė mokyklą ir vaikiškai džiaugėsi gyvenimu.

Galbūt, net ir dabar jis dar ne visai suvokia, kaip pasikeitė jo gyvenimas. Greičiausiai mano, kad tai tik paprasta kelionė į kitą šalį. Gal net vaikiškai tuo džiaugiasi. 

Pro šalį pravažiuoja taksi automobilis ir sustoja keli metrai nuo Hasano. Berniukas pribėga prie geltono automobilio ir per pravirą langą įkiša rankytę su vienkartinių nosinaičių pakuotėmis. Turkas vairuotojas negali susikalbėti su jaunuoju siru. Mažylis moka tik arabiškai. Todėl taksistas geraširdiškai šypsodamasis iš daiktadėžės ištraukia keletą tokių pačių pakuočių ir jas parodo berniukui. Tai reiškia, kad Hasano prekių nereikia...

Tačiau mažasis pabėgėlis nenusimena. Kukliai nusišypso ir toliau eina ieškoti klientų ištuštėjusioje gatvėje. Kitą kartą būtinai pasiseks ir kažkas už vieną lirą (apie 30 centų) nupirks vienkartinių nosinaičių.

LAUKITE TĘSINIO

#Paskuipabėgėlius – 15min.lt reportažų ciklas. Du mūsų žurnalistai Vidmantas Balkūnas ir Paulius Ramanauskas keliauja iš Turkijos-Sirijos pasienio iki Vokietijos. Keliu, kurį pastarosiomis dienomis bando įveikti dešimtys tūkstančių pabėgėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius