Dabar populiaru
Publikuota: 2015 balandžio 14d. 16:01

13 priežasčių valgyti brokolinius kopūstus. Receptai vakarienei

Brokoliai
Fotolia nuotr. / Brokoliai

Tikriausiai brokoliniai kopūstai nėra mėgstamiausia vaikų ir suaugusiųjų daržovė, tačiau jie – viena iš sveikiausių, nekaloringiausių daržovių ir visai be reikalo nepripažįstama tų, kurie neprisijungia prie sveikos mitybos entuziastų.

Brokoliniai kopūstai – labai naudingi mūsų organizmui, nes turi daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, o skonis šiek tiek primena žiedinius kopūstus. Štai net 13 priežasčių valgyti brokolinius kopūstus.

1. Mažina vėžio riziką

Brokoliniai kopūstai mažina uždegimines reakcijas ir oksidacinius procesus bei natūraliai valo organizmą. Naudingi antioksidantai apsaugo ląsteles nuo piktybinių auglių susidarymo. Brokoliniai kopūstai turi daug gliukorafanino, kuris virsta į sulforafaną, pasižymintį priešvėžinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Jis taip pat sumažina neigiamą saulės poveikį ir padeda pašalinti toksinus iš organizmo.

2. Mažina blogojo cholesterolio kiekį

Vandenyje tirpios skaidulos, kurios yra brokoliniuose kopūstuose, virškinimo metu sumažina blogojo cholesterolio kiekį. Daug naudos turėsite, jei prieš valgydami šiuos kopūstus išvirsite juos garuose. Taip jie nepraras visų savo vertingųjų savybių. 

3. Išvalo toksinus

Fitonutrientai ir antioksidantai, tokie kaip gliukorafaninas, gliukonasturtinas ir kiti, padeda išvalyti organizmą nuo įvairių toksinų ir kenksmingų medžiagų. Valgykite brokolinius kopūstus ir valykite organizmą natūraliai!

4. Padeda įsisavinti vitaminą D

Vitaminai K ir A, esantys brokoliniuose kopūstuose, padeda kontroliuoti vitamino D kiekį. Jei dažniau valgysite šių daržovių, organizmui bus lengviau įsisavinti kitus reikalingus vitaminus ir mineralines medžiagas.

Taip pat skaitykite: Gyvenk sveikai: 10 faktų apie avižinę košę

5. Turi priešuždegiminių savybių

Flavonolis kempferolis – sumažina uždegiminius procesus, kovoja su alergijomis, gerina širdies darbą ir netgi turi priešvėžinių savybių. Brokoliniai kopūstai turi ir kai kurių naudingųjų riebalų rūgščių, kurios duoda naudos mūsų organizmui.

Shutterstock nuotr./Žuvis su brokoliais
Shutterstock nuotr./Žuvis su brokoliais

6. Brokoliniai kopūstai – puikus antioksidantas

Šios daržovės turi daugybę antioksidantų. Vitaminas C ir karotenoidai – liuteinas, zeaksantinas ir beta karotenas labai naudingi imuninei sistemai. 

Taip pat skaitykite: 9 patarimai sveikesniems dantims ir malonesniam burnos kvapui

7. Naudingas širdžiai

Sulforafanas slopina uždegiminius procesus, vykstančius kraujagyslėse ir jas apsaugo. Liuteinas saugo arterijas ir venas nuo sustorėjimo, o vitaminas B6 reikalingas darniam širdies darbui. Sulforafanas, kalis, kalcis ir magnis – visų šių medžiagų yra brokoliniuose kopūstuose, o jos labai naudingos širdžiai bei kraujotakai. Sveika širdis – normalus kraujospūdis.

8. Gerina virškinimą

Brokoliniai kopūstai – nekaloringi, turi daug baltymų ir  mineralų, kurie ilgam suteiks sotumo jausmą ir pamaitins ląsteles. Naudingos skaidulos labai padeda virškinimui bei išvengti vidurių užkietėjimo.

Mariaus Žičiaus nuotr./Trinta brokolių sriuba
Mariaus Žičiaus nuotr./Trinta brokolinių kopūstų sriuba

Taip pat skaitykite: Dieta širdžiai ir kraujagyslėms stiprinti

9. Stiprina kaulus ir nervų sistemą

Brokoliniai kopūstai turi daug vitamino K ir kalcio, kuris reikalingas sveikiems ir tvirtiems kaulams. Juk nenorite turėti trapių kaulų ir susilaužyti kojos ar rankos? Kalis, riebalų rūgštys ir B grupės vitaminai labai naudingi tvirtai nervų sistemai. Ypač, jei patiriate daug streso. 

10. Stiprina imunitetą

Medžiagos, esančios brokoliniuose bei žiediniuose kopūstuose, labai naudingos imuninei sistemai. Ne tik vitaminas C, beta karotenas, bet ir cinkas bei selenas turi įtakos jūsų gynybinėms organizmo funkcijoms.

11. Šarmina organizmą

Brokoliniai kopūstai reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme. Mes vartojame itin daug organizmą rūgštinančių produktų, todėl būtina įtraukti ir šarminančių, taigi, šių kopūstų. Kraujas pasisavins daugiau deguonies, organizmui bus lengviau pašalinti iš organizmo nereikalingas medžiagas.

Taip pat skaitykite: Kitokia svorio metimo strategija: sutvarkykite kepenų veiklą

12. Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje

Brokoliniuose kopūstuose esanti ląsteliena ir chromas padės reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl suvalgę šių daržovių, ilgiau jausitės sotūs ir nenorėsite užkandžiauti riebiais ar saldžiais užkandžiais.

Fotolia nuotr./Daržovės
Fotolia nuotr./Daržovės

13. Labai naudingi odai

Sulforafanas apsaugo ir gydo saulės pažeistas odos ląsteles, gerieji riebalai palaiko odos elastingumą ir apsaugo nuo uždegimų. Taip pat vitaminas C labai naudingas kolageno gamybai – oda bus lygi ir stangri.

Galite išbandyti ir šiuos receptus su brokoliniais kopūstais!

Receptai
Receptas: Apkepas su brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 25
Kaip gaminti

1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.

2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal skonį pagardinkite žuvų prieskoniais, pasūdykite. Nukelkite nuo ugnies.

3. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukelkite puodą, įpilkite verdančio pieno, įmeskite gabalėlį sviesto, sugrūskite. Įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto parmezano.

4. Sviestu išteptame kepimo inde tolygiai paskirstykite bulvių košę, ant viršaus – lašišą, apvirtus brokolių gabalėlius.

5. Apibarstykite likusiu tarkuotu parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Puoškite petražolėmis.  

Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (filė)
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pienas: 70.00 ml (70-100 ml)
Parmezano sūris: 1.00 st. (tarkuotas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 12
Kaip gaminti

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite žiedynais. Į verdančią sriubą sudėkite bulves ir morkas, virkite 10–15 minučių. Tada sudėkite brokolių žiedynus, makaronus, pagardinkite žolelėmis, pipirais, druska ir virkite dar apie 15 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Faršas: 300.00 g (veršienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (1,5 - 2 arba 2 kubeliai)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 galvutės)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (1 - 2)
Makaronai: 200.00 g (sauja)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su brokoliais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 23
Kaip gaminti

1. Pusę puodelio šalto sultinio, sojų padažą sumaišykite su krakmolu, sugrūstu česnaku ir imbieru.

2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite šaldytuve bent 1 val. (galima ir ilgiau).

3. Iš marinato išgriebtą mėsą nusausinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol pabals.

4. Mėsą iš keptuvės išgriebkite kiaurasamčiu, likusiuose riebaluose pakepinkite svogūnus. Po kelių minučių sudėkite brokolius ir kepkite dar porą minučių.

5. Į keptuvę su daržovėmis supilkite likusį sultinį ir troškinkite5 min. Supilkite marinatą ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Sudėkite vištieną, dar truputį pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (puselės, be odos)
Brokoliniai kopūstai: 480.00 g (du puodeliai šaldytų žiedynų)
Svogūnai: 2.00 vnt. (pusė puodelio žiedais pjaustyto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 1.00 st. (neriebaus - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (marinatui)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 11
Kaip gaminti

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys.

2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą kubeliais, įspauskite česnaką ir suberkite smulkintus laiškus, viskam apkepus, sudėkite grūdėtas garstyčias, medų, padažus viską šiek tiek pakepinkite, kol karamelizuosis ir užpilkite dar karštus ant brokolių su sūriu. 

3. Riekelėm supjaustykite obuolį, išdėliokite ant salotų.

Receptą atsiuntė Ilona

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 8.00 vnt. (žiedeliai)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža jauna)
Pievagrybiai: 100.00 g (sauja)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keli stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (BRIE PRESIDENT)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su sūriu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 20
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje apvirkite makaronus – ne ilgiau kaip 5 minutes. Kol jie verda, susmulkinkite brokolius, išskirstykite nedideliais žiedynais ir suberkite į puodą su makaronais. Kai užvirs, virkite 5–7 minutes.
  2. Sutarkuokite sūrį. Kumpio griežinėlius apskrudinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, tada supjaustykite gabaliukais.
  3. Nukoškite makaronus, puode palikdami kelis šaukštus virusio vandens. Makaronus suverskite atgal į puodą, suberkite sūrį, sudėkite grietinę, paskaninkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite – kol maišant sūris visai išsilydys. Dėkite į lėkštes, pabarstykite traškiais skrudinto kumpio gabaliukais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Sūris: 140.00 g ("Džiugas")
Kumpis: 120.00 g (pjaustytas griežinėliais)
Grietinė: 200.00 g (neriebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su brokoliais ir razinomis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 29
Kaip gaminti
  1. Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose.
  2. Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą brinkinkite.
  3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  4. Špinatų lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite į stiklines taures. Ant viršaus dėkite atšalusių brokolių, berkite riešutų, nusausintų razinų.
  5. Paruoškite užpilą: sūrį sutrupinkite ir su kitais ingredientais sutrinkite elektriniu plakikliu. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą užpilą atvėsinkite ir juo apliekite salotas.
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nemažas)
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Špinatai: 2.00 sauja
Sultys: 100.00 ml (apelsinų)
Jogurtas: 100.00 ml (užpilui - natūralus)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (užpilui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (užpilui - pusės citrinos sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui - pusė šaukštelio skysto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 19
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Brokolių ir morkų užkandis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 9
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite ant stalo, sumaišykite su druska.
  2. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sumeskite į miltus ir kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai.
  3. Į juos įmuškite kiaušinius (juos galite pamaišyti) ir minkykite tešlą. Stenkitės tai padaryti greitai.
  4. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir 1,5 val. padėkite į šaldytuvą.
  5. Brokolius išskirstykite žiedynėliais ir nupjovusi kotelius patroškinkite garuose, kad suminkštėtų. 
  6. Gerai atšaldytą tešlą sutarkuokite stambia trintuve tiesiai į kepimo formą.
  7. Tvirtai suspauskite drėgnomis rankomis. Ant tešlos tepkite kreminės varškės, dėkite gerai nuvarvintas morkas ir garintus brokolius, užtarkuokite mocarelos.
  8. Kiaušinius išplakite su grietinėle, miltais, žalumynais, druska ir supilkite ant pyrago.
  9. Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. 

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

 

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nemažo)
Morkos: 500.00 g (0,5 l - konservuotų)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (2 - tešlai)
Grietinėlė: 250.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Miltai: 500.00 g (2 valg.š ir trečdalis stiklinės ir 400 g - tešlai)
Varškė: 1.00 vnt. (indelis tepamo sūrelio su žalumynais)
Mocarelos sūris: 150.00 g
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su brokoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 32
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą.
  2. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
  3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  4. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais.
  5. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.
  6. Galiausiai į brokolius įmaišykite ožkų pieno sviestą ir patiekite kaip garnyrą prie žuvies.  

 

Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (mėgstamos filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Sviestas: 100.00 g (ožkų pieno)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 g (maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Virtiniai su brokoliniais kopūstais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.5 / 2
Kaip gaminti
  1. Giliame inde sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
  2. Brokolinius kopūstus virkite 4 minutes. Paskui kruopščiai nupilkite vandenį, išgarinkite skysčio likučius.
  3. Nusausintus brokolinius kopūstus sutrinkite iki košės tirštumo. Gardinkite masę paruoštais prieskoniais: druska, malta aitriąja paprika, džiovintais bazilikais. Gerai viską išmaišykite.
  4. Formuokite koldūnus: tešlą iškočiokite, išspauskite apskritimus, dėkite įdaro ir kruopščiai užspauskite kraštus.
  5. Paruoštus virtinius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  6. Jiems iškilus į paviršių, virkite apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Ingredientai
Miltai: 3.00 st.
Vanduo: 1.00 st. (šalto virinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.2 / 36
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje.
  2. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Užpilkite padažą ant brokolių ir pomidoriukų, gerai išmaišykite ir palikite salotas šaldytuve gerai valandai.
  4. Prieš valgydami užberkite smulkintų riešutų ir šviežio baziliko.
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (žiedų)
Pomidorai: 100.00 g (vyšninių)
Aliejus: 1.00 st. (¼ - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir žiupsnelis žievelės - padažui)
Kokosas: 1.00 valg. š. (aliejaus arba kokoso žiedų padažo salotoms - padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų - padažui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (smulkinto - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška kreminė brokolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 44
Kaip gaminti
  1. Mirkytus anakardžius sumalkite maisto smulkintuvu iki tirštokos konsistencijos.
  2. Supjaustykite brokolio žiedus, nupjaustykite kietesnius kotelius ir pasilikite kitam kartui, iš jų paruošite salotas ar kitokį užkandį.
  3. Sudėkite brokolių žiedelius, nuluptą avokadą, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite šiek tiek vandens ir koreguokite tirštumą.
  4. Skoniui pagerinti įberkite kmynų, pipirų ir druskos. 
Ingredientai
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (0,5 (per naktį pamirkykite juos vandenyje))
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (galva)
Avokadai: 1.00 vnt. (0,5 nulupto)
Svogūnų laiškai: 5.00 g (1 valg. š. - smulkintų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Vanduo: 1.00 st.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vegetariškas daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 42
Kaip gaminti
  1. Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius.
  2. Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys permatomas.
  4. Sudėkite likusius ingredientus (smulkintus brokolius, soją, imbierą, maltą papriką, žaliosios citrinos sultis ir sezamo aliejų) ir padidinkite ugnį iki maksimumo. Maišykite, kad neprisviltų ir troškinkite iki norimo brokolių minkštumo.
  5. Jei norite tirštesnės konsistencijos, porą šaukštų miltų sumaišykite su vandeniu ir įpilkite į troškinį, išmaišykite.
  6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, suberkite išvirusius ryžius ir išmaišykite.

 

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 2.00 vnt. (galvos)
Morkos: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Paprikos: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 2.00 g (2 vnt.)
Salierai: 3.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkinto)
Sojų padažas: 2.00 arbat. š. (2 - 4 arba kokosų aliejaus)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 -2 malto arba tarkuoto)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sulčių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Ryžiai: 100.00 g (100 - 300 - virtų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Naujienos

Vardai

Grąžinti verta

„Daugiau šypsenos“

Kuriu ir apsaugau

„Susitikime lauke“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką