Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 22

8 vietos Vilniuje, kur verta keliauti saldžių bandelių: nuo senbuvių iki naujokų

Atvėsus orams visi jau ne tik spėjome susirasti vilnonius megztinius, šaltą kavą iškeisti į karštus gėrimus, bet ir akivaizdžiai ilgimės saldžių, purių kepinių. Galbūt kasdien šlamšti saldžias bandeles ir nėra pats geriausias sumanymas, tačiau kartais pasilepinti tikrai verta! Jei bandelių nekepate patys (o gal kepate, bet smalsu, ką siūlo profesionalai), dalijamės rekomendacijomis, kur jų keliauti Vilniuje. Tokių vietų tikrai nemažai, tad apžvelgiame tik dalį jų.
„Margas kočėlas“ bandelės
„Margas kočėlas“ bandelės / Kavinės archyvo nuotr.

1

Beigelių krautuvėlė

Kavinės archyvo nuotr. /Kepiniai „Beigelių krautuvėlėje“
Kavinės archyvo nuotr. /Kepiniai „Beigelių krautuvėlėje“

Ši vieta pačiame sostinės centre ne visiems siejasi būtent su bandelėmis. Dažnas ją žinantis čia keliauja beigelių ar dienos pietų... Tačiau kokie tikslai beatvestų, rytais neįmanoma nesižavėti šviežių, ką tik iškeptų saldžių mielinių bandelių piramidėmis. Jų rūšių nėra itin daug, tačiau visos labai gardžios, ypatingo šviežumo, o ir kaina vis dar protinga, negąsdinanti.

Jei nutarsite išbandyti „Beigelių krautuvėlės“ bandeles, verta čia keliauti iki pietų, nes ar liks jų popiet, niekas negali garantuoti – bandelės čia paklausios.

Kur

Pylimo g. 4, Vilnius

Bandelių tipas

mielinės

Rekomendacija

bandelės su razinomis

2

Margas kočėlas

Kavinės archyvo nuotr. /„Margas kočėlas“ bandelės
Kavinės archyvo nuotr. /„Margas kočėlas“ bandelės

Naujamiestyje, Naugarduko gatvėje, veikianti dviejų bičiulių įkurta kepyklėlė-parduotuvė tik gana neseniai ėmė kepti mielines bandeles – teko sulaukti kildinimo spintos. Tačiau dabar bandelių čia galima rasti kasdien – šiltutėlių, šviežių, kvapnių.

Už kepinių asostimentą atsakinga Inga nuolat eksperimentuoja, tad vieną dieną tai bus bandelės su varške, kitą – su pekano riešutais ir karamele, trečią – su sezoninėmis uogomis, o gal pasiseks ir jūsų lauks net kelios rūšys. Verta užsukti nesyk ir išsirinkti pačias mėgstamiausias. Bandelės realybėje atrodo ne prasčiau nei „skaniose“ „Margo kočėlo“ nuotraukose!

Kur

Naugarduko g. 26/30, Vilnius

Bandelių tipas

mielinės

Rekomendacija

cinamoninės bandelės su pekanais ir karamele

3

Šviežios bandelės

Kavinės archyvo nuotr. /Kepykla „Šviežios bandelės“
Kavinės archyvo nuotr. /Kepykla „Šviežios bandelės“

Šią vietą jau galima vadinti veterane – ji veikia daugiau kaip dešimtmetį, o lankytojų netrūksta nei ryte, nei popiet. Akivaizdu, jog tai susiję ne tik su srautine vieta – Trakų gatvė, bet ir lankytojams įtinkančiu asortimentu. Tiesa, kepinių čia yra tikrai įvairiausių, o bandelėms vargu ar galima ką prikišti.

Puikios mielinės bandelės, gardinamos ir džemais, ir varške, ir kremais. Jei pataikėte geru momentu, galite nugriebti dar šiltas, net nespėjusias pabuvoti vitrinoje, bet ką tik dar vėsusias iš pečiaus ištrauktose skardose.

Kur

Trakų g. 7-1, Vilnius

Bandelių tipas

mielinės, sluoksniuotos tešlos

Rekomendacija

bandelės su varške

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius