Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 6d. 14:00

2 gaivūs patiekalai su pomidorais: ryškūs skoniai ir spalvos nustebins

Salotos su pomidorais
Vida Press nuotr. / Salotos su pomidorais

Pomidorai vis dar pačiame gražume ir skonio pilnatvėje, dienos taip pat šiltos, tad siūlome 2 šaltus patiekalus su šiais raudonskruosčiais. Abiejuose derinį pastiprina šviesios duonos gabalėliai, o viename į kompaniją įsijungia dar ir bolivinės balandos (kynvos) kruopos. Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!

Pomidorų ir fetos salotos su traškiais duonos gabaliukais

  • Ingredientai:
  • 5 dideli prinokę pomidorai, supjaustyti kubeliais;
  • 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
  • 1,5 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 150 g šviesios duonos, suplėšytos gabaliukais ir iki traškumo padžiovintos orkaitėje (užteks keliolikos minučių 180 laipsnių temperatūroje);
  • 70 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • saujelė juodųjų alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • 2 valg. šaukšt. kaparėlių, perskalautų šaltu vandeniu ir nusausintų;
  • kapotų šviežių petražolių;
  • prieskonių mišinio Allspice (nebūtinai)
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, actą, pusę alyvuogių aliejaus ir prieskonius. Atidėkite į šalį.

2. Didelėje plačioje lėkštėje vienu sluoksniu paskleiskite duonos traškučius, ant jų sudėkite pomidorų mišinį, o tada suberkite ir alyvuoges, kaparėlius, fetą, petražoles, pašlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Leiskite kelias minutes salotoms ramiai pastovėti (tuo metu pomidorų sultys suvilgys duonos gabaliukus) ir skanaukite.

Vida Press nuotr./Bolivinių balandų salotos su pomidorais
Vida Press nuotr./Bolivinių balandų salotos su pomidorais

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos

Ingredientai:

  • 40 g bolivinės balandos (kynvos) kruopų;
  • 4–5 riekės šviežios duonos (tinka čiabata ar su raugu kepta šviesi duona);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 gerai prinokę pomidorai;
  • 2 agurkai;
  • 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
  • sauja šviežių kalendrų;
  • saujelė šviežių mėtų;
  • saujelė šviežių petražolių;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Duonos riekes švelniai patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir dėkite skrudinti į orkaitę maždaug 10 min. Duona turi tapti visiškai sausa ir trapi. Išėmę ir orkaitės sulaužykite gana stambiais gabaliukais.

2. Kol duona skrunda, nedideliame puode išvirkite perskalautas bolivines balandas – tam užteks 8–9 min. Išvirusias nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite apdžiūti.

3. Pomidorus ir agurkus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir berkite į platų salotų dubenį. Suberkite ir supilkite visus likusius ingredientus, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių ir skanaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Ypatingos

04:35
12:16

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Video

01:21
02:27
02:07

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką