Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova dėl „Eurovizijos“ pusfinalio: lyderiai – K.Juodzevičiūtė ir J.Brūzga, tarp iškritusių – V.Bareikis

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ fanai skuba prie ekranų. Ne išimtis ir šis. Šįkart čia padėtis buvo itin įtempta – 12 dalyvių kovojo dėl vietos pusfinalyje. Laidos pabaigoje susumavus žiūrovų ir komisijos balsus ten pateko tik 6 dalyviai.
Kotryna Juodzevičiūtė
Godo, Kotryna Juodzevičiūtė, Paula, Vidas Bareikis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sėkmingai įveikus pirmąjį etapą, pirmieji 12 dalyvių vėl žengia į eurovizinę sceną. Visi jie – jau žingsneliu arčiau savo svajonės – gegužės mėnesį Lisaboje, Portugalijoje vykstančio didžiojo „Eurovizijos“ dainų konkurso.

Šeštadienio vakarą čia savo pasirodymus rengė: „Twosome“, Milda Rasilavičiūtė, Silvija ir GeraiGerai, Lukas Norkūnas, Paula, Benas Makalauskas, Godo, Germantė Kinderytė, Vidas Bareikis, Juozas Martin, Kotryna Juodzevičiūtė, Jurgis Brūzga.

Pasirodžius visiems dalyviams ir sudėjus komisijos bei žiūrovų balsus paaiškėjo, kurie šeši dalyviai savo eurovizinę kelionę baigė, o kurie keliauja į pusfinalį.

Į kitą etapą pateko:

1. Kotryna Juodzevičiūtė (12 balų).

2. Jurgis Brūzga (10 balų).

3. Godo (8 balai).

4. Paula (7 balai).

5. „Twosome“ (6 balai).

6. Silvija ir GeraiGerai (5 balai).

Į kitą etapą nepateko.

7.Vidas Bareikis (4 balai).

8.Lukas Norkūnas (3 balai).

9.Milda Rasilavičiūtė (2 balai).

10. Juozas Martin (1 balas).

11.Germantė Kinderytė (0 balų).

12. Benas Malakauskas (0 balų).

TAIP PAT SKAITYKITE: Miss Sheep apie eurovizinį Paulos pasirodymą: „Kliūna, kai jaunos mergaitės nori būti seksualios“

Šįkart dalyvių pasirodymus stebi ir juos komentuoja Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Tomas Sinickis, Darius Užkuraitis, Ramūnas Zilnys.

Pirmieji scenoje pasirodė grupė „Twosome“ su kūriniu „Hello“. Tai – šokėjo Pauliaus Šinkūno ir atlikėjo Justino Stanislovaičio duetas. Pasirodymo jie nepakeitė – stovėjo vienas prieš kitą ir įvairiausiomis kalbomis dainavo žodį „labas“, o gale netikėtai išbėgo vaikinas, apsijuosęs pripučiamu ratu.

Faina, smagu. Žiūrėjau į jus ir galvojau, ko į tą sceną nešti dramos, ugningus ir emocingus kūrinius. Šitas dėmesio atkreipimas yra visai pavykęs, ir gal netgi galėtų būti sėkmingas. Paulių pažįstu kaip choreografą, bet kodėl šio potencialo neišnaudojate ir nesąmonės nedarote iki galo, man klausimas“, – kalbėjo Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.

„Man šis pasirodymas pasirodė rimtas. Šie žmonės gali važiuoti į „Euroviziją“, netgi gal turi. Labai patiko, nes visi jus supras“, – sakė Tomas Sinickis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Twosome“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Twosome“

Kita į sceną žengė Milda Rasilavičiūtė su balade „I think about you“. Kaip ir praėjusį kartą, atlikėja jausmingai atliko savo dainą.

„Jūs akivaizdžiai pridėjote ekspresijos, dramos. Kartais man atrodė, kad šiek tiek persistengėte. Šią dainą klausytų mielai tie, kurie klauso Celine Dion. Šiandien tai yra vienintelė tokio tipo daina, jūsų koziris. Bet šiaip man buvo gražu“, – savo nuomone dalijosi Ramūnas Zilnys.

„Man visgi kulminacijos trūko, viršūnes dainavote ne pilnu balsu, atsargiai. Dabar viskas pernelyg lygiai buvo. Bet tikrai nuoširdžiai linkiu sėkmės“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Milda Rasilavičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Milda Rasilavičiūtė

Atėjo eilė ir Silvijai su GeraiGerai. Kūrinys „More than you know“ šįkart suskambėjo ir atrodė kitaip – scenos šonuose stovėjo stilingi pritariantieji vokalistai su plačiomis skrybėlėmis. Pati Silvija apsirengė neoninių spalvų suknele, traukiančia akį.

„Aranžuotė pakeista, atsirado kulminacija. Man labai patinka šitos dainos skambesys, viskas stilinga. Dainos ir melodijos vis dar trūksta. Šiais laikais elektroninėje muzikoje visas dėmesys į skambesius, o melodija nueina į antrą planą. Manau, kad reikia ryškesnio priedainio“, – kalbėjo Ramūnas Zilnys.

„Kiekvienoje dainoje norisi už kažko užsikabinti, kad atsimintum. Aš labiau dabar jus atsiminsiu pagal jūsų įvaizdį ir dėl gero darbo su pritariančiais vokalistais. Fonograma buvo labai aukštos kokybės, bet visgi tai ne klubas, o „Eurovizija“, reikia priedainio“, – sakė Darius Užkuraitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Silvija ir GeraiGerai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Silvija ir GeraiGerai

Lukas Norkūnas į sceną žengė su daina „Tegu“. Kaip ir praėjusį kartą, taip ir šįkart į jį buvo labai įdomu žiūrėti - atlikėjas itin skiriasi nuo kitų dalyvių. Savo keistumą jis ir vėl įrodė kūrinio pabaigoje krisdamas atatupstas.

„Fantastika. Aš galvojau, kad geriausias dainų autorius iš gyvųjų esu aš, bet dabar dalinamės abu tą pirmąją vietą. Jeigu ir galėčiau duoti patarimą – kadangi daug žodžių, gal reiktų kokių titrų, kad žmonės suprastų, apie ką gražiai kalbėjote. Kas buvo blogai – pritariamieji vokalai, nes jiems buvo labai juokinga. Norėčiau, kad šiek tiek susikauptumėte, kai padėsite Lukui pusfinalyje, ir tikiu, finale“, – sakė Tomas Sinickis.

„Lukai, į jus žiūrint, šypsena nuo veido nenulipa. Jūs sukeliate labai daug gražių jausmų“, – kalbėjo Dovilė Filmanavičiūtė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lukas Norkūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lukas Norkūnas

Jaunoji atlikėja Paula su daina „1 2 3“ šįkart atėjo išties rimčiau pasiruošusi. Mergina atlydėjo dvi šokėjos, su kuriomis ji puikiai judėjo scenoje ir dainavo be jokio dusulio.

TAIP PAT SKAITYKITE: Miss Sheep apie eurovizinį Paulos pasirodymą: „Kliūna, kai jaunos mergaitės nori būti seksualios“

„Kai vieną kartą žmogus puikiai pasirodo „Eurovizijoje“, tai gali būti atsitiktinumas. Kai jau antrą kartą – tai jau sistema. Manau, kad ši daina yra labai gera popdaina. Nežinau, kaip reaguotų tie, kurie į konkursą žiūri kaip į cirką, bet tikriesiems fanams ji labai patiktų“, – liaupsių negailėjo Darius Užkuraitis.

„Akivaizdu, kad Paula šioje amžiaus kategorijoje yra aukščiau visa galva už kitus atlikėjus.

Bet negaliu vynioti į balą ir sakyti, kad man viskas iki galo patinka. Aš iš tikrųjų esu pavargusi nuo to mergaitiško seksualumo, kuris pradeda jau darytis nuobodus. Man labai kliūna, kalbant apie amžiaus kategoriją, kai tokios jaunos mergaitės nori būti seksualesnės. Seksualumas scenoje nėra blogai, bet kai žiūriu į jauną ir nepatyrusią mergaitę, man pasidaro nuobodu ir tas vaizdas pradeda varginti. Jei man reiktų rinktis, kokio seksualumo iš tokio amžiaus merginų tikėčiausi, pavyzdys būtų Kotryna Juodzevičiūtė arba Godo. Manau, kad reikia mažiau kopijuoti būvimą ant scenos sexy“, – kalbėjo Dovilė Filmanavičiūtė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paula
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paula

Pirmąjį etapą įveikęs Benas Makalauskas savo pasirodymą su daina „My memories“ šiek tiek pakeitė - čia atsirado veidrodžiai, į kuriuos žiūrint jis pradėjo savo šou.

„Daina galbūt nėra išraiškinga. Žiūrint į jus, nepagalvočiau, kad esate blogas žmogus, jūs gėrį spinduliuojate. „Eurovizijai“ reiktų išskirtinių dainų, šiek tiek velniuko. Man šis kūrinys buvo per daug lygus, ėjo ir praėjo. Po pusės dainos tapo nuobodu“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

„Darius yra visiškai neteisus. Šitą dainą ir atlikėją būtų galima siųsti. Ar laimėsit? Nelaimėsite. Bet žinokit niekas iš Lietuvos niekas nelaimės, tokią paslaptį pasakysiu, tad galite nusiraminti.

Šitas kūrinys jums yra per sudėtingas. Net aš girdžiu, kad per sudėtingai pats sau parašėte, gyvai dar per anksti dainuoti arba per daug bijote. Bet sveikinu už drąsą. Jūsų žodžiuose daug gramatinių klaidų, todėl aš nerašysiu jums 12“, – kalbėjo Tomas Sinickis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Benas Makalauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Benas Makalauskas

Į sceną žengus Godo su daina „Fire Fountain“, turbūt publikos žvilgsniai liko sukaustyti visas tris minutes. Atlikėja šįkart pakeitė aprangą, kuri leido jai laisviau judėti, o už nugaros pasirodė vizualizacijos, retkarčiais atkartojančios jos išskirtinius judesius.

„Man atrodo, kad popdainos čia labai nedaug. Čia nėra ryškaus priedainio ir kitų elementų. Bet Godo iš vidaus transliuoja kažką ypatingo, ji prikausto dėmesį. Beje, ji tikrai turi balsą, ji čia parodo, ką gali su juo daryti. Manau, kad Godo keliaus toliau dėl savo keistumo, balso ir kuriamo įspūdžio. Man įdomu, ką ji dar gali padaryti“, – sakė Ramūnas Zilnys.

„Aš irgi labai tikiuosi, kad ji keliaus toliau. Ji yra viena mano favoričių šio konkurso, jei ne vienintelė. Neįmanoma nuo jos atitraukti akių. Praeitą kartą man pasirodė, kad ji buvo šiek tiek ryškesnė. Gal šįkart pasaulį reikia stebinti kitoniškumu, Goda, pirmyn“, – kalbėjo Dovilė Filmanavičiūtė.

„Geriausias pasirodymas kol kas“, – sakė Tomas Sinickis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šių metų „Eurovizijos“ atradimas Godo: „Noriu pakeisti šį žaidimą – per daug pompastikos“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Godo
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Godo

Atlikėja Germantė Kinderytė su daina „Turn it up“ taip pat dėl pusfinalio kovoti pasiryžo kur ryžtingiau – pakeitė aprangą, o pasitikėjimas savimi išaugo bent kelis kartus.

„Germante, Paulai dainą prodiuseriai padarė geriau nei jums – kadangi vienodi kūrėjai. Tarp jūsų bendraamžių – Paulos ir Kotrynos Juodzevičiūtės, jūs nublanksite. Nemanau, kad jūs turite realių galimybių važiuoti į Portugaliją. Nors nuo praėjusio karto matau, kad patobulėjote ir esate drąsesnė. Apie savo didįjį šūvį reiktų galvoti po poros metų“, – sakė Ramūnas Zilnys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Germantė Kinderytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Germantė Kinderytė

Vidas Bareikis dainą „Pusvalanduko“ šįkart sudainavo kitaip – pakeitė žodžius į anglų kalbą.

„Per daug žodžių, man per daug. Bet priedainis geras. Tiesą sakant, nežiūrėjau atrankų, bet šitą dainą girdėjau. Todėl tikėjausi lietuviškos versijos, todėl neturiu, ką pasakyti, nusivyliau. Lietuvišką versiją noriu pagirti“, – sakė Tomas Sinickis.

„Mano ausiai skambėjo kiek neįprastai, bet nesakyčiau, kad blogai. Anglų kalba man patiko, čia smagiai girdėjosi lietuviškas žodis „pusvalandukas“. Vidas scenoje daro šventę, tarp viso blizgesio tikrai rastų savo vietą. Man patinka visa daina, vaizdas – juk jis yra režisierius, tas Montvydo šuolis buvo į temą. Tikrai pakankamai stilingas pasirodymas“, – sakė Darius Užkuraitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidas Bareikis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidas Bareikis

Juozas Martin su daina „Don‘t give up“ scenoje pasirodė vienas – pasikabinęs gitarą per petį, su skrybėle – paprastai ir aiškiai.

„Sveikinu dar vieną vaikiną, kuris atėjo su savo daina. Per daug žodžių parašė, nieko tokio. Priedainis yra, bet stulpelis man labiau patinka. Priedainis nesprogsta, jei turėsi laiko kažką padaryti, prašau nepatingėkite, kad jis būtų ryškesnis“, – mintis dėstė Tomas Sinickis.

„Čia nėra hitas. Bet tai nėra bloga daina. Graži, pozityvi. O į „Eurovziiją“ reikia kūrinio, kuris užkabintų. Ši daina pernelyg lygi. Bet dar yra laiko“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Juozas Martin
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Juozas Martin

Dvyliktoje klasėje besimokanti Kotryna Juodzevičiūtė scenoje atliko kūrinį „That Girl“. Šįkart komanda pakeitė savo įvaizdį – tačiau šoko, dainavo kaip ir praėjusį kartą puikiai.

„Tai buvo geriausia, ką šiandien mačiau. Yra muzikos ir vaizdo derinys, šypsenos, daina, choreografija, neįsivaizduoju, prie ko prikibti“, – sakė Ramūnas Zilnys.

„Žiūriu į pasirodymą ir galvoju: stilius, daina, choreografija – tobula. Ir pernai nebuvo, prie ko prikibti, šiandien – taip pat. Jau buvau prisipažinusi, kad Godo yra mano favoritė, bet tu esi antroji mano favoritė, nežinau, ką reikės daryti, jei būsite dviese finale“, – sakė Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė

Paskutinis filmavime pasirodė Jurgis Brūzga su kūriniu „I want you to love me“.

„Man žiūrint į tave norisi sakyti „Sveikas atvykęs“, pagaliau esi ten, kur turi būti. Vienas geriausių pasirodymų šįvakar“, – kalbėjo Ramūnas Zilnys.

„Mieli žiūrovai, Jurgis Brūzga tarp atlikėjų turi pravardę – Obligacija. Tai yra finansinis elementas, kuris neturi rizikos. Jei siųstumėme jį, tai būtų variantas be rizikos – nesudrebės, atšoks ir gėdos nepadarys. Balsuodami finale, pagalvokite apie tai, ką geriau siųsti – dar neapsisnarglėjusį paauglį, ar Jurgį“, – kalbėjo Tomas Sinickis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurgis Brūzga
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurgis Brūzga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius