Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 22

IOC nekeičia rusiškos plokštelės: kalba apie „tiltų statymą“, dialogą ir taiką

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) sulaukia milžiniško spaudimo dėl planų įtraukti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į Paryžiaus olimpines žaidynes 2024-siais. Kol kas Thomo Bacho valdoma organizacija tono nekeičia ir kalba apie „statomus tiltus“.
Thomas Bachas
Thomas Bachas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiame pranešime spaudai IOC dėsto jau anksčiau girdėtas mintis, esą olimpinės žaidynės visais laikais buvo jungiantis renginys, skatinantis taiką.

Rusams ir baltarusiams duris vis plačiau praverianti organizacija teigia, kad šių šalių sportininkai Paryžiuje turėtų varžytis kaip neutralūs.

„Olimpinės žaidynės negali apsaugoti nuo karų ir konfliktų, – teigia IOC. – Bet negali ir spręsti visų politinių ar socialinių pasaulio iššūkių. Tai yra politikos užduotis. Tačiau olimpinės žaidynės rodo pasauliui pavyzdį, ten visi gerbia tas pačias taisykles ir vienas kitą.

Žaidynės gali įkvėpti mus išspręsti problemas statant tiltus, skatinant geresnį vienas kito supratimą. Žaidynės gali atverti duris dialogui ir taikai taip, kaip to nedaro atskyrimas ar susiskaldymas.“

„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas per Sočio olimpines žaidynes.
„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas per Sočio olimpines žaidynes.

Ukraina ir daugybė Europos šalių, taip pat Australija, JAV garsiai pasisako už tai, kad Rusijos ir Baltarusijos atletai negalėtų dalyvauti Paryžiaus olimpiadoje.

Pirmadienį 30 šalių, tarp kurių buvo ir Lietuva, išreiškė palaikymą rusų ir baltarusių diskvalifikacijoms.

Ukraina grasina žaidynių boikotu, jei jose bus rusai.

„Mūsų misija visada buvo skatinti taiką per sportą. IOC lieka prie vienijančios misijos, kuri suburtų pasaulį taikiam varžymuisi. Taikos paieškoms reikia dialogo. Atletų, gerbiančių Olimpinę Chartiją varžybos, gali paskatinti dialogą, kuris visada yra pirmas žingsnis taikos link“, – teigia IOC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius