Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedvejokit ir tarkuokit: šios morkų salotos sužavės paprastumu ir tiks prie visko

Kol orai vėsūs, morkas dažniau verdame ar kepame. Tačiau pats metas apsiprasti su mintim, kad už lango pavasaris, tad verta valgyt daugiau šviežių daržovių. Juolab kad praeito sezono morkos vis dar sultingos ir skanios. Pasiruoškite šių Prancūzijoje populiarių salotų ir išmėginkit jas prie bet kokio patiekalo. Žinoma, bus skanu ir kaip užkandis!
Morkų salotos
Morkų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 didelės morkos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių (galite keisti žaliosios citrinos sultimis);
  • 1 valg. šaukšt. švelnaus skonio skysto medaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino arba maltos kalendros (prieskonių galima ir neberti, o pakeisti juos šaukšteliu švelnių garstyčių);
  • smulkiai kapotų šviežių kalendrų arba petražolių.

Gaminimas:

1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite per vadinamąją „burokinę“ tarką. Suberkite į nemažą dubenį.

2. Į nedidelį dubenėlį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus žalumynus. Labai gerai išmaišykite.

3. Pagamintą padažą pilkite ant morkų, suberkite ir žalumynus, labai gerai išmaišykite. Pridenkite dubenį su salotomis ir leiskite pasimarinuoti nuo 30 min. iki poros valandų. Derinkite su įvairiausiais patiekalais ar užkandžiaukite vienomis, kai norėsite ko nors gaivaus ir traškaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius