Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 19

Kokių spalvų vaisius ir daržoves rinktis, kai nėra energijos, nuotaikos ar norime sulieknėti

Jau seniai žinome, kad kuo daugiau skirtingų skonių bus mūsų lėkštėje, tuo greičiau pasisotinsime ir nepersivalgysime. O kaip yra su spalvomis maiste? Medikė Dainora Povilauskienė, pradėjusi savo profesinę veiklą pediatrijoje, o šiuo metu konsultuojanti kaip natūropatė ir padedanti žmonėms įveikti savo negalavimus natūraliomis priemonėmis, taip pat ir maistu, teigia, kad skirtingų spalvų produktai turi skirtingų medžiagų, todėl ir veikia mus skirtingai.
Dainora Povilauskienė ir asociatyvi nuotr.
Dainora Povilauskienė ir asociatyvi nuotr. / Asmeninio archyvo ir 123.rf.com nuotr.

Kaip pasakoja pati pašnekovė, nuo pat profesinės veiklos pradžios jos galvoje kirbėjo mintis, kad vaistai – tik greitoji pagalba, o ligų priežastys slypi daug giliau. Todėl jos paieškos, trukusios ne vieną dešimtmetį, buvo nukreiptos į tai, kaip sau padėti be vaistų. Taip jos gyvenime atsirado organizmo būklę nustatantis biofunkcinis tyrimas ir susikaupė didžiulis žinių bagažas, kaip mus veikia skirtingi maisto produktai. Jos įsitikinimu, daugelis vadinamųjų gyvenimo būdo ligų (hipertenzija, diabetas, podagra ir pan.) gali būti sėkmingai gydomos natūraliais būdais, jeigu žmogus ir pats deda pastangas jaustis geriau.

Kai reikia energijos

Pasak D.Povilauskienės, pavasarį po žiemos aptingimo mūsų akys nori matyti daugiau spalvų, kurios mums keltų nuotaiką ir suteiktų žvalumo, todėl neretai iš spintos traukiame spalvingesnius drabužius. Tačiau spalvomis „pasimaitinti“ galime ir valgydami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius