Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Televizijų muzikiniai karai dėl talentų ir žiūrovų: „Lietuvos balsas“ ar „X Faktorius“?

Jau kelis mėnesius žiūrovų akis ir ausis džiugina muzikiniai televizijos projektai. LNK turi „Lietuvos balsą“, o TV3 – „X Faktorių“. Visgi publika priversta žiūrėti arba vieną, arba kitą – abu šou rodomi lygiai tokiu pačiu metu. Kaip išsirinkti – uždavinys išties nelengvas.
Iglė Bernotaitytė, Saulius Prūsaitis, Kotryna Juodzevičiūtė, Donatas Montvydas
Kotryna Juodzevičiūtė, Donatas Montvydas, Iglė Bernotaitytė / Viganto Ovadnevo, Luko Balandžio nuotr.

Ne paslaptis, kad televizijos tarpusavyje konkuruoja nuolat, bet dėl muzikinių projektų šis TV3 LNK sezonas – itin įtemptas. Tiek „X Faktorius“, tiek „Lietuvos balsas“ žiūrovams laidas transliuoja identišku metu – sekmadienį, 19.30 val., tad šiuo klausimu fanai privalo pasiskirstyti į skirtingas stovyklas.

Visgi tai tampa nemenku iššūkiu paprastam žiūrovui. Juk visur, atrodo, taip įdomu, galima išvysti išskirtinius talentus, o ką jau kalbėti apie komisiją – kartais vien dėl jos verta žiūrėti.

Jau kelerius „X Faktoriaus“ teisėjų kėdėse sėdi pats laidos prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu, Saulius Prūsaitis ir Marijonas Mikutavičius. Puikiai susidirbusioje komandoje niekada netrūksta juoko ir geros nuotaikos.

TV3 nuotr./Jazzu, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, Saulius Urbonavičius-Samas
TV3 nuotr./Jazzu, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, Saulius Urbonavičius-Samas

„Lietuvos balsas“ šiemet subūrė visiškai naują mokytojų komandą. Čia senbuvis yra tik dainininkas Donatas Montvydas, o atlikėjos Inga Jankauskaitė, Džordana Butkutė ir prodiuseris, muzikantas Leonas Somovas projekte – naujokai. Būtent dėl to ir smalsu pamatyti, kaipgi šie muzikos pasaulio atstovai tvarkosi su mokytojo pareigomis.

Beje, galima manyti, kad labai daug gerai dainuojančių dalyvių šiemet šį projektą pasirinko vien dėl Leono Somovo – matyt, tikisi tapti Lietuvos scenoje antrosiomis Jazzu. Juk kaip būtų smagu, kad dainas kurtų toks profesionalas...

LNK nuotr./„Lietuvos balso“ filmavimas
LNK nuotr./„Lietuvos balso“ filmavimas

Atlikėjams, norintiems sieti savo gyvenimą su muzika, išsirinkti, kur dalyvauti ir parodyti savo sugebėjimus – ne ką lengviau.

Jau jubiliejinį penktąjį sezoną šiemet minintis „X Faktorius“ per visus gyvavimo metus į muzikinį pasaulį išleido daugybę talentų, kurių vardai plačiai girdimi iki šiol. Tai – Anžela Adamovič ir Žygimantas Gečas (laimėjo pastarasis), kurie iki šiol dainuoja, o be to, projektui suvedus, šią vasarą tapo vyru ir žmona.

Taip pat – Monika Pundziūtė, šią savaitę pristačiusi pirmąjį solinį albumą. Praėjusių metų nugalėtoja Iglė Bernotaitytė, gerbėjų itin mylima ir jau išleidusi pirmą savo singlą, bei daugelis kitų. Vienintelė pirmojo sezono nugalėtoja Giedrė Vokietytė iš muzikos pasaulio dingo – tapo veterinare ir dėstytoja.

VIDEO: Monika ir Brainstorm „Maybe“ | X Faktorius 2015 m. LIVE | Finalinė serija

„Lietuvos balsas“ taip pat šiemet mini penktąjį sezoną. Talentų, kuriuos iki šiol matome scenoje, jie surado ne ką mažiau. Pirmoji laimingoji tapo Julija Jegorova, iki šiol dainuojanti ir viena, ir grupėje „Kristal“. Tame pačiame sezone dalyvavo ir „Eurovizijos“ atrankose vis žibanti Ieva Zasimauskaitė, Gabrielius Vagelis, Valerija Iljinaitė, Gintė Sičiūnaitė, Dagna, grupė „2 Donatai“, Neringa Šiaudikytė, neseniai pradėjusi solinę karjerą.

VIDEO: Dima Bilan & Leva Zasimauskaitė - Never Let You Go

Čia yra dalyvavusi ir Monika Linkytė, dabar garsi vizažistė Milita Daikerytė. Nugalėtoju tapus išgarsėjo ir dainininkas, „el Fuego“ narys Paulius Bagdanavičius. Taip pat – sėkmingai muzikinę karjerą vystanti, praėjusiais metais „Eurovizijoje“ sužibėjusi Kotryna Juodzevičiūtė. Dainotas Varnas, Rūta Žibaitytė – irgi yra savo laimę bandę projekte, nukeliavę net į pačią „Euroviziją“ kaip pritariantieji vokalai. O Audrius Janonis taip pat muzikos nepamiršęs – neseniai sukūrė duetą su Monika Šedžiuviene.

VIDEO: Milita Daikerytė - Wrecking Ball (LB#2 TOP16)

15min abiejų muzikinių šou prodiuserių paklausė, kodėl žiūrovai turėtų rinktis būtent jų kuriamą produktą.

„Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius teigė, kad abu šou gali suteikti dalyviams momentinę šlovę. Tačiau ją išlaikyti – uždavinys jau sunkesnis. Visgi vyras be galo džiaugiasi viešumoje matydamas savo projekto išgarsintus atlikėjus, kurie, pasak jo, neabejotinai prisideda prie šalies populiariosios muzikos ateities.

„Tik „Lietuvos balsas“ turi kokybę ir tikras emocijas. Dalyvių talentai, ypač šį sezoną, vienareikšmiškai lenkia bet kokius kitus aplink esančius projektus. Labai smagu, kad šį šou pasirenka puikiai dainuojantys žmonės kaip savo muzikinio kelio pradžią. Tai ne tik televizijos laida, o, visų pirma, gyvos muzikos koncertai.

Tiek gyvai atliekama muzika, tiek projekto pozityvumas ir profesionalumas – yra labai gerai veikianti formulė, kasmet sugeneruojanti vis daugiau žiūrovų. Visa tai rodo, kad kokybiškos pramogos Lietuvai reikia, todėl mums labai smagu tai kurti,“ – 15min sakė Gediminas Jaunius.

„X Faktoriaus“ prodiuseris ir teisėjas Saulius Urbonavičius-Samas įvardinti savo projekto pranašumų nenorėjo.

„Negaliu apie tai šnekėti. Tai yra nesulyginami dalykai“, – nedaugžodžiavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius