Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindiniai čiuožimo snieglente principai ir alternatyva slidinėjimui – laisvalaikis Alpėse

Pirmieji bandymai čiuožti snieglente dažniausiai kainuoja ne vieną mėlynę ir skaudančius raumenis. Mat šio sporto metu negali pajudinti kojų iš vietos – jos tvirtai prirakintos prie snieglentės, o tokia būsena žmogui nėra natūrali ir kūnas turi prie jos priprasti.
Paris Hilton limuzinas prie klubo Pacha
Paris Hilton limuzinas prie klubo Pacha / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Kokie pagrindiniai čiuožimo snieglente principai ir kaip taisyklingai bei saugiai nukristi, pasakojama aštuntajame tarptautinio kelionių organizatoriaus „TezTour“ ir Lietuvos sporto universiteto mokomajame filme.

VIDEO: Mokomasis filmas apie kalnų slidinėjimą (8)

Kitus mokomuosius filmus rasite susijusių naujienų blokelyje.

Toms dienoms, kai norisi atsipūsti nuo slidinėjimo ir pailsinti kūną, slidinėjimo kurortai yra paruošę pramogų ne mažiau nei pačių slidinėjimo trasų. Ypač populiarios natūraliai susiformavusios terminės vonios ir pirtys. Šie kompleksai yra tokie malonūs atpalaiduoti, pailsinti po slidinėjimo pavargusį, persitempusį kūną, jog dažnas, planuodamas savo atostogas kalnuose, būtinai bent kelias dienas skiria šiems SPA malonumams patirti. Terminės vonios populiarios ir tarp garbaus amžiaus poilsiautojų, taip pat jas renkasi sveikstantys po ligų ar traumų.

Sveikatinimo procedūros populiarios ne tik dėl naudos ir malonių pojūčių, bet ir egzotikos – natūralios versmės gali trykšti ir giliai kalno viduryje, ir atvirame ore, kur galime plaukioti sniego ir kalnų apsuptame baseine.

Jei po slidinėjimo kojos dar neša, kalnus galima apžiūrėti ir iš vidaus – daugelyje kurortų siūloma nusileisti į unikalius ir įspūdingus stalaktitų, stalagmitų urvus. Stalaktitai (augantys iš viršaus į apačią) ir stalagmitai (kylantys iš apačios į viršų) formuojasi šimtus tūkstančių, o kartais – net milijonus metų. Jie sudaryti iš kalkakmenio, dolomito ir vandens.

Šalia pramogų po kalnais, ant kalnų ir apie kalnus, slidinėjimo kurortai gali pasigirti jaukia senamiesčių architektūra ir muziejais, leisiančiais iš arčiau susipažinti ne tik su vietos gamta, bet ir istorija bei kultūra. O jei spėjote pasiilgti kino, boulingo ar parduotuvių, šias laisvalaikio pramogas greičiausiai rasite ir kurorte, kuriame slidinėjate. Beje, labai dažnai netoli slidinėjimo kurortų būna įsikūrusių didelių apsipirkimo centrų, garsėjančių įspūdingais išpardavimais.  

Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Atvykote slidinėti ar brangių laikrodžių pirkti?
Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Atvykote slidinėti ar brangių laikrodžių pirkti?

Linksmybių mylėtojai jau prieš vykdami slidinėti turėtų pasidomėti kurortais, kurie garsėja triukšmingais ir dideliais vakarėliais – vadinamaisiais apres-ski (pranc. – po slidinėjimo). Prancūzišką pavadinimą šis reiškinys įgijo todėl, kad tradicija susiformavo prancūzų Alpėse, kur, pasibaigus atostogoms, slidininkai net nepersirengę ir nenusiavę sunkų kaustytų batų keliaudavo į barus švęsti sėkmingo poilsio. Mūsų dienomis šios linksmybės ne mažiau audringos – nuo šokimo ant barų iki atsiveriančių barų stogų į žvaigždėtą dangų. Jei jau vykstama į kalnus, apres-ski išmėginti privalu.

Junkitės prie „Facebook“ grupės SLIDININKŲ ROJUS ir keiskitės naudinga informacija.

Slidininkų blog'o konkursas
Slidininkų blog'o konkursas

Junkitės prie „Slidininkų rojaus“ grupės tinkle „Facebok“.

Tiesiogiai stebėkite situaciją Liepkalnio trasose:

Vakarinė kamera
 
Šiaurinė kamera
 
Rytinė kamera
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius