-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smurto prieš Nataliją Martinavičienę byla pasiekė teismą: papuošalų kūrėja davė parodymus

Praėjusių metų pavasarį į pareigūnus dėl smurto besikreipusi papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė (40 m.) džiaugiasi, kad byla pagaliau pasiekė teismą. Paskutinę žiemos dieną Kauno apylinkės teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje smurtu prieš savo žmoną kaltinamas 50 metų verslininkas Sigitas Martinavičius.
Natalija Martinavičienė ir Sigitas Martinavičius Kauno apylinkės teisme susitiko 2018-ųjų metų rugpjūtį
Natalija Martinavičienė ir Sigitas Martinavičius Kauno apylinkės teisme susitiko 2018-ųjų metų rugpjūtį / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Apie dvi bylas – skyrybų ir baudžiamąją – N.Martinavičienė 15min užsiminė dar praėjusių metų pavasarį. Moteris prisipažino, kad kone visą santuokos su Sigitu Martinavičiumi laiką ji kentė smurtą, kol galiausiai 2018-ųjų balandį trūko kantrybė – kreipėsi į pareigūnus, šie pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dėl pateiktų kaltinimų teismas Sigitui paskyrė kardomąją priemonę ir uždraudė artintis prie nukentėjusiosios.

Netrukus N.Martinavičienė kreipėsi į teismą ir dėl skyrybų, priežastimi nurodė sutuoktinio smurtą. Teismas juodu oficialiai išskyrė lapkričio mėnesį.

Vis dėlto santykiuose padėjus tašką, buvusių sutuoktinių vargai nesibaigė. Tyrimą pradėjusiems pareigūnams surinktų duomenų užteko, kad ketvirtadienį smurto prieš Nataliją Martinavičienę byla būtų perduota teismui.

Verslininkui Sigitui Martinavičiui pateikti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį: „Fizinio skausmo sukėlimas arba nežymus sveikatos sutrikdymas“. Už tai kaltinamajam gresia viešieji darbai, areštas, laisvės apribojimas arba jos atėmimas iki 2 metų.

Kaip 15min patvirtino Kauno apylinkės teismo atstovė, ketvirtadienį vykusiame posėdyje buvo išgirsta nukentėjusiosios pusė. Natalijos Martinavičienės apklausa truko apie pusantros valandos, nes teisėja siekė išsamiai išsiaiškinti visas aplinkybes.

Už kelių savaičių numatyta apklausti dar 7 liudytojus, tačiau pats kaltinamasis kalbėti neskuba – lauks, kol savo pozicijas išsakys kiti.

Sigitas Martinavičius jaučiasi apšmeižtas

Ir nors byla pasiekė teismą, Sigitas Martinavičius savo pozicijos nekeičia – visuomet kartojęs esąs nekaltas, dabar verslininkas jaučiasi dar ir apšmeižtas.

„Jokio smurto nebuvo. Esu apšmeižtas ir toliau ginsiuosi teisme. Prokuroras mums nedavė galimybės gintis, išklausė tik nukentėjusiosios pusę, todėl nuotaikos tokios, kokios yra – tiesiog lauksime, kas bus toliau“, – kalbėdamasis su 15min teigė S.Martinavičius.

Ketvirtadienį verslininkas atsisakė duoti parodymus, tai jis ruošiasi padaryti tik pasisakius visiems liudininkams. Tiesa, ir pats tikisi, kad jam į pagalbą ateis jo kolegos.

„Kadangi Natalija davė parodymus ir išgirdome daug naujų dalykų, nutarėme išklausyti visus liudininkus, kad galėtume susidaryti bendrą vaizdą. Norime įvertinti, kiek dar to melo bus“, – teigė Sigitas.

Kadangi byloje yra nagrinėjamas ir praėjusių metų rugsėjį tarp sutuoktinių verslininko darbovietėje įvykęs konfliktas, po kurio abudu atsidūrė policijoje, S.Martinavičius tikisi, kad į apklausas atvyks dabartiniai kolegos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Martinavičiai policijoje praleido 5 valandas: „Pareigūnus iškvietė konfliktą matę kolegos“

„Šį proveržį matė penki darbuotojai, o Natalijos liudijime informacija yra kardinaliai iškreipta. Tikiuosi, kad darbuotojai paliudys taip, kaip buvo, kad teismas suprastų, kur tiesa, o kur melas. Daugiau liudininkų iš savo pusės neturiu“, – sakė S.Martinavičius, kuris po įvykio teigė tapęs smurto auka, tačiau Natalija sakė priešingai – anot jos, konfliktas įsižiebė Sigitui bandžius atimti jos telefoną, kur, kaip teigiama, gausu įrodymų.

Perskaičiusi Sigito Martinavičiaus komentarą 15min, Natalija Martinavičienė pripažino nė kiek nenustebusi. Anot jos, buvęs sutuoktinis skyrybų metu visuomet bandė išsisukinėti.

„Jis naudoja būdingą išsisukinėjimo taktiką – žiūrės, ką sako kiti, tada duos savo parodymus. Juk visiems aišku, kodėl atsisakė vakar duoti parodymus ir gintis, ir dabar sako, kad jam nesuteikta galimybė to padaryti, – komentavo Natalija Martinavičienė. – Antra, liudininkai, vadinami jo „kolegomis“, yra finansiškai nuo jo priklausomos darbuotojos. Aš jas, kaip moteris suprantu, suprantu jų baimes, žinant karštą vadovo būdą“.

Tiesa, 15min primena, kad 2018 m. lapkritį oficialiai išsiskyrę Sigitas ir Natalija Martinavičiai vieniši ilgai neužsibuvo. Tą patį mėnesį Sigitas Balio saloje vedė perpus jaunesnę Editą Rupeikaitę, o dar po mėnesio jausmus oficialiai įteisino ir Lietuvoje.

Na, o širdies žaizdas išsigydžiusi Natalija šiuo metu santykius puoselėja kartu su verslininku Dariumi Meilučiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius