Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 02

Į Vilniaus Kalėdų miestelį – ieškoti skanumynų: 9 pasiūlymai, ko ten ragauti

Sostinės Katedros aikštėje, Odminių skvere bei V.Kudirkos aikštėje jau šurmuliuoja Kalėdų miestelis, papildantis gražuolę pagrindinę miesto eglę. Vieni būriuojasi aplink kioskus, kviečiančius pirkti daikčiukus, bet dar daugiau žmonių traukia ten, kur skaniai kvepia gėrimais ir skanumynais, ypač sutemus, įsižiebus visoms dekoracijoms... Tad kokiais saldėsiais šiemet vilioja pardavėjai? Rekomenduojamų ne tiek ir mažai, užteks bent 7–8 apsilankymams.
Skanėstai Vilniaus kalėdiniame miestelyje
Skanėstai Vilniaus Kalėdų miestelyje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1

Kepti ledai

Jau ne pirmus metus Kalėdų miestelyje galima rasti lietuviškus manufaktūrinius „Ice Dunes“ ledus, o šia proga jie tiekia ypatingą skanėstą – keptus ledus. Paragauti tikrai verta – ledų rutuliukas paviliojamas specialiame mišinyje, o tada trumpai pakepamas karštame aliejuje. Rezultatas – traškus karštas apvalkalas ir dar šalti, tik vos vos suminkštėję ledai mažame indelyje. Smagu ir skanu valgyti! Keptus ledus rasite Katedros aikštėje.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kalėdinio miestelio skanėstai
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kalėdinio miestelio skanėstai

2

Belgiški vafliai su pertepimu

Praėjusiais metais Kalėdų miestelyje labai trūko skaniųjų „The Rolling Waffles“ šiltų vaflių su pertepimais. Tikra laimė, kad šiemet jie sugrįžo ir yra įsikūrę Odminių skvere. Vafliai nemaži, gero delno dydžio, o pertepimai gali būti patys įvairiausi – nuo karamelės su bananais iki pagardintų baltuoju šokoladu, cukatais, ožkų pieno sūriu... Nusipirkus tokį vaflį, verčiausia nieko nelaukti, kąsti dar šiltą, užsimerkti ir mėgautis.

3

Blynai ir blyneliai

Be blynų Lietuvoje sunkiai įsivaizduojama bet kokia mugė, tad ne išimtis ir Kalėdų miestelis. Įvairių formatų tešlos skanėstų galima rasti ne vienoje vietoje – ir Odminių skvere, ir Katedros aikštėje. Tai gali būti ir populiarieji „Bebro blynų“ lietiniai, ir mažučiukai olandiški blynukai. Dažniausiai jie tiekiami su saldžiais priedais, tačiau pavargus nuo saldumo, kai kur galima prašyti ir nesaldžių.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Skanėstai Vilniaus kalėdiniame miestelyje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Skanėstai Vilniaus kalėdiniame miestelyje

4

Šimtalapis

Dar vienas įvairių mugių senbuvis – sodrus, sunkus, gausus aguonų šimtalapis. Skanių ir kokybiškų šių kepinių rasite kioske V.Kudirkos skvere. Tiesa, tai greičiau skanėstas namams, nes valgyti tokį viešumoje ir ne itin patogu, ir kiek nedrąsu dėl šypsenos, nusagstytos aguonomis...

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Skanėstai Vilniaus kalėdiniame miestelyje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Skanėstai Vilniaus kalėdiniame miestelyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius