Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nida Degutienė pristatė naują receptų knygą: įkvėpė dveji metai Australijoje

Ko gero, ne tiek jau daug lietuvių gamina pagal receptus, atkeliavusius iš tolimosios Australijos. Dabar tam bus gera proga, nes žinoma maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė ką tik trijuose Lietuvos miestuose pristatė naują savo kūrinį, leidinį, pavadintą „Australijos skoniai: mano atradimai“.
Nida Degutienė pristatė jau 4-ąją savo knygą
Nida Degutienė pristatė jau 4-ąją savo knygą / Mariaus Žičiaus nuotr.

Dvejus metus su vyru Dariumi Degučiu, Lietuvos Respublikos ambasadoriumi Australijoje, tolimame krašte gyvenanti Nida daugiau kaip dešimtmetį žavėjosi australiška maisto kultūra, tad atsidurti krašte, kuriame kunkuliuoja autentiški viso pasaulio tautų puodai, jai buvo tikra likimo dovana.

Būtent savo vyrui Dariui, dėl kurio profesijos Nida turi galimybę gyventi vis kitame Žemės rutulio kampelyje, ir yra dedikuoti „Australijos skoniai“.

Mariaus Žičiaus nuotr. /Knygos pristatymas Kaune
Mariaus Žičiaus nuotr. /Knygos pristatymas Kaune

Naujosios knygos pristatymą autorė surengė trijuose miestuose – Druskininkuose, iš kurių yra kilusi, Kaune, o paskutinysis susitikimas su būsimais knygos skaitytojais rugpjūčio 30-osios pavakarę vyko vienoje Vilniaus kavinių.

Susitikime, kuriame Nidą kalbino Rytis Zemkauskas, buvo galima ir išgirsti pasakojimą apie naujosios knygos inspiracijas, patirtis Australijoje, ir pavartyti bei įsigyti knygą, ir skanauti užkandžių, pagamintų pagal naujosios knygos receptus. Kaip sakė autorė, vartydami knygą, gamindami pagal joje atsidūrusius receptus, visi galės trumpam „pakeliauti“ po svajonių šalimi tituluojamą kengūrų žemę.

Mariaus Žičiaus nuotr. /Autorė dalija autografus
Mariaus Žičiaus nuotr. /Autorė dalija autografus

Nida pasakojo, jog ketvirtoji knyga gimė per rekordiškai trumpą laiką. Anot jos, tai, jog rašys knygą apie Australiją, žinojo dar prieš išvykdama į šį egzotišką kontinentą, tik pati nesitikėjo, jog knyga gims taip greitai.

Kaip ir pasaulinį pripažinimą pelniusi Nidos knyga „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“, naujasis kūrinys yra kur kas daugiau, nei kulinarinių receptų rinkinys. Nida vaizdais ir istorijomis pasakoja apie australišką gyvenimo būdą, buitį, apie tradicijas ir potyrius, šventes ir kasdienybę, ir, žinoma, kviečia pasinerti į itin spalvingą skonių jūrą.

Mariaus Žičiaus nuotr. /Nida Degutienė pristatė jau 4-ąją savo knygą
Mariaus Žičiaus nuotr. /Nida Degutienė pristatė jau 4-ąją savo knygą

„Australijos skoniai: mano atradimai“ – solidus, gausiai iliustruotas albumas, kurį sudaro daugiau kaip pusketvirto šimto puslapių, o juose Nida dalinasi daugiau nei 130-čia naujų kulinarinių receptų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius