-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 14

5 mažieji ledų gamintojai, nusipelnę jūsų dėmesio: kur jų ieškoti Vilniuje?

Ledai Lietuvoje – sezoninis skanumynas, taip teigia visi ledų gamintojai. Kas, kad vasarą pasitaiko viena kita rudeniška savaitė, akys vis tiek krypsta į ledų vežimėlius gatvėse! Parduotuvėse galima rasti ir puikių masinės gamybos ledų, tačiau šįsyk mūsų akys krypsta link mažųjų gamintojų, tad kur gi Vilniuje ieškoti pistacijų, kavos, cinamoninių ar ananasinių ledų?
Ledų gidas
Ledų gidas / Vida Press nuotr.

1

Gian Luca Demarco gelato

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gian Luca Demarco gaminami gelato
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gian Luca Demarco gaminami gelato

Iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau kelis metus yra įkūręs Kulinarijos studiją vos keli žingsniai nuo sostinės centro. Įprastai tai itališko maisto, picų, taip pat kulinarijos kursų vieta, tačiau šią vasarą ypatingas dėmėsys skiriamas ir ledams. Tai ne bet kokie ledai, o būtent itališki gelato. Jie minkšti, kreminiai, pačių įvairiausių skonių. Gali būti pagaminti pieno ir grietinėlės pagrindu, o gali būti lengvesni, šerbetiniai.

Kai oras geras, ledų vežimėlį galima pamatyti greta Kulinarijos studijos, kai lauke dargana, tada verta užsukti ledų į vidų. Klasikų klasika – pistacijų ledai, ledai su šokolado gabaliukais – straciattella, o iš vaisinių verta išbandyti raudonojo apelsino, mangų, ananasinius ledus.

Kur

„Kulinarijos studija“, Krokuvos g. 2 Vilnius

Rutuliuko kaina

2,5 Eur

Rekomendacija

ananasiniai ledai

2

„Fionos cukrainės“ ledai

Kavinės archyvo nuotr. /„Fionos cukrainės“ ledai
Kavinės archyvo nuotr. /„Fionos cukrainės“ ledai

Turistiškiausioje Vilniuje Pilies gatvėje galima išvysti ne vieną ledų vežimėlį, tačiau vieni skaniausių ledų glūdi įsikūrusiame šalia vietos, pavadintos „Fionos cukrainė“. Šis ledų vežimėlis čia atsiranda jau ne pirmą ir ne antrą vasarą, kai kas teigia, jog pistacijų ledai čia vieni skaniausių mieste.

Saulėtesnę dieną prie vežimėlio paprastai trypčioja, į eilutę rikiuojasi bent keli žmonės, vėliau vieni čia pat sėda prie lauko staliukų, šalia ledų gurkšnoja kavos ar arbatos, o kiti su visais ledais traukia toliau vaikštinėti po Vilniaus Senamiestį.

Kur

„Fionos cukrainė“, Pilies g. 7, Vilnius

Rutuliuko kaina

2,5 Eur

Rekomendacija

pistacijų ledai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius