Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

3 nauji įdarytų paprikų receptai: su jautiena, itališko stiliaus ir vegetariškos

Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje pasipila naujo derliaus paprikos, kurių kuo puikiausiai užaugina ir daržininkai Lietuvoje. Ši daržovė itin universali, tačiau vienas skaniausių būdų ją paruošti – įdaryti, o tada troškinti puode ar kepti orkaitėje. Namai prisipildo skanių kvapų, o gardus patiekalas garantuotas!
Įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Jolanta Sabaitienė dalijasi trimis naujais ir įdomiais įdarytų paprikų receptais. Beliks išsirinkti, kurį išbandysite pirmąjį.

Jautiena įdarytos paprikos

Ingredientai:

  • ½ puodelio ryžių;
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 500 g maltos jautienos;
  • keli pomidorai, supjaustyti kubeliais;
  • 1,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 6 paprikos, pašalintomis viršūnėlėmis ir šerdimis;
  • 1 puodelis mėgstamo tarkuoto sūrio;
  • šviežių susmulkintų petražolių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Nedideliame inde išvirkite ryžius.

3. Didelę keptuvę įkaitinkite iki vidutinės kaitros ir įpilkite šlakelį aliejaus. Į keptuvę įberkite svogūną ir pakepkite, kol šis gražiai pageltonuos. Tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir česnaką. Maišydami viską kelias minutes patroškinkite. Į keptuvę sudėkite jautieną. Ją patroškinkite apie 6 minutes. Tuomet į tą pačią keptuvę įmaišykite virtus ryžius ir supjaustytus pomidorus. Viską pagardinkite džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais ir patroškinkite dar apie 5 minutes.

4. Gautą įdarą dėkite į paprikų vidų. Ant viršaus apibarstykite sūriu, apšlakstykite aliejumi. Dėkite į kepimo indą ir apdenkite folija.

5. Įdarytas paprikas dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, kol paprikos suminkštės. Prieš patiekdami papuoškite petražolėmis.

Vida Press nuotr./Mėsa įdarytos paprikos
Vida Press nuotr./Mėsa įdarytos paprikos

Keptos paprikos su itališku įdaru

Ingredientai:

  • 4 didelės raudonosios paprikos;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • 500 g maltos vištienos arba kalakutienos;
  • 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • ¼ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 1 skardinė pomidorų savo sultyse;
  • 1 1/2 puodelio virtų rudųjų ryžių arba bolivinės balandos kruopų;
  • 1 puodelis susmulkintos mocarelos;
  • ½ puodelio susmulkinto parmezano;
  • 2 šaukštai susmulkintų šviežių bazilikų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą švelniai ištepkite aliejumi.

2. Paprikas perpjaukite išilgai per pusę. Pašalinkite sėklas ir dėkite į kepimo indą perpjauta puse į viršų.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę, į ją įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite mėsą, įberkite česnako miltelius, druską ir aitriųjų paprikų dribsnius. Viską maišydami kelias minutes pakepkite. Sudėkite pomidorus ir viską vėl patroškinkite. Galiausiai keptuvę nuimkite nuo ugnies. Į ją sudėkite ryžius arba kruopas, mocarelą bei pusę parmezano. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į paprikų vidų.

4. Įdarytas paprikas pabarstykite likusiu parmezanu. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek vandens, kad paprikos nepriliptų.

5. Kepkite orkaitėje maždaug 30–35 minutes, kol paprikos suminkštės ir sūris ištirps. Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiu baziliku.

Vida Press nuotr./Įdarytos paprikos
Vida Press nuotr./Įdarytos paprikos

Paprikos įdarytos vegetarišku įdaru

Ingredientai:

keptoms paprikoms:

  • 4 didelės raudonosios paprikos, perpjautos išilgai pusiau;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis juodųjų pipirų.

įdarui:

  • ½ puodelio virtų ryžių;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 puodeliai vyšninių pomodorų, supjaustytų;
  • ½ puodelio kapotų šviežių kalendrų;
  • 4 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 1,5 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių;
  • 1 šaukštelis maltų kmynų;
  • 1 skardinė konservuotų pupelių;
  • žiupsnelis šviežių maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštas žaliųjų citrinų (laimų) sulčių;
  • 1 puodelis mėgstamo tarkuoto sūrio.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Papriką apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Rankomis įtrinkite aliejų iš abiejų paprikos pusių, tada išdėliokite jas supjaustytomis pusėmis į viršų. Kepkite 20–25 minutes, kol suminkštės. Tuomet jas ištraukite iš orkaitės ir padėkite atvėsti.

3. Paruoškite įdarą: didelėje keptuvėje pašildykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūną ir berkite pusę šaukštelio druskos. Viską maišydami pakepkite, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėkite pomidorus ir viską dar kelias minutes patroškinkite. Pagardinkite kalendromis, česnako ir aitriosios paprikos milteliais, kmynais. Maišydami viską patroškinkite dar kelias minutes. Tuomet į gautą mišinį sudėkite ryžius, pupeles, supilkite žaliosios citrinos sultis. Jeigu reikia – pagardinkite druska bei pipirais.

4. Gautą įdarytą dėkite į paprikas ir viską pabarstykite tarkuotu sūriu. Įdarytas paprikas grąžinkite į orkaitę ir kepkite apie 12–13 minučių. Papuoškite šviežiomis kalendromis.

Vida Press nuotr./Vegetariškos įdarytos paprikos
Vida Press nuotr./Vegetariškos įdarytos paprikos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius