-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 gaivūs patiekalai su pomidorais: ryškūs skoniai ir spalvos nustebins

Pomidorai vis dar pačiame gražume ir skonio pilnatvėje, dienos taip pat šiltos, tad siūlome 2 šaltus patiekalus su šiais raudonskruosčiais. Abiejuose derinį pastiprina šviesios duonos gabalėliai, o viename į kompaniją įsijungia dar ir bolivinės balandos (kynvos) kruopos. Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!
Salotos su pomidorais
Salotos su pomidorais / Vida Press nuotr.

Pomidorų ir fetos salotos su traškiais duonos gabaliukais

  • Ingredientai:
  • 5 dideli prinokę pomidorai, supjaustyti kubeliais;
  • 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
  • 1,5 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 150 g šviesios duonos, suplėšytos gabaliukais ir iki traškumo padžiovintos orkaitėje (užteks keliolikos minučių 180 laipsnių temperatūroje);
  • 70 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • saujelė juodųjų alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • 2 valg. šaukšt. kaparėlių, perskalautų šaltu vandeniu ir nusausintų;
  • kapotų šviežių petražolių;
  • prieskonių mišinio Allspice (nebūtinai)
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, actą, pusę alyvuogių aliejaus ir prieskonius. Atidėkite į šalį.

2. Didelėje plačioje lėkštėje vienu sluoksniu paskleiskite duonos traškučius, ant jų sudėkite pomidorų mišinį, o tada suberkite ir alyvuoges, kaparėlius, fetą, petražoles, pašlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Leiskite kelias minutes salotoms ramiai pastovėti (tuo metu pomidorų sultys suvilgys duonos gabaliukus) ir skanaukite.

Vida Press nuotr./Bolivinių balandų salotos su pomidorais
Vida Press nuotr./Bolivinių balandų salotos su pomidorais

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos

Ingredientai:

  • 40 g bolivinės balandos (kynvos) kruopų;
  • 4–5 riekės šviežios duonos (tinka čiabata ar su raugu kepta šviesi duona);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 gerai prinokę pomidorai;
  • 2 agurkai;
  • 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
  • sauja šviežių kalendrų;
  • saujelė šviežių mėtų;
  • saujelė šviežių petražolių;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Duonos riekes švelniai patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir dėkite skrudinti į orkaitę maždaug 10 min. Duona turi tapti visiškai sausa ir trapi. Išėmę ir orkaitės sulaužykite gana stambiais gabaliukais.

2. Kol duona skrunda, nedideliame puode išvirkite perskalautas bolivines balandas – tam užteks 8–9 min. Išvirusias nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite apdžiūti.

3. Pomidorus ir agurkus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir berkite į platų salotų dubenį. Suberkite ir supilkite visus likusius ingredientus, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių ir skanaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius