-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių idėjos ilgajam savaitgaliui: įspūdžių kupini garsiausių Europos sostinių maršrutai

Kai ilgų atostogų planams koją kiša įtemptos savaitės darbe ir apie keliones į tolimus kraštus belieka tik pasvajoti, geriausias sprendimas – trumpos savaitgalio išvykos. Sakoma, kad norint kokybiškai atsikvėpti, svarbiausia – bent trumpam pakeisti aplinką, o tam tobulai tinka kelių dienų viešnagė aplankant populiariausias Europos sostines.
Budapeštas, Barselona, Maksva
Budapeštas, Barselona, Maksva / 123RF.com nuotr.

Viena, Budapeštas, Dublinas, Barselona, Maskva – kelionių organizatorius „Novaturas“ pasirūpino patraukliausiais savaitgalio maršrutais. Belieka tik išsirinkti kryptį – įspūdžių garantuotai užteks ilgam. Pradėkite planuoti pažintinį savaitgalį jau dabar, laikas pasirūpinti lėktuvo bilietu į kitą – spalvingą ir naujų patirčių kupiną, vasarą.

Didybe alsuojanti Viena – klasikos mylėtojams

Viena – neabejotinai viena didingiausių Europos sostinių, turistus viliojanti klasikinės muzikos skambesiu, įspūdinga architektūra ir gardžiais austriškais štrudeliais. Jei iki šiol dar nespėjote iš arčiau pažinti miesto, kuriame skleidėsi kompozitorių Mocarto, Bethoveno, Malerio talentai, metas rezervuoti ilgąjį savaitgalį.

Keturių dienų kelionės programa patiks ir smalsiems, naujų potyrių ir didmiesčio šurmulio ištroškusiems aktyvistams, ir ramaus poilsio ieškantiems romantikams.

123RF.com nuotr./Viena
123RF.com nuotr./Viena

Atvykę į Austrijos sostinę nuo ankstaus ryto pradės pažintį su Viena – aplankys įspūdingus, į UNESCO sąrašą įtrauktus baroko stiliaus Šionbruno rūmus, neretai vadinamus vienu svarbiausių kultūriniu paveldu šalyje. Kvapą gniauš ne tik ištaigingos rūmų salės, bet ir teritoriją juosiantis 176 hektarų pločio parkas – čia gausu gėlynų, tvenkinių, skulptūrų, milžiniško dydžio rožių labirintų.

123RF.com nuotr./Viena
123RF.com nuotr./Viena

Po pietų keliaujančių lauks ekskursija į miesto simboliu vadinamą Šv. Stepono katedrą, vėliau – pasivaikščiojimas po senamiestį, drauge su lietuviškai kalbančiu gidu aplankysite Hoher Markt aikštės Anker laikrodį, garsiąją Vienos operą, talpinančią daugiau nei 2200 žiūrovų. Įspūdį paliks Parlamentas ir priešais esantis teisingumo deivės Atėnės fontanas, neogotikinė miesto rotušė.

123RF.com nuotr./Vienos katedra
123RF.com nuotr./Vienos katedra

Norintiems pamatyti Vieną ir per ją tekantį Dunojų iš viršaus, rekomenduojama aplankyti miesto apžvalgos ratą – iš čia atsivers nepamirštama panorama. Taip pat patraukli vieta – Ringstrasse bulvaras, jame nuolat dūzgia vietiniai ir turistai.

Planuojantys viešnagę su „Novaturu“ aplankys ir Meno istorijos muziejų – vieną didžiausių meno muziejų Europoje, taip pat – teatro, šokio studijomis bei išskirtiniais restoranais garsėjantį bohemišką Muziejų kvartalą. Užteks laiko ir pasivaikščiojimui po Žmonių parką ar Hofburgo rūmus.

123RF.com nuotr./Vienos opera
123RF.com nuotr./Vienos opera

Gardaus maisto ir SPA procedūrų – į Budapeštą

Karališka architektūra, kultūrinis bei kulinarinis paveldas ir SPA paslaugos – šie žodžiai geriausiai apibūdina spalvingą Vengrijos sostinę. Nesvarbu, ar esate istorijos mylėtojas, ar dievinate čili pipiriukais paaštrintus patiekalus, ar geriausias poilsis jums – mėgaujantis vandens procedūromis, jei bent vienas iš dalykų jums artimas – metas krautis lagaminus į Budapeštą.

Keturių dienų kelionėje netrūks įspūdžių. Jau kitą dieną po skrydžio galėsite mėgauti dešiniojo Dunojaus kranto – miesto Budos vaizdais: pakilę keltuvu apžiūrėsite miesto didybės simbolį – XIV a. pastatytus Karalių rūmus, nuo kurių apžvalgos aikštelės atsiveria puikūs Pešto vaizdai su Dunojaus žymiaisiais tiltais.

123RF.com nuotr./Vengrijos parlamento rūmai. Budapeštas
123RF.com nuotr./Vengrijos parlamento rūmai. Budapeštas
Indrės Bungardaitės / 15min nuotr./Pasivaikščiojimas po Budapeštą
Indrės Bungardaitės / 15min nuotr./Pasivaikščiojimas po Budapeštą

Kartu su lietuviškai kalbančiu gidu aplankysite Šv. Trejybės aikštę su gotikine Dievo Motinos bažnyčia, kadaise garsėjusią karūnavimo ir karalių vedybų ceremonijomis. Vėliau keliautojų laukia apsilankymas iš septynių bokštų sudarytame, septynias magijarų gentis simbolizuojančiame Žvejų bastione, iš kurio bokšto atsivers Margaritos sala, Šv. Stepono bazilika, Vengrijos parlamentas, Mokslų akademija, tiltai, Dunojaus upe plaukiantys laivai.

Indrės Bungardaitės / 15min nuotr./Pasivaikščiojimas po Budapeštą
Indrės Bungardaitės / 15min nuotr./Pasivaikščiojimas po Budapeštą

Budapeštas žavi vaizdingomis vietovėmis, įspūdį palieka centrinis turgus, Šv. Stepono katedra, Vorosmarty aikštė, Parlamento rūmai, Didvyrių aikštė, kurią supa du svarbūs pastatai – Meno ir dailės muziejus, savo akimis verta išvysti ir Tūkstantmečio paminklą, Varošligeto parką bei Vajdahunyad pilį.

Tačiau vienu svarbiausių kelionės akcentu neabejotinai taps vakarinis plaukimas laivu Dunojaus upe bei maudynės geoterminiuose šaltiniuose, čia – gausu. Budapešte SPA kultūra siekia dar romėnų laikus, todėl viešint čia pasilepinti maudynėmis terminiuose Sečeny vandenyse būtina. Kaip ir būtina paragauti vengriškų valgių, paragauti tradicinio vengriško vyno.

123rf.com nuotr./Budapeštas
123rf.com nuotr./Budapeštas

Dublinas – žaliuojanti Šv. Patriko ir stilingų barų sostinė

Dublinas žavi pašėlusiu ir spalvingu gyvenimu – Airijos sostinėje netrūksta nei elegantiškų, Viktorijos epochą menančių pastatų, originalių barų, nei modernių šiuolaikiškų pastatų. Nusprendę kelias dienas praleisti Dubline pamatysite miestą iš įvairių pusių – pradžios pažinčiai su juo užteks ilgojo savaitgalio.

Tarp lankytinų Dublino objektų – Šv. Trejybės koledžas, užburiantis išskirtine biblioteka. Joje iki šių dienų saugomi krikščioniškieji rankraščiai, Kelso evangelija ir kiti literatūros šedevrai – ne veltui šį universitetą karalienė Elžbieta I įkūrė norėdama populiarinti protestantų tikėjimą.

123rf.com nuotr./Švenčiausios Trejybės kolegijos biblioteka, Dublinas
123rf.com nuotr./Švenčiausios Trejybės kolegijos biblioteka, Dublinas

Dar viena traukos vieta – senasis Airijos parlamentas ir 1204-aisiais pastatyta Dublino pilis, kadaise buvusi pagrindiniais Airijos, o vėliau ir Anglijos valdžios rūmais.

Ne ką mažiau įdomi ekskursija į garsiąją Šv. Patriko katedrą, pastatytą prie šventojo šaltinio, kuriame, tikima, šventasis Patrikas amžiuje krikštijo pagonis. Taip pat – Parnell aikštė, Rotondros ligoninė, Gate teatras ir Šiuolaikinio meno galerija, Fenikso parkas. Aplankyti teks ir Merrion rajoną, kuriame turistus vilioja garsiojo dramaturgo Oskaro Vaildo namas.

123rf.com/Airijos didvyrio Danielio O'Conelio vardo tiltas Dubline
123rf.com/Airijos didvyrio Danielio O'Conelio vardo tiltas Dubline
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Šv.Patriko diena Dubline
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Šv.Patriko diena Dubline

Norintiems jaukių pasivaikščiojimų „Novaturas“ rekomenduoja gėlynais ir išdailintomis vejomis garsėjantį St. Stephen’s Green parką, bohemišką Temple Bar kvartalą greta Lifio upės, stilingiausia Dublino gatve tituluojamą Grafon gatvę, populiariąją O‘Connelio gatvę. Programą paįvairins specialūs, tradicinės airių muzikos koncertai.

Alaus kultūros gerbėjų čia lauks ekskursija į „Guinness“ alaus daryklą-muziejų, čia bus galima sužinoti apie įdomiausias alaus gamybos tradicijas, daryklos atsiradimo istoriją.

123rf.com/Vienas žymiausių mieste – „Temple“ baras
123rf.com/Vienas žymiausių mieste – „Temple“ baras

Barselonos mozaika: laisve kvepiantis Antonio Gaudi miestas

Barselona! Spalvingas Ispanijos miestas, į kurį neretai norisi grįžti dar ir dar kartą. O jei čia dar neteko lankytis – galima tik pavydėti įspūdžio, kurį teks patirti.

Barselonoje yra ką pamatyti – pradedant įspūdingu magišku fontanu, kuris per sekundę išpurškia apie 2600 litrų vandens, o vakare, saulei nusileidus, jį apsupa tūkstančiai praeivių. Tuomet čia galima pasigrožėti nepamirštamu vandens, muzikos ir šviesos spektakliu – sukuriamas nepaprasto grožio reginys.

123rf.com nuotr./Barselona
123rf.com nuotr./Barselona

Lankantis šiame mieste neįmanoma nesižavėti Antonio Gaudi šedevrais – jų miestas gausus. Tačiau nebejotinai didžiausią įspūdį palieka garsioji Šv. Šeimynos bažnyčia – joje galima pasijusti lyg siurrealistiniame filme, unikali architektūra nepaliks abejingų. Tarp lankytinų objektų – ir Guelio parkas, Kolumbo ir Ispanijos aikštės, Olimpinis miestelis, „Novaturas“ rekomenduoja nepraleisti galimybės pakilti į Montjuich kalną, nuo miestas pasimato lyg ant delno.

123rf.com nuotr./Šv. Šeimynos bažnyčia
123rf.com nuotr./Šv. Šeimynos bažnyčia

Ispanišką dvasią padės pajusti flamenko šokėjų pasirodymas, norintiems pamatyti naktinį miesto gyvenimą – verta prisėsti garsiausioje Las Rambas pėsčiųjų gatvėje. Kartais net sakoma, kad „jeigu buvai Barselonoje, bet neperėjai Las Ramblas – vadinasi, nematei Katalonijos sostinės“ – žalias bulvaras vilioja ne tik jaukiomis kavinukėmis, bet ir daugybe suvenyrų, gėlių kioskų, fontanų.

Lankantis Barselonoje tiesiog būtina aplankyti išskirtinę vietą netoliese – kalnuose esantį, ant uolos pastatytą Monserato vienuolyną. Įspūdį paliks vien jau kelionė iki jo – teks važiuoti traukiniu, galiausiai pakilti specialiu keltuvu – benediktinų vienuolynas įsikūręs taip, kad iš toliau jo beveik nematyti. Jame svarbiausia pamatyti, prisiliesti prie Katalonijos globėjos, stebuklinga vadinamos Juodosios madonos, taip pat rekomenduojama pasivaikščioti po kalnus – nuo jų viršūnių atsiveria vaizdinga panorama.

123RF.com nuotr./Monserto vienuolynas Katalonijoje
123RF.com nuotr./Monserto vienuolynas Katalonijoje

Maskva – garsiausios lankytinos vietos ir deimantų muziejus

Dėmesio verta ir pažintis su Maskva – savaitgalis milžiniškame milijoniniame mieste paliks daugybę įspūdžių.

Pirmą kelionės dieną drauge su „Novaturu“ lauks apsilankymas Raudonojoje aikštėje, į kurią patenkama per bokštą ir Troicko vartus. Vasilijaus Palaimintojo ir Kazanės soborai, Nežinomo kareivio kapas, Lenino mauzoliejus, paminklas maršalui Žukovui – tai tik dalis programos objektų.

123rf.com nuotr./Maskva
123rf.com nuotr./Maskva

Apsilankę Rusijos sostinėje pamatysite ir didingąjį šalies simbolį – Kremlių, tvirtovę, kupina gynybinių bokštų, puoštą svogūno formos stogais. Čia įsikūrusi Rusijos Federacijos prezidento rezidencija.

Kelionės metu pamatysite ir Kremliaus katedrą, kurioje ilgą laiką buvo krikštijami carai, karūnuojami imperatoriai, paskelbiami stačiatikių aukščiausieji dvasininkai, laidojami metropolitai ir patriarchai. Taip pat – vieną gražiausių vietų Maskvoje – Soborų aikštę, kurią juosia Ivano Didžiojo varpinė, carų rūmai, cerkvė ir įvairios katedros, išvysite ir Didįjį caro varpą, patranką. Istorijos mėgėjams patiks Arsenalas, kuriame eksponuojami senoviniai ginklai, carų brangenybės, karališkosios regalijos, unikalūs aukso ir sidabro indai, įvairių laikotarpių puošnios karietos.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Maskvos kremlius
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Maskvos kremlius

Neaplenksite ir Teatro aikštės, miesto teatro, Maskvos Eliziejaus laukais vadinama Tverskaja gatve. Joje verta pasidairyti ir įvairių pirkinių, suvenyrų. O mėgstantys prabangą lauktuvių galės ieškoti Rusijos deimantų saugykloje, kurioje galima iš arti pamatyti 5 tūkst. deimantų išpuoštą imperatoriškąją karūną.

Dauigau informacijos galite rasti čia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius