Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žymiausias Japonijoje dviračių takas – Shimanami Kaido: kodėl ten verta užsukti?

Dvi dienos, 160 km ir 6 nuostabios salos – būtent taip apie viešnagę Japonijoje ir kelionę dviračiu vienu žymiausių dviračių takų šalyje – Shimanami Kaido – pasakoja Jokūbas Laukaitis. Savo įspūdžius jis įamžino video filmuke, kuriuo dalinasi su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais.

„Ši vieta laikoma vienu gražiausių dviračių takų visoje Japonijoje. Toks įvertinimas tikrai nėra laužtas iš piršto – tuo įsitikinau savo akimis, vos užsėdęs ant išnuomoto dviračio ir leidęsis į kelią“, – pasakojo vaikinas.

Japonijoje kurį laiką dirbęs ir kartu atostogavęs lietuvis pasakojo, jog apie Shimanami Kaido sužinojo iš keliautojo, kurį sutiko jaunimo nakvynės viešbutyje kitame mieste.

Apsisprendęs pravažiuoti visą maršrutą jis dėl to nei trupučio nesigailėjo – pamatyti vaizdai buvo net geresni, nei tikėjosi.

Didžiausią įspūdį jam paliko salos, tiltai ir jų didingumas. Taip pat sužavėjo vyresnio amžiaus žmonių aktyvumas: „Mačiau net tokių, kuriems gerokai per 60 metų, o jie su manim – kaip lygūs – mynė į stačius kalnelius“.

2015 m. rudenį ten lankęsis J.Laukaitis pasakojo, jog šiek tiek nustebo šioje vietoje neradęs tunto turistų.

„Per visą kelią mačiau tik kelis užsieniečius – visi kiti dviratininkai buvo japonai. Galbūt to priežastis, kad buvau čia ne sezono metu.

Oras taip pat nebuvo malonus – naktimis lynojo. Tačiau gali būti, kad didžioji dalis turistų apie šią vietą nežino arba dviračiais Japonijoje nevažinėja“, – sakė lietuvis.

Įdomu tai, jog visa ši pramoga nekainuoja nė euro. Tereikia atvykti į vietą (pavyzdžiui, iš Hirošimos traukiniu), išsinuomoti dviratį (apie 10 Eur dienai) ir susimokėti už viešbutį, kur nakvosite. Tam J.Laukaitis išleido 60 Eur nakčiai. Iš anksto užsisakius galima rasti kambarių ir už 30-40 Eur nakčiai.

„Čia atvykti rekomenduočiau visiems, kam patinka gamta, fizinis aktyvumas ir salos. Taip pat aišku reikia būti bent šiek tiek pasportavus. Nors, kaip japonai, tas kelias tikrai nėra sudėtingas ir daugelis net nepatyrusių dviratininkų jį įveikia be vargo. Iš tiesų toks tikslas ir yra: kad juo važiuotų ir apylinkes pamatytų kiekvienas norintis“, – sako keliautojas.

„Pasaulis kišenėje“ skaitytojai anksčiau galėjo pamatyti kitus J.Laukaičio video siužetus, atskleidžiančius įdomiausius jo kelionės Japonijoje momentus.

VIDEO: Kitokia ekskursija po Tokiją: 100 km per 3 dienas pėsčiomis
VIDEO: Pasivaikščiojimas po Kiote esančią šintoizmo šventyklą Fushimi Inari

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius