Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 29

Kur Vilniuje ieškoti meksikietiško ir Tex-Mex maisto? 5 paprastesnės ir prabangesnės vietos

Meksikietiškas maistas šiuo metu pasaulyje „ant bangos“, ne išimtis ir Lietuva. Jis traukia ir ryškiais skoniais, ir patraukliu pažįstamų bei egzotiškų ingredientų balansu. Dažnai tai būna patiekalai, kuriais lengva dalintis, smagu valgyti rankomis, tad juos renkamės neįpareigojančioms šventėms. Kita vertus, paruošti meksikietiškus patiekalus nėra itin paprasta, tad ir juos siūlančių restoranų mažiau nei, tarkim, picerijų.
„Casa Peligrosa“ patiekalas
„Casa Peligrosa“ patiekalas / Restorano archyvo nuotr.

Šįsyk pristatome porą gana skirtingų maisto formatų. Pirmiausia, tai daugiau ar mažiau autentiškus meksikietiškus patiekalus siūlantys restoranai. O šalia jų – tiekiantieji vadinamuosius Tex-Mex patiekalus.

Šis pavadinimas koduoja Meksiką ir Teksasą. Tai reiškia, jog patiekalai atsirado ir išpopuliarėjo JAV, Teksaso valstijoje, tačiau yra su labai stipriu įkvėpimu iš Meksikos virtuvės, tik pridėjus šį tą naujo. Ilgainiui jie išplito po visas JAV, o vėliau ir kituose žemynuose. Dažnai tai yra gardus ir kokybiškas greitasis maistas. Žinoma, su sąlyga, kad ruoštas šviežiai ir iš geros kokybės, nors ir paprastų produktų.

1

Casa Peligrosa

Restorano archyvo nuotr. /„Casa Peligrosa“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr. /„Casa Peligrosa“ patiekalas

Šis restoranas „paveldėjo“ patalpas iš gana panašaus formato restorano „Sofa De Pancho“, nuotaika išliko panašiai jauki ir šilta, tik interjeras nebe toks užgriozdintas, o meniu trumpesnis ir, žinoma, gerokai pasikeitęs.

Kūrybinis šios vietos virtuvės vadovas yra šefas Artūras Samavičius, kartu su verslo partneriu valdantis ir restoranus „City Chef“, o tai reiškia, kad ir vėl itin daug dėmesio skiriama ingredientams, pačiam maisto paruošimo būdui. Tarkime, tortilijos čia gaminama nuo nulio: iš Meksikos atkeliauja miltai, o tada iš jų minkoma tešla, ji specialiu aparatu supresuojama į paplotėlius, o tada šie kepami. Į visus kitus patiekalus žvelgiama ir jie gaminami su tokiu pat atidumu.

Žinoma, atsižvelgiant į kainų lygį, tai nebus tas restoranas, į kurį šiauštume kasdien, susirinkus visą komplektą – nuo užkandžių iki kokteilio finalui – gali susidaryti visai nemenka suma. Kita vertus, gyvenime visi turime progų švęsti, susitikti su bičiuliais, tad atėjus tokioms dienoms tikrai verta išbandyti „Casa Peligrosa“ svetingumą.

Kur

Visų Šventųjų g. 5 , Vilnius

Virtuvės tipas

Meksikos

Kainos

aukštesnės nei vidutinės

Rekomendacija

įvairūs tacos, aštuonkojo čiuptuvas su priedais

2

Donde

Restorano archyvo nuotr. /„Donde“ patiekalų įvairovė
Restorano archyvo nuotr. /„Donde“ patiekalų įvairovė

Naujamiestyje įsikūręs tacos restoranas „Donde“ per dieną turi du piko taškus, kai čia pilna žmonių – tai pietų metas bei vakarai. Pietums žmonės čia atkeliauja sočių ir skanių sriubos ir tacos komplektų už vis dar negąsdinančią kainą, o vakare kompanijos susėda ilgesniam laikui – su maistu ir jį lydinčiais gėrimais.

Šios vietos maisto autentiškumu galima neabejoti, mat ją įkūrė Lindrė, gimusi Niujorke, o vėliau augusi Teksase, tad puikiai išmananti, koks yra tas Tex-Mex maistas. Kurį laiką Lietuvoje ji net turėjo maisto vagonėlį, kol, tokio maisto mylėtojų laimei, nutarė įsteigti restoraną.

Beje, pagrindinis šios vietos patiekalas yra būtent tacos, tad tortilijos čia taip pat gaminamos ir kepamos nuo nulio. Jos yra gana nemažos (palyginus su „Casa Peligrosa“), kupinos įdarų, tad suvalgius porą, sotumo užtenka su kaupu.

Ne visada, tačiau gana dažnai „Donde“ ruošia vieną kitą išskirtinį patiekalą – kartais tai kas nors mėsiško, kitąsyk – autentiškas saldusis kepinys. Paprastai tokie dalykai anonsuojami jų socialiniuose tinkluose, tad susidomėjus verta šią informaciją sekti, o tada skubėti ragauti.

Kur

T.Ševčenkos g. 19, Vilnius

Virtuvės tipas

Tex-Mex

Kainos

neaukštos (dienos pasiūlymai) ar vidutinės

Rekomendacijos

jautienos birria, fajitas, saldūs kepiniai (kai šių būna)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius