-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvas desertas, kuris tiks net pusryčiams: kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

Gegužės 6-oji jau beveik 30 metų minima kaip Tarptautinė diena be dietų. Pasaulyje būtų galima suskaičiuoti dešimtis įvairių didesnio ar mažesnio populiarumo dietų, o daugybė žmonių pasmerkia save eksperimentams, puoselėja itin komplikuotą santykį su maistu, kuriame labai ryškus kaltės jausmas. Mitybos specialistai sutaria, kad svarbiausia yra įsiklausyti į savo kūną ir pakeisti požiūrį į maistą.
Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų pudingas
Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų pudingas / Vida Press nuotr.

Kitaip tariant, jie verčiau pataria ne riboti maistą, o subalansuoti savo mitybą bei papildyti ją įvairiais, didelę maistinę vertę turinčiais produktais. Galima džiaugtis, jog tokie produktai, neretai įvardijami supermaistu, ir Lietuvoje populiarėja.

Pavyzdžiui, kaip rodo pranešime žiniasklaidai pateikiama „Maximos“ pardavimų statistika, tautiečiai pastaraisiais metais itin pamėgo avokadus. Šiame tinkle per pastaruosius porą metų avokadų pardavimai šoktelėjo net 37 proc., net karantinas šios tendencijos nepakeitė.

Žinoma, kaip tvirtina maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė, neretai užtrunka, kol žmonės prisijaukina iki tol nebandytus ingredientus: „Galima drąsiai sakyti, kad šiuo metu palengva formuojasi naujos mitybos tradicijos. Tradiciniams produktams atsiranda įvairios alternatyvos, pavyzdžiui, vietoje įprasto pieno dalis žmonių renkasi augalinius gėrimus, kvietinių miltų asortimentą papildo speltų, avižų miltai“.

123RF.com nuotr./Įvairių rūšių augalinis pienas
123RF.com nuotr./Įvairių rūšių augalinis pienas

Prekybininkai taip pat pastebi, jog kelerius metus aiškiai daugiau nuperkama ir supermaistu vadinamų špinatų, taip pat ispaninio šalavijo (chia) sėklų.

Būtent su pastaruoju produktu B.Baratinskaitė siūlo pasigaminti desertą, kurio bus galima skanauti net pusryčiams, mat jis gausus vertingų medžiagų, neapsunkinantis, tačiau pasotinantis.

Kokosų skonio ispaninio šalavijo sėklų pudingas

Ingredientai:

  • augalinio kokosų pieno gėrimo;
  • ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • šilauogių, braškių, bananų (naudokite labiausiai patinkančias uogas ir vaisius);
  • kokoso drožlių (pabarstyti).

Gaminimas:

1. Pasirinktame inde (dubenėlyje, stiklinėje, taurėje ir pan.) sumaišykite kokosų pieno gėrimą ir ispaninio šalavijo sėklas. Maišykite tol, kol sėklos tolygiai pasiskirsto skystyje. Duokite laiko joms išbrinkti. Idealu, jei vakare sumaišote, o ragaujate ryte.

2. Ant išbrinkusių sėklų gražiai išdėliokite smulkintas uogas ir vaisius. Pabarstykite kokoso drožlėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius