Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ pamokos: ir pasaulinės žvaigždės patiria nesėkmę, o politika neišvengiama

„Aš toks laimingas“, – pripažino „Eurovizijoje“ šįmet nugalėtojas Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as. Pastarąjį sykį ši šalis konkurse triumfavo 1975 metais.
Madonnos pasirodymas „Eurovizijoje“
Madonnos pasirodymas „Eurovizijoje“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„To neįmanoma apibūdinti žodžiais“, – žurnalistams sakė jis. „Mano svajonė išsipildė“, – pripažino Duncanas.

Kaip skelbia BBC, paklaustas apie pamokas, išmoktas konkurse, 24-erių atlikėjas teigė, kad svarbu daryti tai, ką mėgsti ir turėti didelių svajonių.

Tačiau tai nebuvo vieninteliai dalykai, kurių išmokė konkursas, surengtas Tel Avive, Izraelyje.

BBC skelbia penkias svarbiausias konkurso pamokas:

1. Politika neišvengiama

Konkurso organizatoriai akcentuoja, kad tai yra nepolitinis renginys. Vis dėlto šeštadienį įvykęs konkursas parodė, kad jame politika neišvengiama.

15min jau rašė, kad finalo metu Tel Avive neišvengta akibrokštų – skandalingieji Islandijos atstovai „Hatari“ transliacijos metu ėmė demonstruoti Palestinos vėliavas.

Stop kadras ir 15min nuotr./Islandijos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „Hatari“
Stop kadras ir 15min nuotr./Islandijos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „Hatari“
VIDEO: Eurovision 2019 Iceland is opening the Palestine flag.

Be to, tik atvykę į Tel Avivą grupės nariai kėlė galvos skausmą organizatoriams Izraelyje. Pirmąją savaitę grupė susiplanavo ekskursiją ir apsilankė Palestinoje, o Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu iškvietė sudalyvauti tradicinėse islandų imtynėse.

Finalo kulminacija tapusios popžvaigždės Madonnos pasirodymo metu taip pat sušmėžavo Palestinos vėliava. Ant scenos pasirodžius jos šokėjams, vieno iš jų nugarą puošė Izraelio, kito – Palestinos vėliava. Jie susikibo už rankų.

„Youtube“ stopkadras/Madonna
„Youtube“ stopkadras/Madonna

„Aš dėkinga už galimybę skleisti taikos ir vienybės žinutę pasauliui“, – vėliau tviteryje parašė Maddona.

2. Gera daina nugali prieš reginį

Australijos atstovė Kate Miller-Heidke šįmet konkurse dainą „Zero Gravity“ su dviem šokėjomis suposi, pritaisytos prie karčių, lyg pakilusios virš mūsų planetos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Australijos atstovė Kate Miller-Heidke
Luko Balandžio / 15min nuotr./Australijos atstovė Kate Miller-Heidke

Toks reginys sulaukė aptarimo, tačiau „Eurovizija“ pirmiausiai yra dainų konkursas. D.Laurence'as pasirinko atstovauti šaliai papirkdamas publiką nuoširdumu ir paprastumu. Jo pergalė, kaip ir Portugalijos atstovo 2017-aisiais, įrodė, kad mažiau kartais yra daugiau.

3. Pasaulinės žvaigždės gali nuvilti

Į „Eurovizijos“ konkursą Izraelyje atvyko popmuzikos karalienė Madonna, tačiau žiūrovai netruko nusivilti dėl to, kad popkaralienė nesugebėjo intonuoti. Už tai ji sulaukė negailestingų kritikos kirčių.

Vis dėlto „Eurovizijos“ nugalėtojas tvirtino, kad Madonna „puikiai dirbo“ ir jis mėgavosi jos pasirodymu.

4. „Didysis penketas“ nebūtinai vertas būti finale

Daugiausiai pinigų sumokančios šalys – Prancūzija, Vokietija, Italija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija – į konkurso finalą patenka be dalyvavimo pusfinalyje. Tačiau ši taisyklė gali sukelti pasipiktinimą tarp konkurso gerbėjų, kurie mano, kad didysis „penketas“ kaip ir kiti dalyviai turėtų pelnytai petekti į „Eurovizijos“ finalą.

Žinoma, Italijos atstovo Mahmood daina „Soldi“ buvo tarp geriausiųjų, tačiau Vokietijos, Ispanijos ir Jungtinės Karalystės atstovų dainos nepavergė klausytojų širdžių. Maža to, Vokietija iš žiūrovų gavo nulį taškų.

5. Dabar tai – Šiaurės Makedonija

Šįmet Makedonija buvo oficialiai pervadinta Šiaurės Makedonijos Respublika, laikantis susitarimo, užbaigiančio dešimtmečius trukusį ginčą su kaimynine Graikija ir atveriančio duris įstoti į NATO.

Tamaros Todevskos įspūdingas pasirodymas „Eurovizijoje“ daugeliui žmonių visame pasaulyje privertė įsiminti naują Šiaurės Makedonijos vardą ir praplėsti geografijos žinias.

Dėl pasirodymų „Eurovizijoje“ visuomet kyla diskusijų, tačiau nėra abejonių, kad šis konkursas pasitarnauja ir geografinėms žinioms praplėsti. Apmaudu, kad nemažai žmonių vis dėlto žemėlapyje dar negalėtų rasti San Marino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius