Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanus, gražus ir smagus valgyti mielinis kepinys – „Beždžionėlių duona“

Orai pamažu vėsta, tad vis smagiau įjungti orkaitę, kepti ką nors jaukaus, naminio, o tada skanauti. Jei mėgstate cinamonu kvepiančias bandeles ir panašius kepinius, jums patiks ši „Beždionėlių duona“, žavi ir savo formatu, ir valgymo smagumu, ir žinoma, skoniu bei aromatu. Visa gudrybė čia ta, jog mielinės tešlos rutuliukai apvoliojami lydytame svieste, cukruje ir cinamone, tada viskas dėliojama į kepimo skardą ir iškepama. Rezultatas neįtikėtinai geras!
„Beždžionėlių duona“
„Beždžionėlių duona“ / Vida Press nuotr.

Visa gudrybė čia ta, jog mielinės tešlos rutuliukai apvoliojami lydytame svieste, cukruje ir cinamone, tada viskas dėliojama į kepimo skardą ir iškepama. Rezultatas neįtikėtinai geras! Tiesa, kad jį pasiektumėte, jums reikės apvalios kepimo formos keksui (su kiauryme per vidurį).

Ingredientai:

tešlai:

  • 50 ml šilto vandens;
  • 500 g kvietinių miltų;
  • 7 g sausų arba 25 g šviežių mielių;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 190 ml šilto pieno;
  • 500-530 g vandens;
  • 1 kiaušinis (kambario temperatūros);
  • 50 g sviesto.

apvoliojimui:

  • 100 g sviesto, išlydyto;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 1,5 arbat. šaukšt. cinamono.

Gaminimas:

1. Nedideliame prikaistuvyje ant nedidelės kaitros išlydykite tešlai skirtą sviestą, supilkite vandenį, suberkite cukrų, pamaišykite, kol cukrus ištirs ir nukaiskite. Mišinys turi būti šiltas, bet nekarštas. Suberkite sausas arba sutrupinkite šviežias mieles, labai gerai išmaišykite ir uždengę palaikykite apie 10 min., kol viskas kiek suputos.

2. Perpilkite mišinį su pažadintomis mielėmis į platų dubenį, supilkite pieną, paplaktą kiaušinį, druską, o tada imkite berti miltus ir maišyti. Kai maišyti taps per sunku, pradėkite minkyti. Išminkykite gana minkštą, glotnią, vientisą, blizgią tešlą. Suvoliokite rutulį ir padėkite šiltai maždaug 45-60 min., kol beveik padvigubės.

Vida Press nuotr./Mielinė tešla
Vida Press nuotr./Mielinė tešla

3. Kol tešla kyla, lydytu sviestu kruopščiai ištepkite kepimo formą. Į vieną subenėlį supilkite išlydytą sviestą, o kitame sumaišykite cukrų ir cinamoną.

4. Pakilusią tešlą dar kartą perminkykite, tada suvoliokite maždaug 3 pirštų storio volelius ir supjaustykite visus juos maždaug graikiško riešuto dydžio gabaliukais. Suvoliokite iš šių gabaliukų rutuliukus pernelyg nepergyvendami, jei nebus itin dailūs.

5. Kiekvieną rutuliuką labai trumpai įmerkite į lydytą sviestą, o tada pavoliokite cukraus-cinamono mišinyje ir dėkite į paruoštą kepimo formą. Taip ir darbuokitės, kol rutuliukai bus sudėti į kepimo formą, pasistenkite, kad sluoksnis būtų tolygus. Pridenkite kepimo formą su rutuliukais virtuviniu rankšluosčiu ir dar leiskite apie 20-30 min. pakilti.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros.

7. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 30-35 min., kol viršs bus auksiškai rudas. Leiskite kiek pravėsti, o tada išverskite kepinį į didelę lėkštę.

8. Kai kepinys nebebus karštas, o tik šiltas, kvieskite valgytojus. Valgyti „beždžionėlių duoną“ nesunku – tereikia atsiplėšti po rutuliuką, dėti į burną, užsimerkti ir mėgautis!

Vida Press nuotr./„Beždžionėlių duona“
Vida Press nuotr./„Beždžionėlių duona“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius