Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

3 iššūkiai, su kuriais susiduriame puoselėdami sveiką gyvenseną

Dar nuo Hipokrato laikų žinomas posakis „esi tai, ką valgai“. Mūsų gyvenimo būdas, mityba ir įpročiai per pastaruosius metus labai pasikeitė. Deja, negalima pasakyti, kad visi pokyčiai į gera. Tarptautinės įmonės Herbalife Nutrition mitybos ekspertė Anastasia Kurginian pasakoja, su kokiais iššūkiais susiduria šiuolaikinis žmogus, siekdamas sveikai gyventi ir puoselėti subalansuotą mitybą, ir kaip galima juos įveikti.
Maisto papildai nepakeičia sveikos ir subalansuotos mitybos.
Maisto papildai nepakeičia sveikos ir subalansuotos mitybos. / Partnerio nuotr.

Vienas iš pagrindinių iššūkių, su kuriuo susiduria daugelis žmonių – fizinio ir protinio aktyvumo stoka bei nuovargis.

Per pastaruosius dešimtmečius maisto gamybos ir perdirbimo procesas labai pasikeitė. Produktų maistinė vertė – taip pat. Tai paveikė bendrą žmonių savijautą ir energijos lygį. Pasak mitybos ekspertės A. Kurginian, nesveikas maistas ir lėtinis stresas – vieni labiausiai prastą savijautą lemiančių veiksnių.

„Kai kuriuose maisto produktuose gali būti paslėpto cukraus, dėl kurio didėja svoris ir daroma žala širdžiai bei kraujagyslėms. Kad įsisavintų rafinuotą cukrų kūnui reikia sunaudoti daug magnio, chromo, kalio, kalcio, cinko ir B grupės vitaminų atsargų. Subalansuota mityba – tai sprendimas, ne tik padėsiantis išlikti energingiems ir sveikiems, bet ir užtikrinti sveiką širdies bei kraujagyslių veiklą“, – sako A. Kurginian.

Stresas taip pat yra daug energijos reikalaujantis procesas, darantis didelę įtaką virškinimo kokybei. Kortizolis, už stresą atsakingas hormonas, suaktyvėja ir dėl išorinių, ir dėl vidinių veiksnių. Todėl mityba ir žalingi įpročiai palieka savo pėdsaką organizme.

Norint išvengti minėtų iššūkių, svarbu palaikyti sveiką gyvenimo būdą: sportuoti ir stebėti savo mitybos įpročius.

Kaip palaikyti gerą savijautą?

Kad organizmas galėtų tinkamai funkcionuoti, jam reikalingi 7 subalansuotos mitybos komponentai: angliavandeniai, baltymai, riebalai, vitaminai, mineralai, skaidulos ir vanduo. Kiekvienas komponentas atsako už skirtingas funkcijas organizme. Norint pasiekti gerų rezultatų, patartina subalansuotą mitybą derinti su sportu.

Nesvarbu, kokiai amžiaus grupei žmogus priklauso – palaikyti gerą širdies darbą būtina tam, kad jis galėtų jaustis jaunatviškai ir puoselėti aktyvų gyvenimo būdą. Visos gyvybinės funkcijos mūsų organizme – nuo deguonies pernešimo, sveikos imuninės sistemos iki pajėgumo dirbti – priklauso nuo širdies darbo. Azoto oksidas – tai natūraliai organizme pasigaminančios dujos, kurios užtikrina normalią kraujo cirkuliaciją. Vartojant įvairius vaisius bei daržoves (pavyzdžiui, avokadą, česnaką, petražoles) ir palaikant fizinį krūvį, azoto oksido lygis kyla savaime. Vis dėlto, kartu su amžiumi šių dujų kiekis organizme natūraliai sumažėja.

„Kiekvienas žmogus turi skirtingų poreikių. Niteworks – tai Herbalife Nutrition komandos sukurtas maisto papildas, naktį maitinantis širdį. Šiame produkte yra specialus vitaminų C ir E, aminorūgščių L-arginino ir L-citrulino derinys, folio rūgštis bei melisa. Aminorūgštys yra atsakingos už azoto oksido, skatinančio normalią kraujo ir kraujagyslių veiklą, gamybą“, – sako A. Kurginian.

Partnerio nuotr./Maisto papildai nepakeičia sveikos ir subalansuotos mitybos.
Partnerio nuotr./Maisto papildai nepakeičia sveikos ir subalansuotos mitybos.

Ekspertė priduria, jog dėl įtempto gyvenimo būdo kartais gali būti sunku suvartoti reikiamą kiekį visų komponentų, todėl puoselėti subalansuotą mitybą gali padėti funkciniai maisto papildai. Remdamasi savo patirtimi A. Kurginian pažymi, jog dažniausiai šiuolaikinio žmogaus mityboje trūksta skaidulų – tai ypač išryškėja šaltuoju metų laikotarpiu. Todėl maistinių skaidulų papildus galima naudoti kartu su multivitaminų kompleksu. **

* Maisto papildai nepakeičia sveikos ir subalansuotos mitybos.

** Jei klientui taikomas specialus gydymas arba jis turi lėtinių ligų, prieš keisdamas savo mitybą ir integruodamas Herbalife Nutrition produktus į ją, turėtų pasitarti su savo gydytoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius