Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2021 12 23

6 laiko patikrinti silkės receptai Kūčioms: vienus ruoškite iš anksto, kitus – šventės dieną

Silkė, kūčiukai ir spanguolių kisielius, ko gero, tai tvirčiausias Kūčių stalo trejetukas. Žinoma, skirtingose šeimose ruošiami patys įvairiausi patiekalai – ir atspindintys gilias tradicijas, ir atkeliavę su šių laikų tendencijomis bei ingredientais. Net ir silkė dabar derinama su mandarinais, ananasais bei avokadais... Tačiau visada bus žmonių, kuriems tai skambės kaip keistenybė.
Silkė pataluose.
Silkė pataluose. / Fotolia nuotr.

Iš tiesų, dėl skonio ginčytis neverta, ruoškite tai, kas jums skaniausia ir artimiausia. Tačiau kokie bebūtumėt imlūs naujovėms, verta išbandyti ir vieną kitą laiko patikrintą receptą.

Šį kartą dalinamės tradicinių silkės receptų šešetuku. Kone visi šie patiekalai ruošiami su ingredientais, kurie artimi mūsų šaliai, sezoniniai, o ir puikiai derantys su silke. Tai ir klasikinė silkė pataluose, ir silkė su obuoliais, taip pat su spanguolėmis ir karamelizuotais svogūnais, o gal su visų mėgstamomis virtomis ar keptomis bulvėmis.

Jei norite dalį pasiruošimo darbų atlikti išvakarėse, paruoškite silkę, kuriai reikia „susigulėti“ su kitais ją lydinčiais ingredientais. O jau šventės dieną bus aktualūs receptai, kurie silkės patiekalą leis paruošti čia ir dabar. Gražių švenčių!

Klasikinė silkė pataluose
(galima ruošti išvakarėse, galima ir tą pačią dieną)

Ingredientai:

  • 1 silkė,
  • 2 bulvės,
  • 1 burokėlis,
  • 1 morka,
  • 1 svogūnas,
  • 4 kiaušiniai,
  • acto (pagal skonį),
  • majonezo (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Nuplaukite ir išvirkite bulves, burokėlius ir morkas. Viską virkite nenulupę, o bulves ir morkas virkite atskirai nuo burokėlių. Kai daržovės išvirs, nupilkite vandenį ir leiskite atvėsti.

2. Kietai išvirkite kiaušinius.

3. Nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais svogūnus. Sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite actu.

4. Silkę nuplaukite, nusausinkite ir išdarinėkite: nulupkite odą, išimkite stuburą su kaulais ir visas likusias ašakas. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Jeigu neturite laiko, galite pirkti jau paruoštą silkių filę.

5. Nulupkite virtas daržoves ir kiaušinius. Morkas ir kiaušinius sutarkuokite smulkia trintuve, bulves ir burokėlius – stambia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius