Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabus rabarbarų pyragas, kuriame harmoniją sukuria 3 skirtingi sluoksniai

Kol rabarbarai dar auga visu smarkumu, išnaudokime progą kepti iš jų ne tik kasdienius pyragus, bet ir kai ką nekasdieniško. Kviečiame išbandyti pyragą, kuriame vienas kitą papildo 3 sluoksniai. Ant dugno gula trapi smėlinė tešla. Ant šios – švelniai saldžiarūgščiai kepti rabarbarai. Galiausiai derinį vainikuoja morengų kepurė. Trapu, drėgna ir kremiška – skirtingos konsistencijos, skirtingi skoniai, o burnoje sprogsta tikra bomba!
Trapios tešlos rabarbarų pyragas su morenginiu viršumi
Trapios tešlos rabarbarų pyragas su morenginiu viršumi / Vida Press nuotr.

Keli patarimai prieš pradedant:

  • trapios tešlos jokiu būdu neperminkykite – sulipo į vieną gabalą ir viskas. Suformuokite tešlos diską ir dėkite jį į šaldytuvą mažiausiai valandai, o galima ir pernakt.
  • sviestą tešlai būtinai naudokite šaltą. Taip pat galite šaldytuve apie valandą palaikyti ir jau pasvertus miltus bei vandenį.
  • nepamirškite tešlos pasūdyti – druska suteikia reikiamo skonio.
  • rabarbarus patroškinkite, tačiau nesistenkite, kad jie visiškai suvirtų, gali likti gana standūs gabaliukai;
  • morengą plakite visiškai sausame inde, kuriame nėra jokių riebalų pėdsakų. Pirmiausia plakite baltymus su žiupsneliu druskos iki minkštų putų, tada srovele berkite cukrų nepaliaudami plakti. Turite išeiti visiškai standžios putos.
  • kai ant rabarbarų sluoksnio uždėsite morengą, kepkite, kol šis pradės vos vos ruduoti. Jei mėgstate pikantišką kiek paskrudusį morengą, galite pabaigoje kepti įjungę grilio funkciją, tačiau budėkite prie orkaitės, kad viršus neimtų degti.
  • pirmieji 2 sluoksniai – tešla ir troškinti rabarbarai – gali būti paruošti iš anksto, prieš kepant beliks išplakti baltymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius