Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba

Atrodytų, karštas sriubas valgome žiemą ar vėlyvą rudenį, o įsibėgėjus pavasariui ateina metas šaltsriubėms. Tik ne Lietuvoje! Gegužės žvarbą puikiai išsklaidys karšta, tačiau vis tiek pavasariška (joje itin gausu žalios spalvos) sriuba, pagardinta netikėtais prieskoniais. Beje, šis receptas – tik orientyras, mat prieskonius ir žalumynus galite derinti pagal savo simpatijas.
Pavasariška daržovių sriuba
Pavasariška daržovių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako, labai plonai supjaustytos;
  • 2 nedideli svogūnai;
  • 2 porai, tik baltoji dalis, supjaustyta pusžiedžiais;
  • 3–4 citrinos žievelės juostos;
  • 1 pankolis be išorinių lapų ir supjaustytas šiaudeliais;
  • 1 skardinė konservuotų baltųjų pupelių, perskalautų šaltame vandenyje;
  • 1 sauja žirnelių ankščių (kuo šviežesnių ir traškesnių);
  • 1 stiklinė šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 2 didelės saujos nedidelių špinatų lapelių, nuplautų, be kietų kotelių;
  • 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. kalendrų sėklų;
  • didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. šviesios sojų (miso) pastos (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Pirmiausia grūstuvėje (ar dubenėlyje kočėlo galu) kiek pagrūskite pankolių ir kalendrų sėklas.

2. Nemažame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite prieskonius bei česnaką, pakaitinkite maišydami apie minutę, kol česnakas kiek suminkštės, bet dar nepradės skrusti. Suberkite smulkintus svogūnus, įmeskite citrinos žievelės juosteles ir pakepinkite apie 5 min, kol svogūnai suminkštės.

3. Supilkite į puodą 1 litrą vandens ir užvirkite, suberkite porus, pankolius, pupeles ir žirnių ankštis, pasūdykite ir pavirkite 5–6 min., kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite špinatus, žaliuosius žirnelius, jei naudojate, ir sojų pastą, gerai išmaišykite ir pavirkite dar minutę – kol žirneliai sušils, o špinatai sukris. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

4. Patiekite su paskrudintomis mėgstamos duonos riekelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius