Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 21

Tikrasis „ratatouille“ receptas – kitoks, nei matėte populiariame filme vaikams

Filmai išgarsino nemažai patiekalų ir gėrimų, vienas tokių – iš vėlyvos vasaros bei ankstyvo rudens gėrybių ruošiamas „ratatouille“, kilęs iš Prancūzijos. Jo vardas suteiktas ir filmui, lietuviškai pavadintam „La troškinys“. Tačiau ar žinojote, jog filme pasirodantis patiekalas, kuriuo talentinga žiurkė sužavi reiklų maisto kritiką, nėra autentiškas „ratatouille“?
Prancūziškas troškinys „ratatouille“
Prancūziškas troškinys ratatujis (pranc. ratatouille) / Vida Press nuotr.

Pasirodo, filmo kūrėjai pasitelkė amerikiečių šefą Thomą Kellerį, kuris konsultavo ir dėl to, kaip tikroviškai sukurti restorano virtuvę, ir kokį fotogenišką patiekalą rodyti ekrane. Galima atsakyti, jog jis ir atsakingas už šį mažą nesusipratimą.

Jei matėte filmą, tikrai pamenate, kaip kepimo inde dėliojami plonutėliai įvairių daržovių griežinėliai, tada viskas kepama, kol skoniai susilieja, o jų harmonija tampa užburianti. Tačiau autentiškas, senovinis „ratatouille“ nėra nei toks subtilis, nei gražus – tai paprasčiausias įvairiausių daržovių troškinys, ruošiamas puode. Kita vertus, jis nuostabaus skonio, jei viskas daroma teisingai.

Tad metas išbandyti autentišką, turtingo skonio žymiojo patiekalo receptą!

Patarimai prieš pradedant:

  • Naudokite labai gerai prinokusias daržoves, tai ypač svarbu pomidorams. Suvytusių, itin „pavargusių“ nenaudokite, tai nėra tas patiekalas, kuriam sunaudojami bet kokie likučiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius