Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

3 maisto produktai, kuriuos išmetę iš valgiaraščio pajusite svorio pokyčius

Atrodo, kad visi puikiai žinome, kokių produktų vengti, kad išlaikytume norimas kūno linijas, tačiau nuo ko pradėti?
Glitimo netoleravimas
Glitimo netoleravimas / 123RF.com nuotr.

Suprantama, kad labai svarbu rinktis sveikus maisto produktus bei riboti tam tikrų nesveikų maisto produktų ir sudedamųjų dalių vartojimą. Be tokių akivaizdžių pasirinkimų kaip keptas, greitas maistas ir sūrūs, kaloringi bulvių traškučiai ir užkandžiai, yra keletas uždegimą sukeliančių produktų, kurie gali slypėti jūsų virtuvėje. Jei tikrai norite, kad kilogramai kristų, ekspertai sutaria, kad visada pravartu atsisakyti šių trijų produktų, rašoma shefinds.com.

Apie tai kalba mitybos specialistė, ir „Candida diet“ kūrėja Lisa Richards, funkcinės medicinos žarnyno sveikatos konsultantė Kelsey Mauro ir mitybos specialistas Jay Cowinas.

Balta duona

Daugelis žmonių renkasi baltą duoną sumuštiniams, skrebučiams ir kt. Tačiau L.Richards įspėja, kad tai vienas blogiausių maisto produktų jūsų sveikatai ir gali rimtai pakenkti jūsų pastangoms numesti svorio.

L.Richards taip pat sako, kad balta duona ir kiti rafinuoti angliavandeniai „turi daug neigiamų šalutinių poveikių mūsų sveikatai, o pilvo riebalai yra tik vienas iš jų“. Valgant baltą duoną „greitai padidėja cukraus kiekis ir kyla uždegimai, kurie stabdo svorio metimą ir kenkia sveikatai“.

Tiesa, jūs visada galite rinktis sveikesnę duonos versiją ar net ją kepti patys. Pilno grūdo duona be mielių, turinti kuo mažiau cukraus, gali pakeisti jūsų svorio metimo progresą.

Saldūs kepiniai

Tikrai sunku atitraukti akis ir rankas nuo saldžių kepinių – pyragų, bandelių, keksiukų ir kitų skanėstų.

Tačiau tai yra dar vienas rafinuotų angliavandenių tipas, kurio sveikatos ekspertai ragina atsisakyti, jei jūsų tikslas – numesti svorio (arba net jei tiesiog norite būti sveikesni). L.Richards nurodo, kad saldūs kepiniai, tokie kaip keksiukai ir bandelės, yra vieni blogiausių maisto produktų, sukeliančių uždegimus ir didinančių svorį.

Pyragaičiai, kaip ir balta duona, gali sukelti uždegimą bei greitą gliukozės kiekio padidėjimą dėl viso cukraus kiekio. „Kai organizmas ilgą laiką patiria uždegimą, tampa sunkiau numesti svorio“, – sako L.Richards, pabrėždama, kad „organizmas ima lengviau išlaikyti svorį“.

Jei norite sveikesnių pusryčių, kurie vis dar gali padėti sulieknėti, galite rinktis jogurtą, granolą ir vaisius.

Augaliniai aliejai

K.Mauro įspėja, kad šie cheminėmis medžiagomis apdoroti ir omega-6 riebalų rūgštimis prisotinti kepimui skirti aliejai „labai prisideda prie uždegimo“ ir „gali sukelti lėtines uždegimines ligas bei didesnę nutukimo riziką“.

Kaip pastebi J.Cowinas, „augaliniuose aliejuose juose yra tik pėdsakai maistingųjų medžiagų, o tai reiškia, kad maisto gaminimas naudojant šį aliejų neduoda daug naudos jūsų organizmui ar mitybai, palyginti su kitais aliejais, kuriuose yra daugiau nesočiųjų riebalų, pavyzdžiui, alyvuogių aliejumi“.

123RF.com nuotr./Kepimo aliejus
123RF.com nuotr./Kepimo aliejus

Be abejo, šis ingredientas yra labai kaloringas – vienas valgomasis šaukštas turi apie 120 kalorijų. Apskritai geriausia būtų augalinį aliejų iškeisti į alyvuogių aliejų, teigia specialistas.

Jeigu norite kuo greičiau pasiekti savo tikslą mesdami svorį, reikės ne tik išbraukti kelis uždegimą sukeliančius maisto produktus. Tačiau jei dažnai mėgaujatės tokiais maisto produktais kaip jau minėta balta duona ir pyragaičiai bei esate linkę gaminti maistą naudodami augalinį aliejų, pašalinę šiuos maisto produktus iš savo raciono, tikrai žengsite dar vieną žingsnį arčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius