Daugiau straipsnių

Kai norisi kažko lengvo: 3 nebrangių, bet labai skanių sriubų receptai, kuriuos norėsite kartoti vėl ir vėl

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Atsibodo sukti galvą, ką gaminti vakarienei ar lengvesniems pietums? Tokiu atveju visada išgelbės sriubos – kartą pagaminę, valgyti galėsite kelias dienas, jos visada „pagelbės“ kai užkąsti norisi tuoj pat, be to, tai bene vienas pigiausių karštų patiekalų, taigi ir neišleisite daug pinigų, o jeigu ingredientus pirksite „Iki“ parduotuvėse, dar ir sudalyvausite gimtadienio loterijoje, kurios prizai tokie, kad dėl išlaidų maistui apskritai kurį laiką nebereikės sukti galvos!

Sriuba

„Pastebime, kad pirkėjai visada džiaugiasi, kai maisto prekių gali įsigyti pigiau – juk būtent maisto produktai sudaro vieną reikšmingiausių kasmėnesinių išlaidų dalių, todėl nuolat jiems siūlome patrauklių nuolaidų ir akcijų, kurių metu įvairiausių maisto prekių galima įsigyti gerokai pigiau“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Negana to, 31-ąjį gimtadienį pradedantis švęsti prekybos tinklas „Iki“ skelbia gimtadienio žaidimą, kurio staigmena – net 31 „magiškas“ šaldytuvas pirkėjams su 3000 eurų vertės čekiais apsipirkimui „Iki“ parduotuvėse, tad pinigų maistui kurį laiką bus galima nebeleisti! Žaidimas jau prasidėjo visose „Iki“ parduotuvėse ir tęsis iki gruodžio 31 d., o visą informaciją apie jį rasite www.iki.lt.

Sriubą valgyti – išties verta!

Sriubos turėti namuose išties verta – negana to, kad jos receptų esti begalė, todėl skoniai nepabos, galima pasigaminti išties gardžių ir pigių variantų. Dauguma jų yra puiki priemonė, padedanti suvartoti daržovių dienos normą, tad žiūrėkite į sriubas kaip į galimybę suvartoti kuo daugiau rudens gėrybių.

Jei turite produktų, kurių tinkamumo vartoti terminas į pabaigą, juos galite sunaudoti pasigamindami sriubą – taip suteiksite jiems naują gyvybę ir nešvaistysite nesuvartoto maisto. Į verdantį sultinį galite įberti net ir šaldytų daržovių, nepakenkdami jų skoniui ar tekstūrai.

Be to, ar žinote, kad sriubos gali būti šaldomos? Savaitgalį pasigaminkite puodą sriubos, o pusę jos galite užšaldyti šaldiklyje ir mėgautis vėliau. Be to, turėsite sveikos, naminės sriubos, kai būsite užsiėmę, blogai nusiteikę ar per daug pavargę gaminti maistą.

Kadangi sriubos daugiausia yra skystos, jos yra puikus būdas, padedantis suvartoti reikiamą skysčių kiekį, be to, artėjant šaltajam sezonui aktualus ir kitas aspektas – jos stiprina imuninę sistemą! Daugumoje sriubų gausu maistinių medžiagų, kovojančių su peršalimo ligomis. Tyrimai rodo, kad vištienos sriuba gali padėti išvengti peršalimo ligų, ypač jei į ją dedama šviežių česnakų, svogūnų, salierų ir morkų (juose yra imunitetą stiprinančių medžiagų).

Taigi raitojamės rankoves ir einame virti sriubos!

Shutterstock nuotr./Sriuba
Shutterstock nuotr./Sriuba

Žirnių sriuba su baravykais

Ingredientai:

  • Žirniai: 0,5 puodelis džiovintų
  • Morkos: 1 vnt. didelė
  • Svogūnai: 1 vnt. vidutinis
  • Bulvės: 2 vnt. vidutinės
  • Daržovių sultinys: 2 kubeliai
  • Baravykai: 1 sauja džiovintų
  • Moliūgai: 400 kg nulupto ir supjaustyto sviestinio (galima ir kitos rūšies, bet šis tinka geriausiai)
  • Laurų lapai: 2 vnt., druska, pipirai.

Gaminame:

Žirnius mirkykite per naktį. Į puodą pilkite 1,5 l vandens, ištirpinkite jame sultinį, dėkite lauro lapus ir žirnius. Virkite, kol žirniai suminkštės, tada sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir svogūną.

Kitame puode (įpilkite tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų) virkite baravykus ir moliūgus tol, kol jie taps minkšti. Išvirus sutrinkite juos iki vientisos, šilkinės masės (naudokite tik tiek nuo virimo likusio vandens, kad būtų įmanoma tolygiai sutrinti).

Kai puode, kuriame verdate žirnius ir daržoves, viskas bus išvirę, supilkite į jį trintus moliūgus ir leiskite viskam šiek tiek pavirti (apie 2 min.) Dėkite žviežių žalumynų ir patiekite.

Perlinių kruopų sriuba su rope

Ingredientai:

  • Ropė: 1 vnt.
  • Perlinės kruopos: 1 st.
  • Morkos: 1 vnt.
  • Svogūnai :1 vnt.
  • Petražolės: 20 g
  • Vanduo: 2 l
  • Druska, juodieji pipirai pagal skonį

Gaminame:

Ropę, morką ir svogūną nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Perlines kruopas išmirkyti ir užpilti 2 l verdančio vandens. Tuomet į kruopas sudėti visas daržoves, pagardinti prieskoniais ir virti sriubą 30-35 min. Patiekite su grietine ir smulkintomis petražolėmis.

Moliūgų ir kukurūzų sriuba

Ingredientai:

  • Moliūgai: 500 g
  • Raudonėliai: 3 arbat. š.
  • Kukurūzai: 1 puodelis (saldūs geltonieji kukurūzai)
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Citrinos: 1 arbat.š. sulčių
  • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š., druska

Gaminame:

Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus. Troškinkite 1 min. Sudėkite į puodą pjaustytą moliūgą, suberkite žoleles. Virkite kol sriuba sutirštės.

Suberkite saldžiuosius geltonuosius kukurūzus ir virkite, kol jie suminkštės. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite citrinų sultimis, druska ir patiekite su šviežiais žalumynais.

Skanaus!