Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karališki šokoladiniai sausainiai su riešutų „karūna“

Ši savaitė žymi naują pradžią – daug kam net dar ryškesnę, nei sausio 1-ąją. Tos naujos pradžios ir kelia euforiją, ir išvargina... Jei startavus rugsėjui jau spėjote kiek pavargti ar šiaip jaučiate, jog nuotaiką pakeltų koks skanus kąsnelis, kviečiame išsikepti puikių šokoladinių sausainių, pagardintų riešutais. Puikiai tiks prie kavos, arbatos ar pieno stiklinės.
Šokoladiniai sausainiai su riešutais
Šokoladiniai sausainiai su riešutais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 220 g sviesto, minkšto;
  • 180 g cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
  • 230 g miltų;
  • 50 g nesaldintų kokybiškos kakavos miltelių;
  • 1 didelis žiupsnis druskos.

viršui:

  • 60 g kokosų drožlių;
  • 70 g pekano riešutų, stambiai sukapotų;
  • 100 ml nesaldinto kondensuoto pieno;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 60 g sviesto.

Gaminimas:

1. Pirmiausia gaminame sausainių tešlą. Jiems skirtą sviestą ir cukrų mediniu šaukštu ar elektriniu virtuvės kombainu išsukite iki balsvos purios masės. Muškite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą ar pastą ir išmaišykite, kol masė bus vientisa.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir druską. Tuomet šį mišinį suberkite į sviesto ir kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, kol viskas tolygiai pasiskirstys. Pridenkite pagamintą masę maistine plėvele ir dėkite valandai į šaldytuvą – čia ji sutvirtės.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sugnaibykite ją maždaug graikinio riešuto dydžio gabaliukais, tada šiuos suvoliokite į gražius rutuliukus ir dėliokite ant skardos palikdami nemažus tarpus. Galiausiai kiekvieno tokio rutuliuko centre paspausdami nykščiu suformuokite duobutę – vėliau ją pripildysime riešutų masės.

5. Dėkite skardą su sausainiais į orkaitę ir kepkite 12–13 min. Iškepusiems leiskite kelias minutes pabūti skardoje (orkaitę galite palikti įjungtą), o tada plokščia mentele atsargiai perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

6. Gaminame įdarą. Sukapotus riešutus ir kokosų drožles kelias minutes paskrudinkite orkaitėje, kol jie vos vos rustels ir pakvips.

7. Užkaiskite mažą prikaistuvį, sudėkite ten įdarui skirtą cukrų, sviestą ir kondensuotą pieną, taip pat trynį. Pakaitinkite, kol užvirs, stipriai sumažinkite kaitrą ir leiskite paburbuliuoti kelias minutes, kol sutirštės, retkarčiais pamaišykite. Nukaiskite, o tada į šią karamelės konsistencijos masę suberkite pakepintus riešutus ir kokosus.

8. Pagamintu įdaru užpildykite jau atvėsusių sausainių duobutes. Palaukite, kol jis kiek sutvirtės, o tada galite ragauti.

9. Šiuos sausainius laikykite šaldytuve, itin sandariai uždengtame inde ar dėžutėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius