-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkiems pusryčiams – skrebutis su avokadu ir pesto kiaušiniene

Pusryčiai yra vienas svarbiausių dienos valgių, jiems nemažai žmonių ruošia kiaušinių patiekalus. Tai gali būti omletas, angliški pusryčiai ar Benedikto kiaušiniai, o pastaruoju metu kyla dar viena pusryčių žvaigždė – bene karščiausia šio sezono gastronomine naujiena laikoma pesto kiaušinienė, populiarumu prilygstanti savo laiku pasaulinio susidomėjimo sulaukusiam avokado skrebučiui.
Skrebutis su avokadu ir keptu kiaušiniu
Skrebutis su avokadu ir keptu kiaušiniu / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė sako, kad daug baltymų ir kitų organizmui reikalingų medžiagų turintys kiaušiniai yra pusryčiams puikiai tinkantis pasirinkimas, leidžiantis gauti užtektinai energijos dienos pradžiai, tačiau tuo pat metu ir neapkraunantis organizmo.

„Kiaušiniai yra kone idealiai subalansuotas produktas, turintis daug baltymų, A, D, K ir B grupės vitaminų bei kitų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų. Pusryčiams renkantis patiekalus iš kiaušinių galima papildyti po nakties išsekusias organizmo energijos atsargas ir su šviežiomis jėgomis pradėti naują dieną“, – sako maisto gamybos ekspertė.

Kiaušinis „debesyje“
Receptas: Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 2.00 riekės (sviestinės sumuštinių)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (pronokęs)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (skardai patepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkintų; patiekimui)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 2.00 žiupsnelis (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Atsargiai atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite mikseriu atskirai iki standžių putų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros.

3. Ant skardos su kepimo popieriumi patepkite aliejaus ir atsargiai dėkite kiaušinio baltymus. Per vidurį įspauskite duobutę, pakepkite orkaitėje 6-8 minutes, kol baltymas apskrus. Tuomet ištraukite, įleiskite į duobutę kiaušinio trynį ir dar pakepkite 2-3 minutes iki norimos trynio konsistencijos.

4. Duoną paskrudinkite, ant jos tepkite mėgstamą užtepėlę, dėliokite avokado griežinėlius ir galiausiai iškepusį kiaušinį. Dekoruokite rūkytos paprikos prieskoniais, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, mėgstamais žalumynais.

Kiaušinius „debesyje“ galite naudoti kaip pagrindą tokiems priedams kaip parmezano sūris ar šoninė (prieš kepdami įmaišykite juos į baltymus).

Suskleisti

Anot A.Baratinskaitės, ilgainiui įprasta kiaušinienė ar omletas gali pabosti, todėl visuomet verta pusryčiams paieškoti įdomesnių šių patiekalų variantų. Vienu tokių gali tapti pesto kiaušinienė, kuri pastaruoju metu socialiniuose tinkluose sulaukė išskirtinio dėmesio.

Skrebutis su avokadu ir pesto kiaušiniene

Ingredientai (1 asm.):

  • 2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. pesto padažo;
  • 1 avokadas;
  • 2 riekės mėgstamos duonos;
  • 1 valg. šaukšt. rikotos sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • žiupsnelis čili prieskonių;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Visų pirma, iš anksto plonais gabalėliais supjaustykite avokadą.

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies apie minutę pakaitinkite pesto padažą, kol šis sušils ir ims atsiskirti jame esantis aliejus. Tuomet įmuškite du kiaušinius, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 3 min.

3. Kol kiaušiniai kepa, kitoje keptuvėje arba orkaitėje paskrudinkite duonos riekes, vėliau ant jų užtepkite storesnį sluoksnį rikotos sūrio ir uždėkite ant viršaus avokado gabalėlius.

4. Iškeptus kiaušinius dėkite ant paruoštų skrebučių. Ant sumuštinių užpilkite šiek tiek medaus, pagal skonį pabarstykite druskos, pipirų ir čili prieskonių.

Vida Press nuotr./Skrebutis su avokadu ir keptu kiaušiniu
Vida Press nuotr./Skrebutis su avokadu ir keptu kiaušiniu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius