Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 13

Kur Vilniuje ieškoti ispaniškų spurgų „churros“? 6 vietos, kur rasit ir sočių, ir lengvučių

Ispaniškos spurgos „churros“ (tariama „čiūros“) – gerokai nutolusios nuo tų spurgų, prie kurių mes esame įpratę – jos ilgesnio ar trumpesnio pagaliuko formos, valgomos su padažu, dažnai apibarstomos dar ir cukrumi, pakvėpintu cinamonu. Sentimentus šiam desertui dažnas parsiveža iš kelionių. Tačiau puikių churros galima rasti ir sostinėje ir net ne vienoje vietoje, todėl ir skirtingų – nuo sočių iki visai lengvučių.
Ispaniškos spurgos
Ispaniškos spurgos / 15min nuotr.

Skirsis ir spurgų dydis, ir storis, ir priedai prie jų. Vienos churros bus drėgnesnės, riebesnės, tad ir sotesnės, kitos – lengvutės, todėl nedvejodami jų galėsite ragauti po pagrindinio patiekalo. O bene puikiausia šio deserto savybė – juo lengva dalintis, nes dar neteko rasti vietos, kur ant stalo atkeliautų viena vienutėlė spurga, jų būna bent kelios.

1

Somm

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Churros vyno bare „Somm“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Churros vyno bare „Somm“

Populiarus vyno baras, dirbantis tik vakarais (o penktadienį–sekmadienį – nuo popietės), pirmiausiai garsėja tik suagusiems skirtų gėrimų kolekcija ir jaukia atmosfeta. Kone nuo pat atsidarymo savo meniu ši vieta turi ir ispaniškų spurgų churros. Reikia pripažinti, jog per visus tuos metus šio skanėsto kokybė nė kiek nesuprastėjo, – jos yra vienos skaniausių sostinėje. Išorėje traškios, tačiau viduje minkštos, ne per riebios. Ant stalo jos atkeliaujau apibarstytos cinamoniniu cukrumi, o šalia siūloma dviejų padažų. Porcijos tikrai užteks dviem.

Adresas

Pylimo 21, Vilnius

Kaina

7 Eur

Priedai

kvapiosios tongapupės ir šokolado padažai

2

Pelėdos baras

Restorano archyvo nuotr. /„Pelėdos“ baro ispaniškos spurgos
Restorano archyvo nuotr. /„Pelėdos“ baro ispaniškos spurgos

Dar vienas baras, kur šaltuoju metų laiku reikia nusileisti į skliautuotą Senamiesčio pastato rūsį, taip pat dirba tik vakarais bei startuoja tik nuo trečiadienio. Nors pirmąsyk užklydus, spurgos gali būti net labai netikėtas pasiūlymas, iš tiesų šios vietos meniu visai neblogas. O spurgos net nusipelno komplimentų – jos vienos pigiausių palyginus su kitomis vietomis, tačiau maloniai apskrudusios, neriebios, tačiau ir nesausos, o porcija išties didelė. Skanėstas apibarstytas cinamoniniu cukrumi, o mirkyti spurgas siūloma šokolado padaže.

ČIA RASITE RECEPTĄ, JEI CHURROS NUTARTUMĖT IŠSIVIRTI PATYS

Adresas

Visų Šventųjų g. 5, Vilnius

Kaina

4,50 Eur

Priedai

šokolado padažas

3

Meating Room

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ispaniškos spurgos su padažu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ispaniškos spurgos su padažu

Ši vieta pačiame Vilniaus centre prisistato kaip kepsnių ir užkandžių (steak / tacos) baras, tad ispaniškos spurgos tikrai dera ir prie bendro meniu koncepcijos, ir net prie atmosferos. Spurgos čia simpatiškos, trumputės ir išsiskiria savo lengvumu – net suvalgius kelias, nesijaučia jokio sunkumo. Taigi, prieš tai galima valgyti pagrindinius patiekalus, o spurgas drąsiai imti desertui, ypač jei dar yra su kuo jomis dalintis. Prie churros čia atkeliauja du padažai – šokoladinis ir karamelinis.

Adresas

Vilniaus g. 19, Vilnius

Kaina

7 Eur

Priedai

šokolado ir sūdytos karamelės padažai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius