-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30

Janina su vyru gyvena tarp žydinčių gėlių – tarp spalvų niekada nebūna liūdna

Janina Klimienė apie aštuonis mėnesius žydintį savo sodą gali kalbėti nesustodama, tarsi išmyluodama žodžiais kiekvieną jame vešintį augalą. Keletą dešimtmečių kurta aplinka šiandien glosto akį ne tik pačiai šeimininkei ir jos vyrui Viktorui, bet ir užklystantiems svečiams. „Visi, kas pas mus ateina, sako, kad čia gera“, – džiaugiasi pašnekovė.
Mano kiemas. Janinos Klimienės puoselėjama aplinka
Mano kiemas. Janinos Klimienės puoselėjama aplinka / Asmeninio albumo nuotr.

Šeima gyvena ypatingai vaizdingoje vietoje Druskininkų pakraštyje – ant Ratnyčios upės kranto. Tačiau žemė čia nėra derlinga – tik smėlynai ir pušynai, todėl gėlynams jos teko atsivežti.

„Iš pradžių įsirengėme vieną poilsio zoną, po to – kitą. Dar po keleto metų atsirado tvenkinukas, žolynais jį apsodinau. Ilgainiui kieme atsirado ir keletas skulptūrų. Dauguma jų – dovanotos. Angelą vyras užsakė jubiliejaus proga. Rūpintojėlį taip pat padovanojo vyrui. Kai jas pastatėme, tuos kampelius vėl norėjosi kažkaip paryškinti. O mažesnes skulptūras – įvairius zuikučius, ežiukus – perku pas liaudies meistrą. Vežimą gėlėms atsivežėme iš Suvalkijos. Pamatę gražesnį akmenį, jį taip pat „atsiridename“ į kiemą.

Anksčiau turėjome kitas sūpynes, bet jas sulaužė, užsisakiau naujas ir atradau joms kitą vietą. Dabar visi, kas ateina, iškart bėga prie sūpynių, visiems labai patinka, nes vieta ten rami, patogi, už didelio krūmo, todėl visada užpavėsinta – nesvilina saulė“, – pasakojo moteris.

Janina kieme pasisodinusi įvairiausių augalų, tačiau prisipažįsta, kad jos meilė – žydintys augalai.

„Stengiuosi, kad būtų daug skirtingų spalvų ir kad kas nors žydėtų nuolat, tuomet niekada nebūna liūdna. Pirmieji augalai, jeigu šiltas pavasaris, pradeda žydėti dar balandžio pabaigoje, o paskutiniai nužydi spalį. Liepa ir rugpjūčio pradžia būna pati gražiausia, nes žydėjimas pats gausiausias. Aišku, priežiūros reikia, bet man tai patinka.

Anksčiau ir dirbdama suspėdavau prižiūrėti augalus, o dabar esu senjorė – dar smagiau dirbti. Tokiu būdu aš atsipalaiduoju ir kartu pailsiu. Juk ne iš karto viską darai – vieną dieną sutvarkai vieną kampelį, kitą dieną – kitą. Tik būna sausros periodai, tuomet reikia daug laistyti“, – dėstė pašnekovė.

Net ir dabar kasmet Janinos prižiūrimas kiemas keičiasi. Visos akį traukiančios kompozicijos ir idėjos sugalvotos jos pačios. Su patirtimi atėjo ir augalų pažinimas – persodindama juos tai į vieną vietą, tai į kitą, ilgainiui ji pradėjo suprasti, ką jie mėgsta. Kartais augalą tenka perkelti net kelis kartus, kol atrandama vieta, kurioje jam patinka ir jis pradeda vešėti. Labai patinkančius augalus Janina pati ir padaugina.


Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius