Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertė – apie kalėdinius prieskonius: kokius pirkti, kaip laikyti, kokių naujienų dairytis?

Net ir tie, kas gamina rečiau ir kukliau, be prieskonių – bent jau pipirų, druskos, krapų, lauro lapų – neapsieina. O aistringi kulinarai spintelėse ar stalčiuose laiko dešimtis pačių įvairiausių prieskonių. Artėjant žiemos šventėms jais namai pakvimpa vis dažniau ir intensyviau. Ir tie prieskoniai labai charakteringi, dažnai taip ir vadinami – kalėdiniai, žiemos, šildantys...
Kepinių ingredientai
Kepinių ingredientai / 123RF.com nuotr.

Į šią gretą rikiuojasi cinamonas, imbieras, kardamonas, gvazdikėliai, pipirai, muskatas, taip pat ir kalendra, ciberžolė. UAB „Delona“ vadovė Ilona Dačiulienė apie maisto ir gėrimų skanintojus bei kvėpintojus galėtų kalbėti valandų valandas, tačiau šįsyk pokalbio valandą skyrėme būtent tiems prieskoniams, kurie labiausiais siejasi su Kalėdomis.

Kodėl verčiau pirkti nemaltus prieskonius? Ar išties jie tokie jautrūs laikymo sąlygoms? Koks egzotiškas prieskonis per porą dešimtmečių lietuviams tapo toks savas, kaip krapai? Ar iš tiesų tik Ceilono cinamonas yra „tikras“, o likęs – žymiai prastesnis. Pagaliau, kokį vieną dar neįvertintą prieskonį pašnekovė būtinai rekomenduotų išbandyti, kokiu netikėtu ingredientu skatintų praturtinti meduolius?

Kai kalbamės su I.Dačiuliene, ji prisipažįsta, jog žiemos prieskonių pardavimai kaip tik dabar įgauna vis didesnį pagreitį. Pagal tai, kokios pirkimo bangos kyla, ji net gali suprasti, kas tuomet kepama ir verdama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius