Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treneris D.Rukšėnas apie moteris: grožis nėra didelė krūtinė ir pripūstos lūpos

Mažiau nei prieš metus didelio atgarsio sulaukė drąsus asmeninio trenerio Dominyko Rukšėno pareiškimas, kad tikrų vyrų vis mažiau. Jis mano, kad lyčių samprata keičiasi kardinaliai, tačiau pagrindiniai vyrų ir moterų bruožai yra neginčytini. Šįkart kultūristas išsako savo nuomonę apie šiuolaikines moteris ir sporto įtaką moteriškumui.
Treneris Dominykas Rukšėnas
Treneris Dominykas Rukšėnas / Asmeninio archyvo nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Treneris rėžė: „Tavo žmona turi meilužį? Vadinasi, jis buvo vyriškesnis ir laimėjo medžioklę dėl tavo moters“

Projekto „Final Fit Ladies“ trenerio Dominykas Rukšėno didžioji dalis klientų – moterys. Per ketverius darbo metus jis teigia pastebėjęs, ko nori į treniruoklių salę ateinančios moterys ir kaip sportas keičia jų nuomonę apie save bei moteriškumą.

„99 procentų nori numesti svorio, net tada, kai tai tikrai nebūtina. Deja, mūsų moterys klaidingai prilygina lieknumą grožiui, o dirbtinumą painioja su moteriškumu“, – atvirauja vilnietis.

Lieknumas nėra grožio svertas

D.Rukšėnas nesmerkia kūno demonstravimo, investicijų į grožį ir, kai yra būtinybė, plastikos chirurgų įsikišimo, tačiau mano, kad mūsų visuomenėje vyrauja visiškai klaidingas moters grožio ir figūros suvokimas: „Moterys kenčia dėl spaudimo sau būti itin lieknos ir sportiškos, geriausia, blondinės, didele krūtine ir pripūstomis lūpomis. Jos prisižiūri redaguotų nuotraukų ­„Instagram“ tinkle ir tada nevalgo, persisportuoja, o jei tai nepadeda, atlieka skrandžio mažinimo ir kitas operacijas. Tačiau ar tampa laimingesnės? Toli gražu.“

Vyro nuomone, lietuvės pernelyg išgyvena dėl to, kad neatitinka nerealių standartų, dėl strijų, celiulito, nesulaukia pakankamai vyrų dėmesio, nors deda šitiek pastangų, kad taptų gražios ir pastebėtos. Jis sako, kad šios problemos kyla dėl nepagrįsto lieknumo prilyginimo grožiui.

Fotolia nuotr./Liemens apimtis
Fotolia nuotr./Liemens apimtis

„Nereikia vaikytis mados nuolat kovoti su svoriu, ypač, jeigu jis normalus. Moteris nėra sukurta būti su ryškiu pilvo presu. Netgi fitneso varžybose dalyvaujančios sportininkės merginos kūno linijas „ryškina“ tik prieš varžybas, kaip to reikalauja taisyklės. Tačiau gyvenime moteris turi turėt ir riebaliuko, ir svoris turi būti sveikas.

Gal kiek vulgariai nuskambės, tačiau vyrams patinka apvalumai, jie moterišką kūną supranta kaip minkštesnį nei jų raumenys“, – teigia pašnekovas ir pabrėžia savo požiūrį, kad moteriškumas neatskleidžiamas per atvirą kūno demonstravimą ir dirbtinį grožį.

Moterys laisvėja, tačiau kartais sau daro meškos paslaugą

D.Rukšėnas pastebi, kad moteriškumo suvokimas per pastaruosius dešimtmečius smarkiai pakito: moterys laisvai išreiškia save per išvaizdą, karjerą, sportą ir kitas veiklas. Ir prie to kai kurie vyrai nespėja prisitaikyti: „Daugeliui vyrų norisi (kitiems ir reikia), kad moteris gamintų valgį, augintų ir prižiūrėtų vaikus, rūpintųsi namų švara, skalbtų, prisižiūrėtų, sportuotų, būtų gražios ir dar spėtų dirbti darbe, nes juk nesinori jai pirkti visko, ko užsimano.

Mes, vyrai, į tokias moteris žiūrime tik kaip į sekso objektą, kuris kažko intelektualesnio sugalvoti negali ir nemoka.

Situacija pasidaro liūdniausia tada, kai visi šie darbai yra pateikiami kaip savaime suprantamas dalykas. Tai pernelyg dideli reikalavimai, ir toks požiūris atsilikęs ir, tikiuosi, beišnykstantis.“

Asmeninio archyvo nuotr./Dominykas Rukšėnas
Asmeninio archyvo nuotr./Dominykas Rukšėnas

Jis pastebi, kad dauguma šiuolaikinių moterų turi puikias karjeras, savo verslus, didelę atsakomybę ant savo pečių ir dar sugeba vienos pačios užauginti vaikus. Tai, jo nuomone, verta pagarbos, ir šiuolaikinė šeima gali būti sėkminga, kai vyras nevaržo savo moters, leidžia jai būti savarankiškai ir save realizuoti.

„Puiku, kad moterys tampa vis laisvesnės. Kita vertus, tas laisvumas kartais sugrąžina stereotipinį požiūrį į jas. Kalbu apie savęs vaizdavimą socialiniuose tinkluose labai gražią, gundančią ir provokuojančią.

Mes, vyrai, į tokias moteris žiūrime tik kaip į sekso objektą, kuris kažko intelektualesnio sugalvoti negali ir nemoka. Tokia moteris tinkama atlikti namų ruošos darbus ir pasigražinti. Ir jos, deja, turi savo galiojimo laiką, nes jeigu patraukė tik savo išvaizda, vėliau gali būti pakeičiamos kitomis, jaunesnėmis, gražesnėmis“, – atvirauja D.Rukšėnas.

Jo manymu, moteris to išvengtų, jei mažiau siektų dirbtinių grožio standartų ir skirtų daugiau dėmesio visapusiškam tobulėjimui.

Rūpestis – tai, ko vyrui iš tikrųjų reikia

Viena iš tobulėjimo priemonių – sportas. Pasak kultūristo, tai – ne tik išvaizdos gerinimo, bet ir disciplinos, valios ir savarankiškumo ugdymo priemonė. Moterims sportas padeda išlaikyti jaunystę, norimą figūrą, sutvirtėti. Įgavus pasitikėjimo savimi, geriau sekasi ir kitose srityse.

Kai sau patinki, neturi su savimi problemų, gali užmegzti sėkmingus santykius, kurti šeimą ir ja rūpintis. O tai, pasak pašnekovo, yra gražus moteriškumo požymis.

„Juk iš moters, draugės, mamos, labiausiai to ir reikia – rūpesčio mumis, vyrais. Todėl taisyklė yra labai paprasta: vyrai, jeigu norite, kad jumis domėtųsi ir rūpintųsi, pirmiausia pasirūpinkite savo moterimi taip, kad jai nereikėtų nerimauti, gėdytis savęs, kad su jumis ji jaustųsi puikiai, tada nereikės nei operacijų, pamatysite, kaip ji pati norės viską jums duoti ir viską dėl jūsų daryti“, – sako D.Rukšėnas.

Paklaustas, ką atsako bijantiems, kad sportas padarys moteris vyriškas, jis pabrėžia, kad norint didelių raumenų, reikia daugybės metų treniruočių su sunkiais svoriais bei didelio kiekio papildų.

„Moteris netyčia netampa raumenų kalnu. Nemačiau nė vienos, kuri po treniruotės salėje bėgtų medžioti laukinių žvėrių“, – juokauja treneris ir priduria, kad dažniausiai klientės jau po pirmųjų sporto mėnesių kaip tik tampa moteriškesnės ir grakštesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius