Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

5 restoranų rudens naujienos Vilniuje ir Kaune, kur verta užsukti

Šis ruduo su įtemptu pasaulinių naujienų fonu ir gluminančia infliacija gal ir neatrodo itin šviesus laikas, tačiau maistas, bent reti išėjimai į kavines leidžia nenukabinti nosies, suteikia naujų patirčių. Džiugu, kad verslininkai, nepaisant sunkumų, atidaro naujų kavinių, restoranų, o mes juos palaikykime bent kartais ten užsukdami. Štai kelios naujienos, kurios šį rudenį nusipelnė dėmesio.
„Bundu“ kepiniai
„Bundu“ kepiniai / Kepyklos archyvo nuotr.

1

Pas mus restoranas

Roberto Daskevičiaus nuotr./Matas Paulinas
Roberto Daskevičiaus nuotr./Matas Paulinas

Virtuvės šefas Matas Paulinas per pastaruosius kelerius metus buvo siejamas ne su vienu restoranu, tačiau jau kurį laiką jis buvo dingęs iš viešosios erdvės. Visai neseniai tapo aišku, kuo jis užsiėmė – pačioje Vilniaus Senamiesčio širdyje kartu su kolege Vita Bartininkaite, jis atidarė nedidelę naują vietą, pavadintą itin paprastai – „Pas mus restoranas“. Per pirmąsias kelias starto dienas ją jau spėjo aplankyti ir įspūdžiais pasidalinti nemažas smalsių ragautojų būrys.

Restoranas turi nemažai savitumų – M.Paulinas ir jo kolegė šefė V.Bartininkaitė kuria autorinius patiekalus, pasitelkdami patirtis, įgautas anksenėse vietose, kur abu dirbo (pvz., vietiniai produktai, sezoniškumas, fermantacijas ir pan.), maisto meniu itin trumpas, prie maisto derinami natūralūs vynai, virtuvė atvira, tad visas šefų darbas it ant delno, darbo laikas – išskirtinai vakarinis.

Kur

Pilies g. 28, Vilnius

Dirba

II-VI 17:30-23

Meniu

autoriniai patiekalai, natūralus vynas

Įdomu

atvira virtuvė, itin trumpas patiekalų meniu

2

Taste Map Sensory Room

Kavinės archyvo nuotr. /„Taste Map Sensory Room“
Kavinės archyvo nuotr. /„Taste Map Sensory Room“

Verslininkai ir kavos ekspertai Ieva ir Domas Ivoniai vos prieš tris savaites pakvietė į kavai dedikuotą vietą Vilniuje, kokios dar tikrai nebuvo – „Taste Map Sensory Room“. Ji įsikūrė visai šalia pirmosios jų kavinės M.K.Čiurlionio gatvėje, tačiau yra žymiai labiau sofistikuota, o lankytojus siekiama įtraukti į tikrą nuotykį, kuriame dalyvautų kuo daugiau juslių – skonis ir uoslė, rega ir klausa... Išties sudėtinga apibūdinti žodžiais, verta aplankyti ir patirti!

Dar šiek tiek apie detales: išskirtinis interjeras, labai įdomių kavos gėrimų meniu, desertai vos keli, o cukraus čia nėra.

Kur

M.K.Čiurlionio g. 8, Vilnius

Dirba

I-V 8-18, VI-VII 10-18

Meniu

ypatingi kavos gėrimai, vos keli desertai

Įdomu

ypatingas, „įjungiantis“ visus pojūčius interjeras, jokio cukraus prie kavos

3

Bundu

Kepyklos archyvo nuotr. /„Bundu“ kepiniai
Kepyklos archyvo nuotr. /„Bundu“ kepiniai

Ši kavinė-kepykla – tikras naujas Kauno perlas, kur traukia ir vietiniai, ir savaitgaliui atkeliavę vilniečiai. Ji išdygo ne šiaip iš niekur – tai Aleksote jau ilgai veikiančio „Pranciškaus malūno“ dukterinis projektas. Jei anksčiau kepinių būdavo galima įsigyti būtent Alksote, dar jie tiekti įvairioms Kauno kavinėms, tai dabar viską galima rasti centre, o asortimentas kuo plačiausias – nuo sausanių ir bandelių iki raugo duonos.

Darbo dienomis kavinė startuoja išties anksti, o savaitgaliais kiek vėliau, kad visi išsimiegotų, tačiau labai ilgai užtrukti nereikėtų – kepiniai gali ištirpti žaibo greičiu. Būtina aplankyti!

Kur

E.Ožeškienės g. 11-1, Kaunas

Dirba

II-V 7:30-18, VI-VII 9-18

Meniu

itin švieži saldieji kepiniai, raugo duona

Įdomu

viskas kepama iš nuosavame – Pranciškaus malūne – maltų miltų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius